FIFA: Δέχθηκε τα «πυρά» των παικτριών για τη συμφωνία της με σαουδαραβική εταιρεία πετρελαίου

spain_women_world_cup

bet365

Περισσότερες από 100 επαγγελματίες παίκτριες ζήτησαν από τη FIFA να εγκαταλείψει τη συμφωνία της με τη σαουδαραβική εταιρεία πετρελαίου, Aramco.

Το ποδόσφαιρο γυναικών άνοιξε «πόλεμο» με τη FIFA. Περισσότερες από 100 παίκτριες του κορυφαίου επιπέδου συνυπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, αιτούμενες την εγκατάλειψη της νέας μεγάλης χορηγικής συμφωνίας της FIFA με τη σαουδαραβική εταιρεία πετρελαίου, Aramco.

Οι ποδοσφαιρίστριες ισχυρίζονται πως μια τέτοια συμφωνία, ενός κολοσσού της Σαουδικής Αραβίας (με ό,τι εκπροσωπεί η χώρα και οι νόμοι της) υπονομεύει τις γυναίκες, τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και τις δράσεις που αφορούν στην κλιματική αλλαγή.

«Οι σαουδαραβικές αρχές καταπατούν όχι μόνο τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά και την ελευθερία όλων των άλλων πολιτών. Φανταστείτε παίκτριες ΛΟΑΤΚΙ+, πολλές από τους οποίες είναι θρύλου του αθλήματός μας, να αναμένεται να προωθήσουν τη Saudi Aramco κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2027, την εθνική εταιρεία πετρελαίου ενός καθεστώτος που ποινικοποιεί τις σχέσεις στις οποίες βρίσκονται και τις αξίες που πρεσβεύουν;», ανέφερε χαρακτηριστικά η επιστολή.

Η FIFA βέβαια έδωσε την απάντησή της και υπερασπίστηκε τη χορηγική της συμφωνία με την Aramco.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα