Βαλένθια: Ο Λιμ έβαλε πωλητήριο στις Νυχτερίδες

Βαλένθια: Ο Λιμ έβαλε πωλητήριο στις Νυχτερίδες

peter lim

bet365

Την πώληση της Βαλένθια δρομολογεί ο Πέτερ Λιμ σύμφωνα με την «AS», μετά και το νέο κύμα οργής προς το πρόσωπό του από τους οπαδούς των Ναράνχας, προσδοκώντας περί τα 350-400 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση των μετοχών του.

Η εντός έδρας ήττα της Βαλένθια από τη Λας Πάλμας στο ντέρμπι ουραγών που την έστειλε στον πάτο της βαθμολογίας της La Liga ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι οπαδοί της είναι εξαγριωμένοι με τον Πέτερ Λιμ και το εξέφρασαν μετά αλλά και πριν από το ματς με πολυπληθή πορεία έξω από το «Μεστάγια», ζητώντας για πολλοστή φορά την αποχώρηση του ιδιοκτήτη.

Κι όπως φαίνεται, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, οι φίλοι των Ναράνχας είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να ικανοποιηθεί το αίτημά τους, αφού σύμφωνα με την «AS» ο μεγαλοεπιχειρηματίας από τη Σιγκαπούρη έχει βάλει πωλητήριο στον σύλλογο και ψάχνει αγοραστή για να μεταβιβάσει τις μετοχές του.

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, το όνομα της Βαλένθια βρίσκεται στις λίστες των επενδυτικών funds-διαμεσολαβητών που «βολιδοσκοπούν» ποιοι σύλλογοι έχουν τεθεί προς πώληση και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Λιμ προσδοκά το ποσό των 350-400 εκατ. ευρώ για να πουλήσει το μερίδιο των μετοχών του στο κλαμπ, ύψους 91,5%.

Στο εν λόγω έγγραφο δίνεται έμφαση στις οικονομικές εκκρεμότητες του συλλόγου όπως η επένδυση 150 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του «Νόου Μεστάγια», το χρέος των 340 εκατ. ευρώ, αλλά και τα εν εξελίξει project που προσδίδουν αξία στο κλαμπ κι έχουν να κάνουν τόσο με την κατασκευή του νέου γηπέδου όσο και με την ανάπλαση του παλιού γηπέδου για εμπορική χρήση και του τεχνολογικού πάρκου που έχει σχεδιαστεί να περιλαμβάνει μια σύγχρονη αθλητική πόλη.

 

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επαφή της Βαλένθια με υποψήφιους αγοραστές, αλλά το ζήτημα δρομολογείται από εξωτερικούς φορείς και... το μόνο που έχουν να κάνουν οι φίλοι της Βαλένθια είναι να ελπίζουν πως αυτή τη φορά θα υπάρξει αλλαγή σελίδας.

Ο Πέτερ Λιμ, ο οποίος κατά καιρούς έχει συνδεθεί με υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος αγόρασε το 70,4 των μετοχών της Βαλένθια το 2014 από το Valencia Fundacion και έκτοτε επένδυσε περισσότερα από 290 εκατομμύρια ευρώ. Μια... μαύρη δεκαετία για τις Νυχτερίδες από κάθε άποψη στη διάρκεια της οποίας ολοκλήρωσαν με ζημία τις εννέα από τις δέκα σεζόν κι έπαιξαν στην Ευρώπη μόλις τις τρεις. Όσο αφορά το μεγαλόπνοο σχέδιο του νέου γηπέδου; Το χρονοδιάγραμμα του «Νόου Μεστάγια» όταν ανέλαβε ο Λιμ προέβλεπε ότι η Βαλένθια θα αγωνίζεται στο νέο της γήπεδο από το 2019. Αντιθέτως, πρόσφατα η FIFA αφαίρεσε το -υπό κατασκευή ακόμα- στάδιο από τη λίστα των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2030!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα