Συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου για την χειραγώγηση αγώνων

Newsroom
Μαυρωτάς

bet365

Παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Γ. Μαυρωτάς εκφώνησε την εναρκτήρια ομιλία στην τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στη Λευκωσία

Για τη Σύμβαση Macolin και τις τελευταίες εξελίξεις σε εθνικό και διεθνές πλαίσιο σχετικά με την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της ΕΠΑΘΛΑ, Γιώργος Μαυρωτάς στην Κύπρο, στην τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

H εκδήλωσε έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Μαυρωτάς ήταν προσκεκλημένος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού της Κύπρου (ΕΔΠΑ), προκειμένου να εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία της τελετής για τη λειτουργία της Σχολής, η οποία θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της ΕΔΠΑ (αποτελεί την αντίστοιχη ΕΠΑΘΛΑ της Κύπρου). Προσκεκλημένη στην εκδήλωση ήταν και η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή.

Κατά την παρουσία του κ. Μαυρωτά στην Κύπρο, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία ξεκίνησε με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΕΠΑΘΛΑ και της ΕΔΠΑ τον περασμένο Ιούνιο στην Αθήνα, παρουσία του αντιπροέδρου της δεύτερης, Ευθύμη Ευθυμίου. Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν ότι η συνεργασία για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων, θα συνεχιστεί με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στη βάση της Σύμβασης Macolin (υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος υπέγραψε τη Σύμβαση το 2017 και επεξεργάζεται να προχωρήσει και στην κύρωσή της, το επόμενο διάστημα) και στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται κοινή συνεδρίαση της ΕΠΑΘΛΑ και της ΕΔΠΑ την άνοιξη του 2025.

 

Τα θέματα ηθικής και ακεραιότητας στον Αθλητισμό αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα και για την Κύπρο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή η οποία αναφέρθηκε στον εκπαιδευτικό ρόλο του αθλητισμού.

Στην παρουσίασή του ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε εκτενώς στη Σύμβαση Macolin και στους τρόπους αντιμετώπισης της χειραγώγησης αγώνων, τονίζοντας πως χρειάζονται ενέργειες όχι μόνο για την πρόληψη αλλά και την καταστολή του φαινομένου. «Η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση βοηθούν στην πρόληψη, ενώ η συλλογή- ανάλυση πληροφοριών και στη συνέχεια η επιβολή κυρώσεων, συμβάλουν στην καταστολή του. Ωστόσο για να υπάρξει αποτέλεσμα χρειάζεται συντονισμός και συνέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Κράτος, αθλητικό κίνημα, αστυνομικές αρχές, στοιχηματικό οικοσύστημα, διακυβερνητικές οργανώσεις, πρέπει να συντονιστούν και να συνεργάζονται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ενώνοντας τις δυνάμεις όλοι οι παραπάνω μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη χειραγώγηση αγώνων. Η Σύμβαση Macolin προσφέρει αυτό το πλαίσιο συνεργασίας.»

Το πρωί της Τρίτης ο γγΑ παραβρέθηκε στο 1ο Επιστημονικό Αθλητικό Συνέδριο “Ψυχική Υγεία και Προπονητική – Ολιστική προσέγγιση στην αθλητική απόδοση” που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) και στη συνέχεια είχε συνεργασία με στελέχη του ΚΟΑ, προγραμματίζοντας κοινές δράσεις.

Τον κ. Μαυρωτά συνόδεψε ο συνεργάτης του και συντονιστής της ομάδας αξιολόγησης αναφορών της ΕΠΑΘΛΑ κ. Βασίλης Κεραμάρης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα