Οτιδήποτε έχει σχέση με την Βαρκελώνη πληγώνει φέτος την Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά τις δύο συντριβές κόντρα στην Μπαρτσελόνα σε πρωτάθλημα και τελικό Σούπερ Καπ, το κακό τρίτωσε για την Βασίλισσα κόντρα στην άλλη ομάδα της καταλανικής πρωτεύουσας.
Η Εσπανιόλ, η οποία παλεύει για την παραμονή της, νίκησε 1-0 την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι και έβαλε «φωτιά» στην μάχη τίτλου της La Liga, αφού η δεύτερη Ατλέτικο, μετά και τη νίκη επί της Μαγιόρκα, πλησίασε στον έναν βαθμό, λίγες ημέρες πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (Σάββατο 08/02, 22:00).
Οι Καταλανοί ξεκίνησαν με πίεση ψηλά για να δυσκολέψουν την κυκλοφορία των Μαδριλένων, οι οποίοι χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να ελέγξουν τον ρυθμό ενός αγώνα που σημαδεύτηκε αναμφίβολα από τον τραυματισμό του Αντόνιο Ρούντιγκερ.
Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός ένιωσε ένα τσίμπημα στον δεξιό μηρό και αποχώρησε μετά το πρώτο 15λεπτο, με τα σούπερ απαιτητικά παιχνίδια με Ατλέτικο και Μάντσεστερ Σίτι να έρχονται σε λίγες ημέρες.
Το σοκ της αποχώρησης του Ρούντιγκερ έβγαλε για λίγο εκτός ρυθμού την Ρεάλ, με τον Τζόφρε να απειλεί με σουτ που μπλόκαρε ο Τιμπό Κουρτουά και το δεύτερο «χαστούκι» να έρχεται με το ακυρωθέν, καταπληκτικό γκολ του Βινίσιους Ζούνιορ, εξαιτίας φάουλ του Κιλιάν Μπαπέ που είχε προηγηθεί.
Το… μη γκολ του επιστρέφοντα από τιμωρία Βραζιλιάνου ήταν η μοναδική φάση άξια αναφοράς στην επίθεση για την Ρεάλ σε ένα πολύ ισορροπημένο και φτωχό σε ευκαιρίες πρώτο ημίχρονο.
Ευκαιρίες, μη αποβολή και… γκολ νίκης!
Στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ μπήκε πιο αποφασισμένη να φτάσει στο γκολ, αλλά ο Τζουάν Γκαρθία, ένας καταπληκτικός τερματοφύλακας που το προηγούμενο καλοκαίρι απασχόλησε την Άρσεναλ και δεδομένα θα πάρει μεταγραφή για μεγαλύτερη ομάδα το επόμενο, είπε «όχι» σε προσπάθειες των Τζουντ Μπέλινγκχαμ, Μπαπέ (εις διπλούν) και Ροντρίγκο.
Στο 62’ έγινε μια φάση που, εν πολλοίς, έκρινε και το ματς. Ο Κάρλος Ρομέρο έκανε πολύ σκληρό φάουλ από πίσω στον Μπαπέ, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα, αλλά ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη, χωρίς μάλιστα να τον καλέσει το VAR για να το τσεκάρει.
Resumen de la vergüenza de arbitraje de hoy:
🔸Min 9: Jofre hace una mano voluntaria clamorosa en el área, no se pita penalty.
Min 61: Romero hace una entrada criminal a Mbappé, no ve la roja.
Min 85: Romero marca el gol del Espanyol.
Una más y van...pic.twitter.com/x7kZTwAsra— Helena 🇮🇨 (@HdeHelena_RM) February 1, 2025
Και ο συγκεκριμένος παίκτης έμελλε να σημειώσει το μοναδικό γκολ του αγώνα, όταν στο 85’ πλάσαρε εύστοχα από κοντά ύστερα από εξαιρετική αντεπίθεση των γηπεδούχων και σέντρα του Ομάρ Ελ Χιλαλί.
— EPL WATCH (@eplhdwatch) February 1, 2025
CARLOS ROMERO HAS GIVEN ESPANYOL THE LEAD IN THE 85TH MINUTE
Follow @eplhdwatch #ESPRMApic.twitter.com/mlMtT19rY8
Ο Αντσελότι, ο οποίος καθυστέρησε απελπιστικά να κάνει τις αλλαγές, έριξε Λούκα Μόντριτς και Μπραΐμ Ντίαθ, αλλά η Εσπανιόλ κλείστηκε όλη πίσω και, εντέλει, πήρε μια τεράστια νίκη που της επιτρέπει να «ξεκολλήσει» από την ζώνη του υποβιβασμού, δίνοντας ταυτόχρονα νέο ενδιαφέρον στην μάχη του τίτλου.
Εσπανιόλ (Μανόλο Γκονθάλεθ): Τζουάν Γκαρθία – Ελ Χιλαλί, Κουμπουλά, Καμπρέρα, Ρομέρο – Πολ Λοθάνο, Ούρκο Γκονθάλεθ (66’ Ρόκα) – Τζόφρε Καρέρας (67’ Τεχέρο), Κραλ, Χάβι Πουάδο (83’ Καλέρο) – Ρομπέρτο Φερνάντεθ (74’ Βέλις).
Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ (87’ Μπραΐμ Ντίαθ), Τσουαμενί, Ρούντιγκερ (15’ λ. τρ. Ασένθιο), Φραν Γκαρθία – Ντάνι Θεμπάγιος (80’ Μόντριτς), Βαλβέρδε – Ροντρίγκο, Μπέλινγκχαμ, Βινίσιους Ζούνιορ – Μπαπέ.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.
FCBarcelona 93
Καλησπέρα σε όλους, όπως έχω πει και πριν 2 εβδομάδες η ρεαλ σε καμία περίπτωση δεν πείθει απλά είναι θέμα παιχτών ξεκάθαρα, πήγε να το πάρει μόνος του ο βινι πάλι. Καθαρή κόκκινοι στο τάκλιν του εμπαπε . Αλλά η αλήθεια είναι ότι ειδικά Φέτος η ρεαλ έχει ευνοηθεί αρκετές φορές, όπως και θα αδικηθεί . Παρά πολύ κακή ή ρεαλ ,ήταν και λίγο τυχερή η εσπανιολ καθώς η ρεαλ έκανε 2 δοκάρια. Μια φορά να έβλεπα Κάρλο να κάνει αλλαγές από το 60 και τη στο καλό χαχαχα. Φίλε Μάρκο βλέπεις ότι δεν είναι η επιθυμία μου να χάσει η ρεαλ (που είναι καθώς η ομάδα μου θέλω να κερδίσει) αλλά όντος η ρεαλ δεν τρομάζει και δεν έχει δείξει κάποια συνέπεια και ωραίο παιχνίδι τουλάχιστον για φέτος. Πιστεύω ότι η κορυφή θα αλλάξει και ασ είμαστε 4 βαθμούς πίσω. Καλή Κυριακή.
markos real
Με εξαιρεση το ματς με την θελτα που δεν αφορουσε το πρωταθλημα, που αλλου εχει ευνοηθει η ρεαλ φιλε φετος, που ειναι και αρκετες φορες κιολας ;;;;;;;; Τωρα αν η ρεαλ τρομαζει ή οχι θα φανει στην πορεια, προς το παρον δε τρομαζει, μετεπειτα θα δουμε. Συνεπεια παντως εχει δειξει, στο να μην ειμαστε ή του υψους ή τους βαθους, ειμαστε σταθερα μετριοι με ανοδικη πορεια το τελευταιο διαστημα, η οποια διακοπηκε αποτομα με την αλλοιωση αποτελεσματος με την εσπανιολ, ομως πιστευω οτι ηταν μια κακη παρενθεση και θα επιστρεψουμε στις νικες συντομα.
rodokanakesplotinos
Τραγική διάταξη,τραγικη εμφάνιση,δωράκι για τους δευτεροτριτους..Οταν αλλάζουμε σχήμα η ομάδα μεταμορφωνεται.Όσο επιμένει με 3 μπροστά πάει η φάπα συννεφο,με 2 η ομάδα ρολαρει καλύτερα(βλέπε πέρσι ή οταν για κάποιο λόγο λείπει ενας απο τους μπροστινούς).Μετα από τέτοια εμφάνιση πως μπορούν κάποιοι να ασχολούνται με τους διαιτητές?
Beleg
Μην αρχίσετε με τη φάση της κίτρινης που θα έπρεπε να ήταν κόκκινη. Πετάξαμε 90' χωρίς να βάλουμε γκολ ή γενικώς να παίξουμε πολύ καλά. Η μια φάση δε μπορεί να δικαιολογήσει τη συνολική εικόνα ή τις καθυστερημένες αλλαγές. Νισαφι πια.
akuma
Δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα χθες βράδυ.. από όσα είδα η ρεαλ δικαιούται να φωνάξει για τη διαιτησία.. το πιο αρνητικό βέβαια ο τραυματισμός του ρουντιγκερ, η ρεαλ επίσημα χωρίς άμυνα και η μεταγραφική κλείνει αύριο. Η ρεαλ από το καλοκαίρι ήθελε κεντρικό αμυντικό και δεξι μπακ, δεν πήραν ούτε τώρα και έρχεται πρόγραμμα φωτιά..ελπίζω να κάνουμε το καθήκον μας σήμερα και να τους βάλουμε έξτρα πίεση..
Maevius22
Αυτά τα ματς πρέπει να τα καθαρίζεις με συνοπτικές διαδικασίες και όχι να υποφέρεις. Πετάξαμε όλο το 1ο ημίχρονο στα σκουπίδια και κάναμε αλλαγή στο 80 (!!!) λες κ θέλαμε να κρατήσουμε το 0-0. Κομβικές οι φάσεις με τα δοκάρια, εντάξει για την κόκκινη της Εσπανιολ δεν χρειάζεται να πεις κ πολλά αλλά το πρόβλημα είναι ότι η φάση έγινε ακριβώς μπροστά στον διαιτητή, κανονικά χωρίς βαρ δίνεται αποβολή εκεί και υπάρχει και άλλη μια φάση που έπαιξε ρόλο στον αγώνα. Στο ακυρωθέν γκολ μας αν ο Μπαμπε δεν λειτουργούσε σαν Βινίσιους (νεύρα) το ματς θα είχε γίνει πιο απλό. Υπάρχει δρόμος μπροστά, συνεχίζουμε
tsas
Έχω έναν ενδοιασμό για την κριτική στον προπονητή για τις αργές αλλαγές. Το πρόβλημα της ομάδας χθες δεν ήταν η κακή μέρα των παικτών μας, γιατί κανένας δεν ήταν σε κακή ημέρα. Ήταν ότι δεν μπορούσαμε να διασπάσουμε την άμυνα της Εσπανιόλ και παίζαμε κυρίως περιφερειακά και από το πλάι. Άρα, και να έμπαινε νωρίτερα ο Μπραχίμ πχ, τι παραπάνω θα έδινε? Δεν θα έδινε κάποιο επιπλέον στοιχείο από αυτούς που ήδη έπαιζαν. Ενδεχομένως να μπορούσε να δοκιμάσει τον Μόντριτς ή τον Γκιουλέρ νωρίτερα, για να παίξουμε και περισσότερο από τον άξονα, αλλά οι Μπραχιμ και Έντριγκ πχ δεν θα έγιναν κάτι παραπάνω. Θα ήταν απλά πιο ξεκούραστοι, αλλά δεν φάνηκε κόπωση στην ομάδα.
Maevius22
Γεια χαρα φίλε, ισχύει αυτό που λες αλλά οι φρέσκοι παίχτες πολλές φορές εχουν κ φρέσκες ιδέες και ίσως κ κάποια μακρινά σουτ να μπορουσαν να δώσουν λύσεις
markos real
O εμπαπε χτες ηταν σε κακη μερα, αφου με τις αρκετες λαθος πασες που εκανε δεν μπορουσε να βγαλει εναν συνδυασμο της προκοπης με τους υπολοιπους, για να μην πω οτι ηταν και μοιραιος αφου ακυρωθηκε η γκολαρα του βινι εξαιτιας του, αν μετρουσε αυτο το γκολ τοσο νωρις, αλλο ματς θα βλεπαμε μετα, λογικα θα το καθαριζαμε ευκολα. Επισης ο ροντριγκο κοιμοταν στο 1ο ημιχρονο, τουλαχιστον ξυπνησε στο 2ο, ενω και οι αλλοι 2, βινι και μπελιγκχαμ ηταν δραστηριοι, κυριως ο βραζιλιανος, αλλα δεν προσεφεραν αυτο το κατι παραπανω που χρειαζοταν, αρα κανεις απο τους 4 δεν ηταν στην καλυτερη τους μερα. Γι'αυτο ο αντσελοτι επρεπε να κανει αλλαγες νωριτερα, ή ακομα και αργα που τις εκανε, ας εκανε και τις υπολοιπες, 7 λεπτα καθυστερησεις δοθηκαν, ας εβαζε μεσα και τον γκιουλερ και τον εντρικ στα χασομερια και ο,τι γινοταν. Μπορει ο γκιουλερ να εβγαζε καμια πασα της προκοπης, μπορει ο εντρικ να επιανε κανα σουτ σαν αυτο με την θελτα στο κυπελλο, ας τα ρισκαρε ολα για ολα ειδικοτερα απο την στιγμη που χαναμε. Αντ'αυτου τι εκανε ο αντσελοτι, για αλλη μια φορα καθοταν με σταυρωμενα τα χερια και περιμενε να γινει κατι απο αυτους που δεν ηταν στη μερα τους χτες. Και τελος ας καταλαβει καποια στιγμη ο καρλετο, οτι ο φετινος μπραχιμ δεν ειναι ο περσινος που ηταν ο παιχτης κλειδι και εδινε λυσεις εκει που δεν το περιμεναμε, η 1η αλλαγη πρεπει να ειναι ο γκιουλερ και μετα ο εντρικ, και οχι ο μπραχιμ, αλλα ο ιταλος εκει, τα ιδια και τα ιδια, κουραστηκαμε.
tsas
Θα επιμείνω ότι όσα ανεφέρεις, αν και ισχύουν, δεν οφείλονται στην κακή ημέρα των παικτών, αλλα στο στυλ με το οποίο αμύνονταν η Εσπανυόλ. Οι 4 μπροστά δεν έχουν μάθει, και δεν είναι και το δυνατό τους σημείο, να παίζουν σε κλειστούς χώρους. Θέλουν χώρο για να αναδείξουν τις αρετές τους. Ας εξαιρέσουμε τον Βίνι που μπορεί να ντριπλάρει σε μικρό χώρο. Αλλά και πάλι, την πάσα που θα δώσει μετά θα πρέπει να την δώσει μέσα στην περιοχή. Ποιος πατούσε χθες περιοχή? Ποιος απο τους 4 ξέρει να παίζει νέσα στην περιοχή? Κανένας. Ούτε ο Έντριγκ. Επομένως δεν θα άλλαζε κάτι με αλλαγές τον Μπραχίμ και τον Έντειγκ. Συμφωνώ ότι θα μπορούσε να δοκιμάσει Μοντριτς ή Γκιουλέρ νωρίτερα. Γενικότερα, φέτος θα κάνουμε κι άλλες τέτοιες γκέλες