Μέχρι και το ποδόσφαιρο αλλάζει! Η δικαιοσύνη;

Μέχρι και το ποδόσφαιρο αλλάζει! Η δικαιοσύνη;

Μέχρι και το ποδόσφαιρο αλλάζει! Η δικαιοσύνη;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναρωτιέται πώς έχουν γίνει τόσα βήματα προόδου στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά η δικαιοσύνη δεν μπορεί να βοηθήσει να γίνουν ακόμη περισσότερα.

Όταν πέρυσι στις 2 Μαρτίου γίνονταν όσα γίνονταν στην Τούμπα με αφορμή τον Παππά (που είναι αυτή η ψυχή…) και τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ο Ιβάν Σαββίδης άρχισε να μιλάει και να υπόσχεται αλλαγή-κάθαρση, ένα άλλο ποδόσφαιρο. Πρέπει να πω την αλήθεια: Δεν πίστεψα ότι μπορεί να πετύχει πολλά…

Ακόμη και τώρα 13 μήνες μετά από τις 2 Μαρτίου του 2016, δεν μπορώ να πιστέψω πόσα πράγματα άλλαξαν… Το τέρας που είχε δημιουργήσει η εγκληματική οργάνωση ήταν τόσο μεγάλο και τόσο καλά δομημένο σε αμέτρητα βρώμικα κυκλώματα, που δεν ήξερες από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις για να τους εξαρθρώσεις… Ήταν όλα μα όλα τόσο «βρώμικα» και στημένα στην υπηρεσία της οργάνωσης. Η ΕΠΟ με τους παράγοντες και κυρίως τα στελέχη της, η αθλητική δικαιοσύνη, η ΚΕΔ, οι πίνακες, οι διαιτητές, οι παρατηρητές, φυσικά και ο δικός μας χώρος είχε συμβολή σε πολλά και διάφορα…

Και όμως! Βήμα-βήμα, κάθε μήνα από τότε (έστω και αν ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να θυσιάσει μία σοβαρή τιμωρία) γίνεται και κάτι θετικό ώστε να αλλάξει το ποδόσφαιρό μας.

Άλλαξαν οι δικαστές, άλλαξε η ΕΠΟ, άλλαξαν τα αιώνια στελέχη της, άλλαξε η ΚΕΔ, άλλαξαν οι διαιτητές, άλλαξαν οι διαιτησίες, όλα αυτά είχαν ως συνέπεια να αλλάξουν και μερικά αποτελέσματα στα γήπεδα (εκτός από το διάστημα Βασσάρα-Γκρούτση) και τώρα αλλάζει ΚΑΙ η δομή του πρωταθλήματος.

Πριν πάμε στα χθεσινά, απλά να υπενθυμίσουμε ότι εκεί που κάθε χρόνο είχαμε ένα-δύο-τρία ματς να μην τελειώνουν από τα επεισόδια που γίνονταν όπου έπαιζε ο Ολυμπιακός, φέτος δεν έχουμε πάρα μερικές μικροεντάσεις. Έχουμε μόνο μία τιμωρία έδρας σε ματς Ατρόμητος-Ολυμπιακός, όπου στην περίοδο Βασσάρα-Γκρούτση, οι βοηθοί δεν «έπρεπε» να πετύχουν φάση και ο κόσμος αγανάκτησε!

Όλα αυτά είναι αποδείξεις για το τι βρώμικο παίζονταν, τι άλλαξε και πόσο πλέον ο κόσμος θεωρεί ότι βλέπει λίγο πιο αξιόπιστο ποδόσφαιρο.

Αυτό κατάλαβαν οι ομάδες, οι παράγοντες, η Πολιτεία, οι Ενώσεις, ο Τύπος και πάνω απ’ όλους ο κόσμος!

(Μόνο λίγοι υποστηρικτές του συστήματος έμειναν οι οποίοι που και που προσπαθούν να ψελλίσουν κάτι μισόλογα! Αυτοί που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι όλα ήταν καλά και Άγια και τώρα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους…).
Χθες έγιναν ακόμη ένα-δύο βήματα προόδου. Οι ομάδες αποφάσισαν να κάνουν (πέρα από πιο καθαρό) και πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημά μας. Οι ομάδες θα γίνουν 14 (μήπως έπρεπε να είναι και λιγότερες) και πλέον στα πλέι οφ θα συμμετέχει και ο πρώτος της κανονικής περιόδου!

Κι ενώ ώρες-ώρες σκέφτομαι ότι αυτό που βιώνουμε είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, λίγο μετά έρχεται στο μυαλό η μεγάλη εκκρεμότητα που ακόμη υπάρχει, αυτή που δεν μας αφήνει να ξεφύγουμε οριστικά από το βρώμικο παρελθόν…

Πώς γίνεται όλο το Ελληνικό ποδοσφαιρικό κύκλωμα να έχει κινητοποιηθεί και να έχει προβεί σε τόσες πολλές και εντυπωσιακές αλλαγές με στόχο την κάθαρση, αλλά να υπάρχει ακόμη αυτή η τόσο μεγάλη εκκρεμότητα στο πολύ σοβαρό δικαστικό κομμάτι;

Ακόμη και οι πιο μπλεγμένοι στο βρώμικο κύκλωμα παραδέχθηκαν ότι η κατάσταση ήταν απαράδεκτη και έπρεπε να αλλάξει. Και αλλάζει… Κάθε μήνα και περισσότερο. Ναι αλλά… αυτοί που είχαν την κύρια ευθύνη για τη βρωμιά και τη δυσωδία, αυτοί που διώκονται κακουργηματικά για τόσα και τόσα, ΠΟΤΕ ακριβώς θα δικαστούν;

Γιατί ενώ βρίσκουμε λύσεις στα ποδοσφαιρικά ζητήματα, η δικαιοσύνη καθυστερεί με απίστευτο τρόπο να ασχοληθεί με τους εμπλεκόμενους;

Γιατί εδώ και τόσους μήνες δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα προς τα μπροστά και ακόμη δεν ξέρουμε ποιος θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι των διωκόμενων σε δίκη; «Θα είναι ο Σταμαδιάνος-δεν θα είναι ο Σταμαδιάνος. Διορίστηκε ο γιος του στην ΕΠΟ. Επηρεάζει… όχι δεν επηρεάζει…». ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

Οι μήνες περνάνε, όλα τα άλλα λύνονται και ενώ ο κόσμος αρχίζει να ξαναπιστεύει στην ποδοσφαιρική αξιοκρατία, έρχεται η Ελληνική δικαιοσύνη με τις τεράστιες αδυναμίες και καθυστερήσεις της, να είναι αυτή, η μόνη, που εξακολουθεί να δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στον Έλληνα πολίτη και φίλαθλο. Ο Έλληνας που βλέπει ότι όλοι κινητοποιούνται προς κάτι καλύτερο και η δικαιοσύνη είναι η αυτή που ΔΕΝ βοηθάει (όπως έχει την υποχρέωση) να διαλευκάνει και να ξεκαθαρίσει 100% την υπόθεση.

Γιατί… κακά τα ψέματα. Ότι και να αλλάξει στο ποδόσφαιρό μας, αν δεν τιμωρηθούν οι ένοχοι αυτής της βρωμερής κατάστασης (που ΟΛΟΙ παραδέχονται πλέον ότι ήταν βρώμικη και αμαρτωλή αφού σπεύδουν να την αλλάξουν) αυτό το κενό που θα υπάρχει στην απονομή δικαιοσύνης, θα μας κρατάει πίσω!

Κάθαρση χωρίς δίκη και τιμωρία στους κατηγορούμενους ΔΕΝ υπάρχει. Γιατί σίγουρα κάποιοι έφταιγαν για το σημείο που είχε φθάσει το ποδόσφαιρό μας…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.