Τεστάρει νέο τρόπο εκτέλεσης πέναλτι η UEFA

Τεστάρει νέο τρόπο εκτέλεσης πέναλτι η UEFA

bet365

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατηγορίας κ-17, η UEFA θα δοκιμάσει έναν διαφορετικό τρόπο εκτέλεσης πέναλτι, σε μια διαδικασία που κατά... 60% θα ευνοεί την ομάδα που ξεκινάει στη «ρωσική ρουλέτα».

Το νέο σύστημα, το οποίο τιτλοφορείται «ABBA», θέλει την ομάδα Α να κάνει την πρώτη εκτέλεση, την ομάδα Β να παίρνει τη δεύτερη και την τρίτη εκτέλεση, εν συνεχεία την Α' να εκτελεί το τέταρτο και το πέμπτο κατά σειρά πέναλτι κ.ο.κ.

Η UEFA θέλει να τεστάρει τη συγκεκριμένη μέθοδο στη διοργάνωση που φιλοξενείται στην Κροατία, σε ηλικιακό τμήμα κ-17, με εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας να δηλώνει: «Με το σκεπτικό πως ο δεύτερος από την ομάδα που εκτελεί πρώτη δύο φορές, θα έχει μεγαλύτερη πίεση για να σκοράρει, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι θα υπάρχει ένα μικρό αβαντάζ της τάξεως του 60% για τη νίκη, στην ομάδα που εκτελεί πέναλτι πρώτη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα