H ιδιαιτερότητα με τον Κασάμι
H πραγματικότητα αυτή είναι καταγεγραμμένη και αδιαμφισβήτητη. O Κασάμι έχει να χριστεί βασικός με την φανέλα του Ολυμπιακού από την 1η Νοεμβρίου και εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Άρα η τελευταία του φορά ήταν πριν από ένα δεκαήμερο. Έκτοτε ακολούθησαν ο αγώνας με την Γιουβέντους που μπήκε ως αλλαγή και το ματς με τον Πανθρακικό που δεν έπαιξε καθόλου. Ο Μίτσελ δεν κάνει τίποτα ποτέ στην τύχη. Για όλα υπάρχει πάντα μία εξήγηση. Μία ερμηνεία. Για το πως αλλάζει την στάση του και την συμπεριφορά του απέναντι σε έναν παίκτη. Για το πως μπορεί να... μαλακώσει ή να γίνει πιο σκληρός και αυστηρός. Και αυτή έχει να κάνει και με την αγωνιστική και την εν γένει ασυνέπεια που έχει διακρίνει από μέρους του Παϊτίμ Κασάμι. Και από την στιγμή που ο Ελβετός διεθνής χαφ δεν λειτουργεί όπως ακριβώς θέλει ο Ισπανός στις προπονήσεις και τους αγώνες ο χρόνος του μειώθηκε δραστικά.
Και όλα αυτά μέχρι νεωτέρας. Ας δούμε όμως την αλλαγή ρόλων για τον Κασάμι στον αγωνιστικό χώρο με την φανέλα του Ολυμπιακού στην φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Ελβετός μέσος ξεκίνησε να παίζει ως κεντρικός χαφ ή και λίγο πιο προωθημένος στον άξονα για να βρεθεί όμως από ένα σημείο και μετά συνεχώς στα άκρα. Και αυτό διότι ο Μίτσελ έκρινε πως η τριάδα των Μανιάτη - Μιλιβόγιεβιτς - Ντινγκά πρέπει να μοιράζεται στον συγκεκριμένο χώρο του γηπέδου τους χρόνους συμμετοχής τους. Και από την στιγμή που επέλεγε συνήθως δύο παίκτες για το κέντρο ο Κασάμι για να... χωρέσει στο βασικό σχήμα έπρεπε να πάει στα άκρα. Εκεί όπου όμως αποδείχθηκε πως δεν είναι το ίδιο αποδοτικός σε σχέση με όταν παίζει στον άξονα. Ας κοιτάξουμε όμως βάση... χρόνου και αγώνων το πως εξελίχθηκε αυτή η διαφοροποίηση για τον Κασάμι. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ με τη Νίκη Βόλου (όπου σκόραρε κιόλας) ο Ελβετός ήταν βασικός και κεντρικός χαφ μαζί με τον Ντινγκά.
Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό αντικατέστησε στο 46' τον ακραίο χαφ Ντοσεβί και έμελλε να γίνει ο παίκτης που έβαλε το ένα και μοναδικό τέρμα των Πειραιωτών. Με τον ΟΦΗ ήταν στο αρχικό σχήμα ως κεντρικός μέσος και... παρτενέρ του Μιλιβόγιεβιτς στον άξονα. Στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο Μαδρίτης αποτέλεσε ξανά βασικό κεντρικό χαφ με τον Σέρβο. Σε έναν αγώνα όπου είχε σημαντική συμβολή και ασίστ για γκολ. Στον αγώνα με την Βέροια ο Μιλιβόγεβιτς ήταν «καθαρός» κόφτης, με τον Κασάμι κοντά του στον άξονα. Ο Ελβετός είχε σκοράρει και με την Βέροια. Στο ματς με την Παναχαϊκή στο Κύπελλο δεν αγωνίστηκε για να επανέλθει με τον Ατρόμητο ως βασικός στο κέντρο με τον Μανιάτη. Από τον αγώνα με την Μάλμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετά τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν. Η θέση του Κασάμι στο γήπεδο και ο ρόλος του πήρε άλλη τροπή μετά από απόφαση του Μίτσελ.
Ο Κασάμι σε εκείνον τον αγώνα με την σουηδική ομάδα έβγαινε από τα άκρα, παίζοντας κυρίως δεξιά. Κόντρα στον Εργοτέλη δεν έπαιξε. Με την Γιουβέντους που σκόραρε και το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης μεταφέρθηκε αριστερά για να πάει δεξιά ο Μανιάτης. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πήγε ξανά δεξιά, για να παίζει αριστερά ο Αφελάι. Στο Κύπελλο με τον Πανιώνιο μπήκε ως αλλαγή στο 59ο λεπτό σε έναν σχετικά ελεύθερο ρόλο. Απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη που λόγω της παρουσίας του και της αγωνιστικής του συμπεριφοράς ο Μίτσελ δεν τον είδε μετά με τόσο καλό μάτι ήταν βασικός αριστερός χαφ. Στον εκτός έδρας αγώνα με την Γιουβέντους μπήκε αλλαγή στο 78' παίζοντας κυρίως στα άκρα ενώ στο ματς με τον Πανθρακικό δεν έπαιξε καθόλου. Ουσιαστικά δηλαδή σε πέντε αγώνες κινήθηκε στον άξονα και σε άλλους πέντε έπαιξε κυρίως ως ακραίος επιθετικός με διαρκείς πλαγιοκοπήσεις για να συγκλίνει προς το κέντρο αλλά και για να πατάει στην αντίπαλη περιοχή.
Η ουσία είναι πως αυτό το πλάνο με τον Κασάμι στα άκρα δεν δούλεψε όσο ευεργετικά θα περίμενε ο ίδιος και ο Μίτσελ. Ο ερυθρόλευκος κόουτς περίμενε πιο λειτουργικό τον Ελβετό, περισσότερο σοβαρό, συγκεντρωμένο και πειθαρχημένο αλλά και πιο ομαδικό. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Ο Κασάμι είναι ξανά στις επιλογές της Εθνικής Ελβετίας για τα δύο προσεχή της παιχνίδια με τον τεχνικό του να αναμένει από την μεριά του μία αλλαγή συνολικής εικόνας έτσι ώστε να του δώσει ξανά χρίσμα βασικού. Φυσικά η αγωνιστική αξία του Ελβετού είναι δεδομένη. Όπως σημαντική είναι και η έως τώρα προσφορά του με γκολ και ασίστ σε Ελλάδα και Τσάμπιονς Λιγκ. Και οι ερυθρόλευκοι σίγουρα θα χρειαστούν έναν πολύ καλό Παϊτίμ Κασάμι στην συνέχεια. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το τι θα επακολουθήσει όμως το βέβαιο είναι πως ο Μίτσελ δεν αδικεί κανέναν ποδοσφαιριστή. Όλοι παίρνουν τις ευκαιρίες τους και όλοι αντιμετωπίζονται ανάλογα σε τυχόν... ατοπήματά του.
Η συνεχής... επιμονή της Νάπολι και η Αγγλία
Στο μεταξύ όμως οι... σειρήνες για τον Κασάμι από την Ιταλία δεν σταματούν. Η Νάπολι είναι σύμφωνα με ιταλικές πηγές η ομάδα που τον θέλει πιο πολύ με τον Γενάρη να έχει αρχίσει να πλησιάζει. Είναι μάλιστα αρκετά πιθανό να υπάρξει κρούση ακόμα και την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Κατά τα άλλα ο ίδιος ο Κασάμι δεν έχει ξεχάσει την Αγγλία. Αρκετές φορές έχει αναφερθεί στην επιθυμία του να γυρίσει κάποια στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ και σε έναν ανταγωνιστικό σύλλογο για να παίξει μπάλα. Όλα αυτά βέβαια θα κριθούν στο άμεσο μέλλον.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.