Οι πιθανοί υποψήφιοι για τον πάγκο του Ολυμπιακού

Οι πιθανοί υποψήφιοι για τον πάγκο του Ολυμπιακού

Αντώνης Σαούλης
Οι πιθανοί υποψήφιοι για τον πάγκο του Ολυμπιακού

bet365

Ο Μίτσελ είναι υπ' ατμόν και το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε αρκετούς τους ελεύθερους προπονητές στην Ευρώπη που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να μπούν στην λίστα του Ολυμπιακού. Από τους... φίλους Καρεμπέ μέχρι και τον πελάτη του Ραϊόλα.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με Μίτσελ. Το βράδυ της Κυριακής η φημολογία ήταν έντονη για το μέλλον του Ισπανού. Ωστόσο από πλευράς «ερυθρολεύκων» δεν προέκυπτε διαζύγιο. Προφανώς και ο Μίτσελ δεν διανύει τις καλύτερες του μέρες στου Ρέντη και το κλίμα να είναι βαρύ μετά και την εμφάνιση επί του Πλατανιά. Αλλά έτσι είναι η θέση του προπονητή. Την Κυριακή μετά τον Πλατανιά να τρίζει αλλά με «διπλό» στα Πηγάδια την άλλη εβδομάδα να ισχυροποιηθεί εκ νέου.

Καλού κακού όμως το gazzetta.gr έκανε μια γύρα στην Ευρώπη για να διαπιστώσει τι παίζει από ελεύθερους προπονητές. Τεχνικούς που έχουν... αράξει εδώ και μήνες ή απολύθηκαν πρόσφατα. Και ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε κάποιους από αυτούς από τις χώρες που συνήθως κοιτάνε οι ελληνικές ομάδες όταν ψάχνουν για προπονητή.



ΓΑΛΛΙΑ
Ονομα Πρ. Ομάδα Ηλικία

Κλοντ Μακελελέ Μπαστια 41

Ρεμί Γκαρντ Λιόν 43

Φρεντερικ Χαντζ Μπαστιά 48

Ελι Μπομπ Μαρσέιγ 59

Φρεντερίκ Αντονετί Ρεν 53

Λουίς Φερναντες Εθν. Ισραήλ 55

Δίχως αμφιβολία εάν υπήρχε η πληροφορία πως ο Ολυμπιακός αγοράζει από Γαλλία τότε το όνομα του Μακελελέ θα έπαιζε ψηλά. Φίλος με τον Κριστιάν Καρεμπέ λογικά θα είχε πόντους για υποψήφιος. Φίλος του Καρεμπέ είναι και ο Λουίς Φερναντές. Ο 55χρονος έχει να κάτσει σε πάγκο από το 2011 ενώ ο Πιέρ Ισά ήταν ατζέντης του πριν γίνει αθλητικός διευθυντής στον Ολυμπιακό.



ΙΣΠΑΝΙΑ
Ονομα Πρ. Ομάδα Ηλικία

Βίκτορ Σάντσεθ - 38

Φρανσίσκο Ροντρίγκεθ Αλμερία 36

Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ Λεβάντε 53

Χουάντε Ράμος Ντνιέπρ 60

Σχεδόν όλα τα ονόματα έχουν παίξει κατά καιρούς στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Και μετά την αποχώρηση Βαλβέρδε και μετά την απόλυση Ζαρντίμ. Και φυσικά υπάρχει και ο Βίκτορ! Ο πρώην βοηθός του Μίτσελ ο οποίος αποχώρησε το καλοκαίρι. Ο Χουάντε Ράμος είχε παίξει στο παρελθόν αλλά το κασέ του ήταν στα ύψη. Τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα.



ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Ονομα Πρ. Ομάδα Ηλικία

Ντικ Αντβοκαατ Εθν. Σερβίας 67

Κλάρενς Ζέεντορφ Μίλαν 38

Μπερτ Φαν Μααρβάικ Αμβούργο 62

Μάρτιν Γιολ Φούλαμ 58

Μάριο Μπέιν Γκενκ 51

Φρανκ Ράικαρντ Σαουδική Αραβία 52

Επίσης μια αγορά που είχε εξετάσει ο Ολυμπιακός. Να δοκιμάσει δηλαδή το ολλανδικό μοντέλο. Το όνομα του Μααρβάικ είχε ακουστεί πέρσι ως φήμη για ν' αντικαταστήσει τον Μίτσελ στην αρχή της σεζόν. Ο Ζέεντορφ ανήκει στην κατηγορία «φίλοι Καρεμπέ» ενώ Γιολ και Αντβοκαατ είναι βαριά ονόματα... Με την υποσημείωση ότι ο Μάρτιν Γιολ έχει γι' ατζέντη τον Μίνο Ραϊόλα. Που φυσικά παίζει τον ρόλο του μια και ο μεγαλομάνατζερ έχει ανοιχτές επαφές με την διοίκηση του Ολυμπιακού τα τελευταία δύο χρόνια.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ονομα Πρ. Ομάδα Ηλικία

Αρμιν Φε Στουτγάρδη 53

Γιενς Κέλερ Σάλκε 44

Μπερντ Σουστερ Μάλαγα 55

Κριστόφ Ντάουμ Μπούρσασπορ 61

Τόρστεν Φινκ Στουτγάρδη 47

Φέλιξ Μάγκατ Φούλαμ 61

Το γερμανικό μοντέλο είχε παίξει στον Ολυμπιακό επί εποχής Στορκ στις ακαδημίες. Μάλλον έχει εγκαταλειφθεί αλλά ας δούμε τους προπονητές που είναι ελεύθεροι. Ο Ντάουμ έχει ακουστεί κατά καιρούς όπως και ο Σούστερ ο οποίος έχει περισσότερο το ισπανικό μοντέλο παρά το γερμανικό. Ο Φέλιμ Μάγκατ στην ανεργία κι αυτός έχει ατζέντη τον Ραϊόλα. Αλλά δύσκολα να παίξει τ' όνομά του.

OI ΥΠΟΛΟΠΟΙ

Βεβαίως υπάρχουν κι άλλοι. Για παράδειγμα ο Βάλτερ Ματσάρι είναι βαρύ όνομα. Απολύθηκε από την Ιντερ, ενώ έχει στο καλό του βιογραφικό μια εξαιρετική πορεία με τη Νάπολι. Ο Τσέχος, Ζέμαν το ίδιο αλλά πλέον είναι στα 67. Ελεύθερος είναι και ο Κλαούντιο Ρανιέρι... Στον καναπέ του βρίσκεται και ο Εντοάρντο Ρέχα. 0 69χρονος τεχνικός ο οποίος πέρσι καθόταν στον πάγκο της Λάτσιο. Από την Πορτογαλία υπάρχει ο Βίτορ Περέιρα. Στα 42 του είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό όταν εν τέλει ο εκλεκτός ήταν ο Ζαρντίμ. Εφυγε από την Πόρτο έκανε ένα πέρασμα από Αραβία και τώρα είναι ελεύθερος.

Ο ΣΠΑΛΕΤΙ

Ειδική κατηγορία ο συγκεκριμένος προπονητής. Για περισσότερους από έναν λόγους. O 55χρονος Ιταλός τεχνικός δεν έχει δουλειά και τελευταία του ομάδα ήταν η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ηταν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους τεχνικούς μια και στη Ρόμα είχε παρουσιάσει εξαιρετικό έργο. Γιατί όμως ειδική κατηγορία; Ο Σπαλέτι διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Μοντάλι. Ο οποίος Μοντάλι είναι φίλος με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και γι' αυτό υπάρχει και η πιο... εύκολη επικοινωνία με την Ρόμα. Και όντας ελεύθερος ο Σπαλέτι δεν είναι να τον αγνοείς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα