«Θα αγαπήσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον Μάρκο Σίλβα»

«Θα αγαπήσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον Μάρκο Σίλβα»

«Θα αγαπήσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον Μάρκο Σίλβα»

bet365

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και ασίσταντ του Πασιένσια, Κάρλος Σαίνιο εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί ο Μάρκο Σίλβα ταιριάζει στην φιλοσοφία του Ολυμπιακού. «Είναι καλός προπονητής στο στιλ που θέλει ο Ολυμπιακός».

Στις 5 Αυγούστου 2002 ο Κάρλος Σαϊνιο αποτελούσε το τελευταίο θερινό μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού εκείνης της σεζόν μετά τους Έρικ Λίνκαρ και Παντελή Κωσνταντινίδη.

Ο παλαίμαχος Πορτογάλος αμυντικός χαφ, παρότι πέρασε μόλις μία σεζόν στην Ελλάδα διατηρεί ανοιχτή γραμμή με την χώρα μας δηλώνοντας ενήμερος για τα εντός των τειχών ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα.

Ο πρώην ασίσταντ του Ντομίνγκος Πασιένσια στην Βιτόρια Σετούμπαλ δεν έδειξε να εκπλήσσεται από το τηλεφώνημα του gazzetta.gr αναφορικά με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Μάρκος Σίλβα.

«Ξέρω πως υπάρχουν επαφές ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Μάρκο Σίλβα. Είναι κάτι που δεν μου προκαλεί εντύπωση γνωρίζοντας πως ο Ολυμπιακός ψάχνει προπονητές από την ισπανική και την πορτογαλική αγορά.

Θεωρώ πως είναι ένας πολύ καλός προπονητής, ο οποίος βελτιώνεται συνεχώς και μπορεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά.

'Εκανε καταπληκτική δουλειά στην Εστορίλ στις τρεις σεζόν που παρέμεινε εκεί, ενώ οδήγησε την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Θεωρώ πως έχει τις προδιαγραφές για να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους προπονητές της Πορτογαλίας».

Ο Κάρλος Σαίνιο θεωρεί πως ο 37χρονος τεχνικός ταιριάζει απόλυτα με την φιλοσοφία του Ολυμπιακού.

«Νομίζω πως αν τελικά θα συμφωνήσει θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Άλλωστε αρέσκεται σε επιθετικό στιλ ποδοσφαίρου κάτι που γνωρίζω πως αρέσει στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Προτιμά το 4-3-3, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιεί το 4-4-2. Ο Μάρκο Σίλβα είναι προπονητής που μπορεί να σταθεί σε μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, η και στις άλλες μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Για παράδειγμα Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα μολονότι είναι μόλις 37 ετών αλλά και την κατάλληλη νοοτροπία για να δουλέψει σε έναν σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός».

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στο γεγονός πως ο Μάρκο Σίλβα δεν έχει εργαστεί ποτέ εκτός Πορτογαλίας. Ακόμη και ως ποδοσφαιριστής δεν βγήκε από την Ιβηρική.

«Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Μπορεί να μην αντιμετωπίσει κανένας απολύτως πρόβλημα, μπορεί να έχει και δυσκολίες.

Γνωρίζω την ελληνική νοοτροπία και ίσως χρειαστεί κάποιον δίπλα του για να μπει στο κλίμα αν και όπως είπα είναι ένας προπονητής με χαρακτήρα».

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τερμάτισε στην τρίτη θέση της Primeira Liga με έξι βαθμούς διαφορά από την Πόρτο και εννιά από την Μπενφίκα.

«Ήταν μία περίεργη σεζόν για τον Μάρκο Σίλβα. Ξεκίνησε πολύ δυνατά η Σπόρτινγκ στη συνέχεια έκανε κοιλιά στην απόδοση της, ενώ στο φινάλε ήταν εξαιρετική.

Είχε κόντρες με τον πρόεδρο, δέχθηκε κριτική από τον Τύπο, όμως εν τέλει η Σπόρτινγκ τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Είναι ένας προπονητής που φαίνεται η δουλειά του. Έδωσε ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές και προσπάθησε για το καλύτερο».

Ο Σαίνιο εκτιμά απεριόριστα τον συμπατριώτη του, ωστόσο δεν θέλει ούτε να ακούει να τον παραλληλίζουν με τον Ζοζέ Μουρίνιο.

«Μουρίνιο είναι μόνο ένας και δεν θα υπάρξει άλλος. Μπορέι ο Μάρκο Σίλβα σε αυτή την ηλικία να έχει προοπτική και να κάνει καλή δουλειά, όμως δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης.

Δεν υπάρχει άλλος προπονητής σαν τον Μουρίνιο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα