Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-3 (vid & pics)

Αντώνης Σαούλης
Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-3 (vid & pics)

bet365

Με τον Ντουρμάζ να κάνει τα πάντα (γκολάρα, κερδ. πέναλτι, έφτιαξε το 3ο) και 2 γκολ του Φορτούνη, ο Ολυμπιακός δεν ίδρωσε να νικήσει (1-3) στην Ξάνθη, που είχε ισοφαρίσει και ζητάει πέναλτι για την φάση του 42'! Φόβοι για ζημιά στον Ντα Κόστα!

Ηταν δεδομένο ότι θα συναντήσει δυσκολίες. Εκτός του ότι προερχόταν από το πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι με την Μπάγερν ο Ολυμπιακός πήγαινε στην Ξάνθη η οποία όχι μόνο ήταν αήττητη αλλά και δίχως να είχε δεχθεί γκολ. Εν τέλει οι πρωταθλητές έφυγαν από τα Πηγάδια ατσαλάκωτοι! Η για ν' ακριβολογούμε σχεδόν ατσαλάκωτος γιατί ο Μάρκο Σίλβα έχασε τον Μάνουελ Ντα Κοστά με τραυματισμό ενώ χτύπησε και ο Ερνάνι.

Μία νίκη που ήρθε κυρίως γιατί ο Τζίμι Ντουρμάζ είχε κέφια. Πολλά κέφια. Ο Σουηδός δείχνει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται στο πρωτάθλημα (γιατί δεν δηλώθηκε στην λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ) ότι μάλλον ήμασταν άδικοι μαζί του την περσινή σεζόν. Γκολ με το δεξί, κερδισμένο πέναλτι και συμμετοχή στο τρίτο γκολ. Σε όλα μέσα ήταν ο... Τζιμάκος και είχε (καλή) παρέα τον Κώστα Φορτούνη ο οποίος έφτασε τα τέσσερα γκολ σε ισάριθμα ματς.

Ετσι έπαιξαν
Καμία έκπληξη. Ούτε από τον Σίλβα, ούτε από τον Λουτσέσκου. Κλασικό 4-2-3-1 και από τους δύο με τον προπονητή της Ξάνθης να βάζει τον Βασιλακάκη πίσω από τον Καπετάνο (Σολτάνι και Ντιμιτρόφ στις πτέρυγες) και μπροστά από τους Λουσέρο και Παπαστεριάνο με τον Μπαξεβανίδη να παίρνει την θέση του τραυματία Μπέρτου στα δεξιά.

Ο Σίλβα δεν είχε εκπλήξεις. Ο Μιλιβόγεβιτς επέστρεψε στην 11αδα μαζί με τον Φορτούνη (ο Τσόρι τραυματίας) και ο Ντουρμάζ έπαιξε στ' αριστερά. Στις αλλαγές του ξεκούρασε τον Καμπιάσο (έβαλε τον Κασάμι), έδωσε χρόνο στον Ερνάνι (έβγαλε τον Πάρντο) ενώ η πρώτη ήταν αναγκαστική (Μποτία αντί Ντα Κόστα).

Εκμεταλλεύτηκε την φάση του
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, είχε την μπάλα στα πόδια του αλλά δεν μπορούσε να βγάλει φάση στο πρώτο ημίχρονο. Ελεγχε εύκολα τα μετόπισθεν, πράγμα λογικό μια και η Ξάνθη περίμενε τον Ολυμπιακό. Ολα αυτά βέβαια μέχρι το 42' όταν ο Ντουρμάζ πήρε την μπάλα στα πόδια του και έπιασε το δεξί ξερό να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η μία τελική στην εστία ήταν αρκετή για τον Ολυμπιακό για να πάει στ' αποδυτήρια προηγούμενος και να βάλει ακόμα πιο δύσκολα στην Ξάνθη και να της αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της στο δεύτερο ημίχρονο.

Η γκέλα και η απάντηση
Και εκεί που ο Ολυμπιακός περίμενε την Ξάνθη ν' ανοιχτεί για να βρει χώρους ο Μποτία έκανε δώρο στους φιλοξενούμενους ένα γκολ από το πουθενά. Ο Σιόβας είχε μείνει ψηλά για να πιέσει (σε θέση φορ) βγήκε η μπάλα στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Μποτία έκανε το λάθος και ο Μαζουακού έμεινε μόνος με Καπετάνο και Ντιμιτρόφ (ο οποίος έκανε το τέλειο πλασέ για την ισοφάριση).

Ομως η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και αποστομωτική. Αύξησε άμεσα την πίεσή του σε τέτοιο βαθμό με αποτέλεσμα να «καρφώσει» την Ξάνθη στην περιοχή της και να «πυροβολεί» την εστία του Τσενάμο. Εν τέλει το γκολ ήρθε από πέναλτι που κέρδισε με ατομική ενέργεια ο Ντουρμάζ και άμεσα κλείδωσε τη νίκη με ωραία αντεπίθεση τριών παικτών (Φορτούνης σε Ντουρμάζ, Ντουρμάζ σε Ιντέγε κι αυτός στον Φορτούνη για το γκολ).

Ελεγχος και φάσεις!
Ο Ολυμπιακός μετά το 3-1 έδωσε χώρο στην Ξάνθη, αυτή τον εκμεταλλεύτηκε, πήρε μέτρα στο γήπεδο και αν ήταν λίγο πιο προσεκτική θα έμπαινε ξανά στο παιχνίδι. Οι δύο φάσεις όμως που έκανε (κλασικές για γκολ) δεν βρήκαν δίχτυα, το 3-1 παρέμεινε και ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό. Οπως γράφουμε και στην αρχή του κειμένου... ατσαλάκωτος.

ΜΑΝ OF THE ΜΑΤCH: Δίχως αμφιβολία ο Τζίμι Ντουρμάζ. Ανοίγει το σκορ στο 42' κερδίζει το πέναλτι μετά την ισοφάριση της Ξάνθης κι έχει συμμετοχή και στο τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ο Σουηδός και ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης των πρωταθλητών στην Ξάνθη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κώστας Φορτούνης. Αποδεικνύει ότι θα πάρει τον ρόλο του ηγέτη από τον Τσόρι. Τέσσερα γκολ σε τέσσερα ματς μετράει ο νεαρός μέσος. Τι άλλο να κάνει...

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Δήμος Μπαξεβανίδης. Δεν... συναντήθηκε ποτέ με τον Ντουρμάζ. Και όταν συναντήθηκε έκανε το πέναλτι στον Ντουρμάζ. Καθόλου καλό παιχνίδι από τον δεξιό μπακ της Ξάνθης ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Μπέρτο.

Η ΓΚΑΦΑ: Η λάθος απομάκρυνση του Μποτία. Η για την ακρίβεια η προσπάθεια ν' απομακρύνει. Ούτε την μπάλα... ξεφλούδισε ούτε της έβαλε δύναμη για την κόντρα. Ο Μποτία έκανε το λάθος το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Βασιλακάκης και στην συνέχεια ήρθε η ισοφάριση για την Ξάνθη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Μήτσιος δέχτηκε τα παράπονα από τους παίκτες της Ξάνθης για την φάση στο πρώτο ημίχρονο (με Καπετάνο και Μποτία) στην οποία ζήτησαν πέναλτι (δίχως να έχουν δίκιο). Σωστή η υπόδειξη του πέναλτι στον Ντουρμάζ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Τέσσερα στα τέσσερα για τον Ολυμπιακό ο οποίος συνεχίζει ν' αυξάνει το σερί του και ταυτόχρονα περιμένει να δει τι θα κάνουν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για το αν θ' αυξήσει την διαφορά. Για την Ξάνθη αυτή ήταν η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα τα πρώτα γκολ που δέχθηκε στην Σούπερ Λιγκα. Είχε ισοπαλία με ΠΑΟΚ (0-0) και ΑΕΚ (0-0) και νίκη στο Περιστέρι (1-0).

Οι συνθέσεις:
ΞΑΝΘΗ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Φλίσκας, Γουάλας, Βασιλακάκης (76' Νιέτο), Λουσέρο, Παπαστεριανός, Ντιμιτρόφ (63' Χερέα), Καπετάνος (80' Ράνος), Σολτάνι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Ντα Κόστα (39' Μποτία), Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο (69' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Πάρντο (71' Ερνάνι), Ντουρμάζ, Ιντέγε

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα