Καβάλα - Άρης 1-2

Gazzetta team
Καβάλα - Άρης 1-2

bet365

Αν και βρισκόμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική της Γ΄ εθνικής, ο Άρης με την νίκη του στην Καβάλα (1-2 με ανατροπή) πέτυχε μια νίκη από αυτές που μπορούν να δώσουν στο τέλος της σεζόν την άνοδο!

Το περσινό πάθημα φαίνεται να γίνεται μάθημα στον Άρη. Οι «κίτρινοι» αυτή την φορά δεν την... πάτησαν σε εκτός έδρας ματς με την Καβάλα αν και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Τελικά αφού πρώτα ισοφάρισαν με τον Καπνίδη, στο 83' σκόραραν με τον Πόι και το τελικό 1-2 έδωσε μια μεγάλη νίκη. Από αυτές που στο... ταμείο που θα γίνει στο τέλος της χρονιάς μπορεί να είναι σημείο αναφοράς για την άνοδο στην Football League.

Ο Άρης πέρασε με ανατροπή από την Καβάλα επιβεβαιώνοντας πως φέτος οι Θεσσαλονικείς θα είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στην Β' Εθνική κατηγορία. Η Καβάλα θα μπορούσε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, αν οι παίκτες της ήταν πιο προσεκτικοί στις μεταβιβάσεις τους και δεν έδιναν τόσο χώρο στους φιλοξενούμενους. Να θυμίσουμε πως ο αγώνας έγινε σ' ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην πόλη της Μακεδονίας. Μάλιστα μια ώρα πριν την σέντρα άνθρωποι του γηπέδου προσπαθούσαν με σκούπες να βγάλουν τα νερά από το γήπεδο.

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό γνώρισε ο Άρης στο ξεκίνημα του αγώνα, καθώς βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Η ομάδα της Καβάλας έπιασε στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενούμενων και κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Παππάς με σέντρα στην καρδιά της άμυνας των "κίτρινων" ο Μπρατσιάνι κέρδισε στον αέρα τον Μελισσά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Τζινάρ. Μετά το γκολ οι "αργοναύτες" έδωσαν χώρο στον Άρη και προσπάθησαν να παίξουν με αντεπιθέσεις.

Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν την άμυνα της Καβάλας αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης που θα τους ξανά έβαζε στο παιχνίδι. Εκτός από τα σουτ των Καζναφέρη και Τάτου, στο 16' είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Μετά από κόρνερ του Τάτου, ο Μελισσάς έπιασε την κεφαλιά με τον Αθανασίου ν' αντιδρά εξαιρετικά διώχνοντας τον κίνδυνο από την εστία του.

Επτά λεπτά αργότερα ο Καπνίδης δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα της Καβάλας μετά από σέντρα του Ν΄Λουντούλου από τα αριστερά. Η τελευταία φάση του Άρη στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε στο 33ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Μελισσά και την μπάλα να περάνει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αθανασίου.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα η Καβάλα πήρε πρωτοβουλίες δημιουργώντας κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Τζινάρ. Στο 43' μετά από σέντρα του Μπρατσιάνι, ο Ραούλ Μπράβο πρόλαβε και έβαλε το πόδι του πριν η μπάλα φτάσει στον Κανούλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι χωρίς αλλαγές με την ομάδα της Καβάλας να προσπαθεί να αιφνιδιάσει και πάλι τον Άρη. Μετά από δυνατό σουτ του Παππά και στο 49' και χωρίς πίεση υποχρέωσε τον Τζινάρ να πέσει στην γωνία του και με εξαιρετική επέμβαση να διώξει σε κόρνερ.

Η ισοφάριση έφερε ένταση

Στο 62ο λεπτό ο Άρης έφερε το παιχνίδια στα ίσια με τον Καπνίδη. Μετά από σέντρα του Ν' Λουντούλου, ο επιθετικός των "κίτρινων" έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου. Το γκολ του Άρη έφερε μια ένταση στα επίσημα του "Ανθή Καραγιάννη". Ο Θόδωρος Καρυπίδης και οι συνεργάτες του πανηγύρισαν το γκολ του Καπνίδη κι αυτό φαίνεται δεν άρεσε κάποιους οι οποίοι αντέδρασαν έντονα. Με την παρέμβαση της Αστυνομίας η ένταση σταμάτησε στο γήπεδο της Καβάλας

Η Καβάλα στο 66' είχε μεγάλη ευκαιρία για να ξανά πάρει προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Μπρατσιάνι με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή του Άρη, με το σουτ να λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Τζινάρ.

Νίκησε με ανατροπή

Ο Άρης πίεσε την εστία του Αθανασίου αναζητώντας το γκολ της "απόδρασης" από το "Ανθή Καραγιάννη". Οι Τάτος και Πόι ήταν οι παίκτες που έφεραν μια ένταση στην άμυνα της Καβάλας χωρίς όμως να έρθει η μεγάλη φάση. Στο 83' όμως από τα πόδια των δύο ήρθε το γκολ της νίκης για τους Θεσσαλονικείς.

Ο Τάτος από την μεγάλη περιοχή έπιασε το σουτ με τον Αθανασίου να διώχνει προσωρινά με τον Πόι να παίρνει το ριμπάουντ και με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Άρης κράτησε μέχρι και το τέλος του αγώνα την νίκη πετυχαίνοντας την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα απέναντι σε μια έδρα πολύ δύσκολη.

Καβάλα: Aθανασίου, Σταματόπουλος, Λιόλιος, Μαργαρίτης, Δέντσας, Παληγιώργος, Παππάς, Μπάτζιος, Μπρατσιάνι, Κανούλας, Καζάκης

Άρης: Τζινάρ, Γεωργιάδης, Τσουμάνης, Ρόβας, Μελισσάς, Ραούλ Μπράβo, Παυλίδης (65' Ντούνης), Ν΄Λουντούλου (68' Πόι), Καπνίδης, Τάτος, Καζναφέρης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα