Η πορεία του Αστέρα στην Ευρώπη ψάχνει το... διπλό!

Η πορεία του Αστέρα στην Ευρώπη ψάχνει το... διπλό!

Η πορεία του Αστέρα στην Ευρώπη ψάχνει το... διπλό!

bet365

Ο Αστέρας Τρίπολης πετάει για την Κύπρο με σκοπό να πάρει την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη. Το gazzetta.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω στον Ιούλιο του 2012 και πάει βήμα-βήμα την πορεία των Αρκάδων στο Europa League.

Το ταξίδι του Αστέρα Τρίπολης στο Europa League ξεκίνησε τη σεζόν 2012-2013 τόσο όμορφα και σταμάτησε τόσο απότομα στην Πορτογαλία. Ωστόσο, οι Αρκάδες δεν το έβαλαν κάτω και από τότε μέχρι σήμερα είναι συνεπείς στο ραντεβού με την Ευρώπη, έχοντας φυσικά μεγαλύτερη διάκριση τη φετινή διαδρομή, που τους έφερε απευθείας στους ομίλους.

Το gazzetta.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και πάει βήμα - βήμα την διαδρομή τους στην Ευρώπη.

19/7 του 2012: Ο Αστέρας παίζει το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι στο Μπακού κόντρα στην Ίντερ. Το αποτέλεσμα της ισοπαλίας (1-1), με το γκολ του Περόνε (πρώτο της ομάδας στην Ευρώπη) του δίνει ελπίδες πρόκρισης στον τρίτο γύρο των προκριματικών του Europa League μέσα στην έδρα του.

Τελικά, η πρόκριση έρχεται αν και χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι (5-3). Τα ευρωπαϊκά πανηγύρια στην Τρίπολη όμως έχουν ξεκινήσει.

Επόμενο εμπόδιο η Μαρίτιμο, ένα εμπόδιο που στο άκουσμά του δεν φόβιζε αλλά έκρυβε παγίδες. Το εντός έδρας 1-1 έχει... υποψιάσει και εν τέλει στο «Estádio dos Barreiros», το 0-0 βάζει στο αεροπλάνο της επιστροφής την ομάδα με πίκρα αλλά και δύναμη για τη συνέχεια.

Ο αποκλεισμός ήρθε χωρίς ήττα. Το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα, τελικά, φτάνει στα επόμενα προκριματικά, στη Βιέννη. Στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» το ματς τελειώνει ισόπαλο (1-1), αλλά στη Βιέννη η ήττα με 3-1 βάζει στοπ στο δρόμο της ομάδας.

Οι πρώτες δύο χρονιές από πάθημα έγιναν... μάθημα και τη σεζόν 2014-2015 η πορεία του Αστέρα ήταν απίστευτη!

Η Ροβανιέμι είναι η πρώτη ομάδα που νικάει ο Αστέρας, με 4-2 στην έδρα του, ύστερα από το 1-1 του πρώτου ματς.

Η Μάιντς, στον επόμενο γύρο, «τρομάζει» ως γερμανική ομάδα που είναι. Όχι τους παίκτες του Βεργέτη, όμως, που παρά την ήττα με 1-0 στο «Coface Arena», νικούν 3-1, έχοντας σε τρελά κέφια τους Ντε Μπλάσις και Μάσα!

Ύστερα από μια τέτοια επιτυχία, δεν γίνεται να του κόψει την πορεία για τους ομίλους η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία χάνει στην Τρίπολη 2-0, με το γκολ του Γκοϊάν στο Ισραήλ να αποδεικνύεται «χρυσό», μιας και το 3-1 στέλνει τους Αρκάδες στους ομίλους.

Μπεσίκτας, Τότεναμ και Παρτίζαν βρίσκονται απέναντι στην ομάδα-θαύμα του Στάικου Βεργέτη.

Σε έξι ματς ο απολογισμός είναι: 1 νίκες, 2 ήττες και 3 ισοπαλίες. Καθόλου άσχημα για τον πρωτάρη, στους ομίλους του Europa League, Αστέρα.

Φέτος, απέναντι σε Σάλκε, Σπάρτακ Πράγας και ΑΠΟΕΛ. Μία ισοπαλία και μία ήττα ο μέχρι τώρα απολογισμός. Θα έρθει στην Κύπρο το πρώτο διπλό; θα απαντήσουν σ' αυτό, οι παίκτες στο χορτάρι του «ΓΣΠ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα