Αυτό είναι το πιο σπουδαίο επίτευγμα

Θοδωρής Βασίλης
Αυτό είναι το πιο σπουδαίο επίτευγμα

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για την ευτυχία να είσαι Πανιώνιος αυτή την στιγμή, την σχέση εμπιστοσύνης που είχε χαθεί και βλέπει ότι τα καλύτερα έρχονται.

Ανοίγεις ένα τυχαίο κανάλι στην TV και βλέπεις την απόγνωση και την ηθική εξαθλίωση. Σε μια χώρα που αργοπεθαίνει το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε παρά να έχει την ίδια κατάληξη. Βρωμιά, δυσοσμία, κασέτες, εγκληματικές οργανώσεις, κάρτα οπαδού και το φακέλωμα του. Υπάρχουν όμως και μέρες όταν το συναίσθημα της ευτυχίας αντικαθιστά όλα αυτά τα άσχημα και τα βάζει στο περιθώριο. Μια τέτοια ημέρα ήταν και η χθεσινή, ειδικά αν είσαι Πανιώνιος.

Αλήθεια, τι είναι ο Πανιώνιος; Κάτι το διαφορετικό, alternative, μποέμ, το σημείο αναφοράς μιας περιοχής. Ο Πανιώνιος είναι η πτυχή της καθημερινότητας της Νέας Σμύρνης. Όποιος δεν έχει ζήσει έστω και λίγο στην περιοχή δεν θα μπορέσει να καταλάβει το διαχρονικό δέσιμο που υπάρχει μεταξύ του συλλόγου με την τοπική κοινωνία. Μετά από τέσσερα άσχημα χρόνια που η εμπιστοσύνη είχε ποτιστεί με δηλητήριο, φαίνεται πως πλέον Πανιώνιος και τοπική κοινωνία γίνονται ξανά ένα.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό που έχουν καταφέρει η διοίκηση Δάρα-Ζαμάνη-Σκούρα και ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τους παίκτες του. Ανεξάρτητα από την βαθμολογική θέση, να ξέρεις ότι θα περπατάς στον δρόμο και δεν θα ντρέπεσαι να λες ότι είσαι Πανιώνιος, να πηγαίνεις για καφέ και όλοι να σε ρωτάνε ποια είναι η μαγική συνταγή και κάθε χρόνο αυτή η ομάδα καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώνει αλλά και να βάζει τα γυαλιά στους άλλους.

Το τι θέση θα τερματίσει στο τέλος της σεζόν και πόσες νίκες θα πετύχει η ομάδα μικρή σημασία έχει-άλλωστε δε νομίζω να πιστεύει κανένας ότι μπορεί αυτή η ομάδα να κινδυνέψει-αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη που θα μπορούσε. Να μπουν οι βάσεις ώστε ο σύλλογος να αναγεννηθεί ξανά από τις στάχτες του βάζοντας ένα τέλος στην πενταετή λιτότητα που τόσο απότομα είχε μπει μετά τις εποχές ευμάρειας του Κωνσταντίνου Τσακίρη.

ΥΓ. Για τον καλύτερο Έλληνα τεχνικό αυτή την στιγμή, και το πως η νίκη επί του Πλατανιά ήταν δικό του επιστέγασμα θα τα πούμε μια άλλη φορά.

ΥΓ1. Ο Ολιβιέρ Μπουμάλ θα πρέπει να ανανεώσει ΧΘΕΣ το συμβόλαιό του. Δεν γίνεται να χαθεί και αυτός ο παίκτης χωρίς να μπει ευρώ στα ταμεία της ομάδας.

ΥΓ2. Μετά τον Μπακασέτα πήραν μπρος και οι Καραμάνος και Ανσαριφάρντ.

ΥΓ3. Παπαδόπουλος, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης. Μια πεντάδα που αυτή την στιγμή είναι απλά άπαικτη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα