Ενα επίθετο, πολλές επιτυχίες!

Ενα επίθετο, πολλές επιτυχίες!

Ενα επίθετο, πολλές επιτυχίες!

bet365

Ενα επίθετο, Αζάρια, δυο σημαντικά εργαλεία στο δρόμο για την επιτυχία. Ντούντου και Εϊτάν, τα μυστικά της Χάποελ Μπερ Σεβά!

«Θα πρέπει ν' αναλύσουμε το τι έγινε. Μας εξέπληξαν οι αντίπαλοί μας επειδή έπαιξαν με τρία στόπερ, δύο ακραίους αμυντικούς κι αρκετούς παίκτες στον άξονα. Δεν το περιμέναμε έτσι»! τόνισε ο Μιλιβόγεβιτς αμέσως μετά το τέλος του ματς. Προκαλεί έκπληξη ότι δεν το ήξεραν οι παίκτες που αγωνίστηκαν. Τρεις ημέρες πριν τη σέντρα ήταν ήδη γνωστό πως ο Μπακχάρ σκέφτεται να παρατάξει τη Χάποελ με τρία στόπερ (3-4-3 που γινόταν 5-4-1) και έναν παίκτη man to man πάνω στον Φορτούνη!

Οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους ήταν πανέτοιμοι, αγωνιστικά και ψυχολογικά! Την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 40 χρόνια, την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο, την καλή εμφάνιση στον Πειραιά δεν την καρπώνεται μόνο ο κόουτς, οι παίκτες, αλλά και δυο άνθρωποι που κάνουν απίθανη δουλειά τα τελευταία χρόνια στη Μπερ Σεβά! Ο Εϊτάν Αζάρια και ο Ντούντου Αζάρια μπορεί να μην έχουν καμία συγγενική σχέση μεταξύ τους, ωστόσο έχουν... σχέση με την επιτυχία! Ο πρώτος είναι mental coach, ψυχολόγος – προπονητής, το δεξί χέρι του Μπάκχαρ που τον βάζει πλέον και στον αγωνιστικό χώρο όταν προπονεί τους παίκτες! Η ιστορία του;

Είναι πρώην παίκτης που άρχισε την καριέρα του στην Μακάμπι Χάϊφα. Ήταν πιτσιρικάς όταν ο Σουμ βρισκόταν στην Χάϊφα το 2002 - 2003 όταν και η ομάδα κέρδισε τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είχε αγωνιστεί αλλά ήταν μέρος αυτής της ομάδας, ξεκινώντας να παίζει το 2003 - 2004.

Το 2002 - 2003 είχε δοθεί δανεικός στην Χαποέλ Ραμάτ Γκαν, β' κατηγορίας ομάδα τότε και πήρε το Κύπελλο μαζί της! Ήταν ένα μεγάλο... μπαμ. Κέρδισαν την Μακάμπι Τελ Αβίβ στα ημιτελικά και μετά την Μπερ Σεβά στον τελικό στα πέναλτι.

Στα 24 του υπέστη έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Ολική ρήξη αχίλλειου τένοντα και η καριέρα του έλαβε τέλος. Ετσι, άρχισε να δουλεύει και να ανεβάζει βίντεο που τα ονόμαζε «Ακαδημία για δουλειά». Είχε να κάνει με την επιτυχία για επιχειρηματίες και επιχειρήσεις.

Στην συνέχεια έγινε πνευματικός σύμβουλος για επιχειρήσεις και επιχειρηματίες. Επόμενο βήμα να δίνει διαλέξεις σε Οργανισμούς. Ακολούθησε η πιο ενεργή του ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Έγραψε το βιβλίο «ο ατρόμητος παίκτης». Βοηθούσε τους ποδοσφαιριστές για την τόνωση της αυτοπεποίθησής τους και την πνευματική τους δύναμη. Έγινε πνευματικός σύμβουλος και για ψυχολογική στήριξη στην Κιριάτ Σμόνα με τεχνικό τον Μπαράκ Μπακχάρ.

Όταν ο τελευταίος πήγε στην Μπερ Σεβά το προηγούμενο καλοκαίρι πήρε μαζί του τον Αζάρια. Το... αφεντικό της Κιριάτ έκρινε ότι δεν τον χρειαζόταν άλλο. Το μετάνιωσε…

Παράλληλα, είχε δουλέψει και σε πρότζεκτ με τον Αβραάμ Γκραντ. Συνεργάστηκαν πολύ καλά. Δεν έκαναν χρήση των δυνατοτήτων του πολλές ομάδες. Τώρα δουλεύει full time στην Μπερ Σεβά και έχει την άδεια από τον Μπακχάρ να παρεμβαίνει σε προπονήσεις. Όχι μόνο για την πνευματική στήριξη των παικτών αλλά και για την εν γένει καθοδήγησή τους.

Ποιος είναι ο οκτάλογος της επιτυχίας του;

1. Να πίνει νερό με χυμό λεμονιού.

2. Ατομική προπόνηση με διατάσεις, ασκήσεις και τρέξιμο.

3. Η δημιουργία κινήτρου. Ο Howard Schultz, επικεφαλής μίας πολύ μεγάλης αλυσίδας καφέ, ξεκινούσε κάθε πρωί να στέλνει e-mail ανύψωσης ηθικού και βελτίωσης ψυχολογίας σε όλους τους εργαζόμενούς του! Ο στόχος ήταν να μπορούν να λειτουργούν με μεγαλύτερη σιγουριά και πίστη στην αξία τους και σε αυτό που κάνουν.

4. Ένα ισορροπημένο, γεμάτο και υγιεινό πρωινό. Με τοστ, φρούτα, χυμό, γάλα και ότι άλλο χρειαστεί για να ξεκινήσει κανείς δυνατά την ημέρα του.

5. Διαλογισμός - ισορροπία - πνευματική επίγνωση. Είναι πολύ βασικό κάθε μέρα να αξιολογεί κάποιος τον εαυτό του. Τις δυνατότητές του σε πνευματικό επίπεδο, το που μπορεί να φτάσει αλλά και το πως λειτουργεί γενικά.

6. Να καθορίζεις χρονικά στόχους. Πρέπει να υπάρχει ένα ημερολόγιο όπου τίθενται οι στόχοι. Εάν αυτό γίνεται καθημερινά ακόμα πιο καλά. Δεν είναι ανάγκη να τους πετυχαίνει όλους αρκεί να προσπαθεί όσο περισσότερο μπορεί. Είτε προσωπικοί είτε επαγγελματικοί.

7. Οι στόχοι πρέπει να είναι πρακτικοί και ρεαλιστικοί. Δεν έχει νόημα να θέτεις στόχους και να ζητάς πράγματα που δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις ποτέ.

8. Μάθε να λες όχι όταν πρέπει. Η ζωή δεν είναι αβεβαιότητα. Η ζωή είναι σιγουριά. Όταν μπορείς να πράξεις κάτι ή όταν δεν νιώθεις ικανός για το οτιδήποτε λες απλά όχι. Δεν γίνεται να λες σε όλα ναι.

Ενας…απίθανος σκάουτ!

Ο Ντούντου Αζάρια ήταν πρόεδρος των οργανωμένων οπαδών της Χάποελ για χρόνια. Μάλιστα πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες και τις αντίθετες... φωνές για τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, Έλι Ζίνο, που αναγκάστηκε να πουλήσει την ομάδα στην Αλόνα Μπαρκάτ. Ήταν πάντα... κολλημένος με την μπάλα.

Βοηθούσε στην ομάδα φέρνοντας πληροφορίες για ξένους παίκτες. Τέσσερα χρόνια πριν του προσφέρθηκε η θέση και η δουλειά του αναλυτή βίντεο και αντιπάλων. Είναι ένας εξαιρετικός scout και δεν είναι καν η δουλειά του! Το πρωί εργάζεται ως προϊστάμενος σε δίκτυο υπολογιστών σε εταιρεία. Βλέπει όμως πολλά παιχνίδια στην Ευρώπη και έχει μία ιδιαίτερη... αγάπη για το πρωτάθλημα της Ελλάδας και της Αλβανίας. Ηξερε κάθε κίνηση του Ολυμπιακού, κάθε παίκτη και φυσικά τις αλλαγές που έγιναν στο τεχνικό επιτελείο. Ηταν αυτός που έφερε στην ομάδα τους Ούγκο και Χομπάν, η αξία των οποίων έχει εκτοξευθεί!

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ προσπάθησε να τον αποκτήσει, ωστόσο ο ίδιος μένει πιστός στην τεράστιά του αγάπη, τη Χάποελ «Παλέψαμε αρκετά για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ξεσηκωθήκαμε, είμαστε ιστορική ομάδα και αξίζαμε πολλά περισσότερα. Το κύμα διαμαρτυρίας φούντωσε και τα καταφέραμε» τονίζει ο ίδιος, ο οποίος σε κάθε έλευση ξένου παίκτη έδινε τα… πάντα στη διοίκηση ως πρόεδρος των οργανωμένων. Ηξερε πολλά περισσότερα από το τμήμα σκάουτινγκ. Παρακολουθεί πολλά πρωταθλήματα και δίνει video υψηλής ανάλυσης στον προπονητή. Ο Μπακχάρ ξέρει τα πάντα για τον αντίπαλο, όχι μόνο αγωνιστικά…

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα