Πέγεια, Β΄Κατηγορία: Με ένα «αστέρι» της Premier League στον πάγκο της, μπορεί και την άνοδο

Πέγεια, Β΄Κατηγορία: Με ένα «αστέρι» της Premier League στον πάγκο της, μπορεί και την άνοδο

Βασιλική Μπαρτζιώτη
πεγεια 2
Ο Τζείσον Πάντσεον, μετά από μία μακρά πορεία στην Premier League, στο ντεμπούτο του ως κόουτς έχει δώσει νέο αέρα στην Πέγεια, που μπορεί να διεκδικήσει πλέον ακόμα και την άνοδο στο πρωτάθλημα Cyta.

Η Πέγεια 2014, έχει φτάσει να αγωνίζεται στην Β’ Κατηγορία Κύπρου πριν καν γιορτάσει την επέτειο των δέκα χρόνων από την ίδρυσή της.

Μπορεί να πέρασε πολλά σκαμπανεβάσματα μέχρι να βρεθεί εκεί που είναι σήμερα, ωστόσο μόνο με αισιοδοξία μπορούν να κοιτάζουν το μέλλον οι άνθρωποι της διοίκησης, που βλέπουν τις επιλογές τους να αποδίδουν καρπούς.

Σε μία καθοριστική επιλογή εξελίσσεται και αυτή της πρόσληψης του Τζέισον Πάντσεον ως τεχνικού, τον Ιούνιο του 2023. Ο Άγγλος έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστους μήνες να γίνει εξαιρετικά αγαπητός από τον κόσμο της ομάδας και να θέσει γερές βάσεις ώστε αυτός και οι παίκτες του να διεκδικήσουν πολλά περισσότερα.

Ο Πάντσεον δεν είναι άγνωστος στην Κύπρο. Πριν «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια είχε πάρει μία γεύση από το πρωτάθλημα έχοντας αγωνιστεί σε Πάφο και Ανόρθωση. Η μεταγραφή του στους Παφιανούς τον Αύγουστο του 2019 έκανε τεράστιο μπαμ καθώς ο ίδιος δεν ήταν ένα οποιοδήποτε όνομα, αλλά ένας παίκτης με τεράστια πορεία και πείρα από την Premier League.

Οι Σαουθάμπτον και Κρίσταλ Πάλας ξεχωρίζουν από το βιογραφικό του, ωστόσο στην Κύπρο δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει τα πατήματά του. Παρά το ότι αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, δεν εγκατέλειψε το κυπριακό ποδόσφαιρο και πολύ σύντομα ανακοινώθηκε ως ο νέος τεχνικός της Πέγειας.

Ο Τζέισον Πάντσεον κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική και μέσα σε πολύ λίγο καιρό έχει καταφέρει να κάνει θαύματα, δημιουργώντας ένα ρόστερ που μπορεί να κερδίζει. Η ομάδα του βρίσκεται στην 5η θέση του πίνακα της Β’ κατηγορίας (24 β.) απέχοντας μόλις τρεις βαθμούς από την κορυφή.

Μετά το κοσμοϊστορικό 8-0 επί του Ερμή στις 16 Δεκεμβρίου, η ομάδα έδειξε ότι έχει τα φόντα να διεκδικήσει ακόμα και την άνοδο. Στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές, η Πέγεια έχει καταφέρει να μείνει αήττητη, διατηρώντας το δεύτερο μεγαλύτερο σχετικό σερί μετά την Ομόνοια Αραδίππου. Μόλις τρεις φορές έχει χάσει σε φετινό ματς, ενώ ισάριθμες είναι και οι ισοπαλίες τις οποίες έχει φέρει η ομάδα του Πάντσεον.

Δεδομένου του ότι διανύουμε τα μισά της φετινής χρονιάς, δεν είναι καθόλου απίθανο το να καταφέρει η Πέγεια να «κονταροχτυπηθεί» με το φαβορί για την άνοδο Ολυμπιακό. Ο 37χρονος Άγγλος έχει κάνει ήδη εξαιρετική δουλειά και αυτή είναι μόνο η αρχή.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα