Ομόνοια 29ης Μαΐου - ΕΝΠ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι κορυφής της Β' κατηγορίας

Ομόνοια 29ης Μαΐου - ΕΝΠ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι κορυφής της Β' κατηγορίας

Newsroom
ντερμπι β 5/4
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι ανάμεσα σε Ομόνοια 29Μ και ΕΝΠ (5/4,1-1), για την 11η αγωνιστική των play off της Β' κατηγορίας . Ο σύλλογος του Παραλιμνίου προηγήθηκε στα τελευταία λεπτά, ωστόσο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, έφτασαν στην ισοφάριση και διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας του α' γκρουπ.

Η Ομόνοια 29ης Μαΐου υποδέχθηκε την ΕΝΠ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής των play off της Β' κατηγορίας Κύπρου.

Το κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί των γηπεδούχων ήταν εκρηκτικό. Έκαναν τη νύχτα-μέρα στο «Δημήτρης Χάματσος», υψώνοντας μάλιστα ένα εντυπωσιακό κορεό πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

To παιχνίδι διεκόπη στο 5ο λεπτό, καθώς τα καπνογόνα είχαν κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική, ωστόσο το θέμα λύθηκε και ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο ματς.

βββββ

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς τελικές από τις δύο αντιπάλους. Η καλύτερη στιγμή σημειώθηκε στο 16ο λεπτό, με τον Ντρέκσα να αστοχεί για την ΕΝΠ από πολύ πλεονεκτική θέση, κοντά στη μικρή περιοχή, μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Μέιρα.

Στο 19' απάντησε η Ομόνοια όταν ο Σωτηρίου έκανε ένα σουτ που δεν κατέληξε στον στόχο.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο 2ο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να έχουν μια τεράστια χαμένη ευκαιρία, στην πιο καλή στιγμή του ματς που σημειώθηκε στο 69'. Ο Φαμπίνιο σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των αντιπάλων.

Στο 78', η ΕΝΠ πήρε το προβάδισμα μετά από σουτ του Λοΐζου Κοσμά που πέρασε στο ματς ως αλλαγή. Οι αντίπαλοι αντέδρασαν άμεσα και έφτασαν στην ισοφάριση με γκολ του Φαμπίνιο για το τελικό 1-1.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ομόνοια 29Μ: Στρέζος, Κονομής, Ιωάννου, Φοινίρης, Αλαμπρίτης (57' Σιαθάς), Μάρτινς, Αρτεμίου (75' Βρίκκης), Πικής (75' Μπούτνικ), Φιάκας, Σωτηρίου, Παύλου.

ΕΝΠ: Κουτσού, Χριστοφή, Παπαθανασίου, Λουσέρο, Σαμπού, Μέιρα, Κοτσώνης, Ντρέκσα, Α. Γεωργίου, Βουτσένοβιτς (76' Κοσμά), Δ. Χαραλάμπους.

Η βαθμολογία στο α' γκρουπ της Β' κατηγορίας:

  1. Ομόνοια 29ης Μαϊου (54)
  2. ΕΝΠ (51)
  3. Ομόνοια Αραδίππου (49)
  4. Ολυμπιακός Λευκωσίας (47)
  5. Ύψωνας (41)
  6. Πέγεια (32)
  7. ΑΣΙΛ (31)
  8. Αγία Νάπα (27)
@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES
 

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα