Bundesliga: Νέα «γκέλα» για τη Μπάγερν, στην κορυφή η Φράιμπουργκ, αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa

Newsroom
Bundesliga: Νέα «γκέλα» για τη Μπάγερν, στην κορυφή η Φράιμπουργκ, αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa

bet365

Η Μπάγερν Μονάχου «κόλλησε» στο Βερολίνο κόντρα στην Ουνιόν (1-1) και η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού, Φράιμπουργκ, ανέβηκε στην πρώτη θέση της Bundesliga, καθώς νίκησε με 3-2 στο Λεβερκούζεν και έπιασε τη Ντόρτμουντ στους 12 βαθμούς.

Κι αν ο θρόνος της Bundesliga δεν είναι τελικά... κατοχυρωμένος για τη Μπάγερν Μονάχου από νωρίς; Οι Βαυαροί του 3X3 και των 15 γκολ στραβοπάτησαν για δεύτερο σερί παιχνίδι, αυτή τη φορά στην έδρα της εξαιρετικής Ουνιόν Βερολίνου (1-1) και υποχώρησαν από την κορυφή, όπου στρογγυλοκάθονται η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού, Φράιμπουργκ και η Μπορούσια Ντόρτμουντ!

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν προερχόταν από το «στοπ» εντός έδρας κόντρα στον κακό της... δαίμονα, την Γκλάντμπαχ (1-1) και γνώριζε ότι η αποστολή απέναντι στους ενθουσιώδεις πρωτευουσιάνους μόνο εύκολη δεν θα ήταν. Το γκολ του Μπέκερ στο 12ο λεπτό για το 1-0 το πιστοποίησε και με το παραπάνω, με τους μόνιμους πρωταθλητές Γερμανίας την τελευταία δεκαετία να κυνηγούν από νωρίς στο σκορ αλλά να απαντούν αμέσως.

Μόλις στο 15', ο Γιόσουα Κίμιχ αποκατέστησε την ισορροπία και αφύπνισε τους συμπαίκτες του να παλέψουν για την ανατροπή, η οποία, όμως, χάρη στις επεμβάσεις του Ρονόβ και την πολύ καλή αντιμετώπιση της άμυνας των γηπεδούχων δεν έλαβε ποτέ σάρκα και οστά. Έτσι, η Μπάγερν ανέβηκε απλά στους 11 βαθμούς, έναν λιγότερο από Φράιμπουργκ και Ντόρτμουντ και παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια μιας... κοινής θνητής, δίνοντας ασφαλώς εκ νέου ενδιαφέρον στην πρώιμη κούρσα του τίτλου.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις (85' Γκορέτσκα), Κίμιχ (62' Γκράβενμπερχ), Ζάμπιτσερ, Κομάν (73' Γκνάμπρι), Μουσιάλα (62' Μίλερ), Σανέ, Μανέ

 

Ανατροπή και κορυφή για τη Φράιμπουργκ

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στου ομίλους του Europa League, Φράιμπουργκ, νίκησε με 3-2 στην έδρα της Μπάγερ Λεβερκούζεν, έπιασε στους 12 βαθμούς τη Μπορούσια Ντόρτμουντ και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ντέμιρμπαϊ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 16' και οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν έξι λεπτά στο δεύτερο μέρος για να το γυρίσουν με τους Γκίντερ (48') και Γκρέγκοριτς (51'). Ο Σικ ισοφάρισε προσωρινά για την ομάδα του στο 65' και στο 72΄ο Ντον πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του και διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Δεύτερη φορά που οι Αετοί βρέθηκαν στην κορυφή στο τέλος μιας αγωνιστικής μετά τη σεζόν 2000-01.

Χ-ωρίς νίκη για άλλη μια στροφή Στουτγκάρδη και Σάλκε

Δεν είχαν πανηγυρίσει νίκη μέχρι το μεταξύ τους συναπάντημα και θα κάνουν υπομονή για άλλη μια αγωνιστική. Η Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου και η Σάλκε μέτρησαν τις δυνάμεις τους, αλλά στο φινάλε έμειναν στην ισορροπία (1-1), παίρνοντας αντίστοιχα το τέταρτο και το τρίτο «Χ» τους στη φετινή εκκίνηση της Bundesliga. Με τον Έλληνα στόπερ βασικό και στα 90', οι Σουηβοί προηγήθηκαν στο 18' με τον Φέριχ, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Τερόντε έφερε το ματς στα ίσα για τους Βασιλικούς Μπλε. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έπαιξαν τα τελευταία 23 λεπτά με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βάγκνομαν, αλλά άντεξαν στην πίεση και έμειναν «όρθιοι» μέχρι τέλους.

«Διπλά» για Βέρντερ και Κολωνία

Στο πιο παραγωγικό ματς της αγωνιστικής η Κολωνία νίκησε με 4-2 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ και επέστρεψε στα τρίποντα μετά από την πρώτη αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι με τον Ενμέτσα στο 2', όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρία γκολ μέσα στο πρώτο μέρος με τους Λιούμπλιτσιτς (22'), Κάινζ (45+2') και το αυτογκόλ του Οτάβιο (32'). Στο 79' ο Ενμέτσα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ μείωσε 3-2 και ο Αμαντιάν στο 81' σκόραρε το τέταρτο γκολ της Κολωνίας και τελείωσε το ματς.

«Διπλό» και για τη Βέρντερ Βρέμης, η οποία αγχώθηκε αλλά νίκησε με 2-0 στην έδρα της Μπόχουμ του βασικού αναντικατάστατου Βασίλη Λαπρόπουλου. Για τους φιλοξενούμενους «καθάρισε» ο Φουλκρούγκ, ο οποίος σκόραρε και τα δυο γκολ της ομάδας του στο 86' και στο 90+2'.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα