Μπάγερν - Λεβερκούζεν 2-2: «Μαχαιριά» στο 90+4΄για τους Βαυαρούς με τιμωρό Παλάσιος

Νίκος Κικίδης
Μπάγερν

bet365

Η Μπάγερν Μονάχου έπαιξε με τη «φωτιά» και στο τέλος... κάηκε από την ατίθαση Λεβερκούζεν, η οποία με γκολ - πέναλτι του Παλάσιος στις καθυστερήσεις δραπέτευσε με την ισοπαλία (2-2).

Το «στόρι» έμοιαζε να έχει γραφτεί ξανά σε παρόμοιο ύφος με τον αγώνα απέναντι στη Γκλάντμπαχ. Με γκολ - λύτρωση δηλαδή στο φινάλε για τη Μπάγερν κι ακόμα ένα τρίποντο να μπαίνει στο σακούλι που θα τη διατηρούσε απόλυτη στην κορυφή. Οι Βαυαροί ωστόσο δεν έμαθαν από το παρ΄ολίγον πάθημα της προηγούμενης αγωνιστικής και... κάηκαν από τη Λεβερκούζεν που με γκολ - πέναλτι του Παλάσιος στο 90+4΄δραπέτευσε με την ισοπαλία (2-2).

Το ξεκίνημα πάντως δεν προμήνυε ένα τόσο δραματικό τέλος για τη Μπάγερν. Μόλις στο 7΄ άλλωστε ο Κέιν άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους έπειτα από εκτέλεση κόρνερ για να γράψει το 1-0. Παρά το προβάδισμα των Βαυαρών ωστόσο, το σύνολο του Τσάμπι Αλόνσο δεν λύγισε κι έφτασε στην ισοφάριση χάρη στο μαγικό αριστερό του Γκριμάλδο που σημάδεψε το «παραθυράκι» της εστίας από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ (24΄).

Οι χαμένες ευκαιρίες των Σανέ και Γκνάμπρι προς το φινάλε του ημιχρόνου... αύξησαν το άγχος από πλευράς Μπάγερν, το οποίο κορυφώθηκε με το χαμένο τετ-α-τετ του Κέιν στο 56΄που νικήθηκε από τον Χραντέτσκι. Αν δεν ήταν μάλιστα το δοκάρι για να σταματήσει το πλασέ του Βιρτζ στο 78΄, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάρει πολύ αρνητική τροπή για τη Μπάγερν, η οποία τελικά κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα οκτώ λεπτά αργότερα με ψύχραιμο τελείωμα του Γκορέτζκα.

Όλα έδειχναν πως έχουν πάρει το δρόμο τους, όμως το VAR είχε διαφορετική γνώμη. Στο 90+4΄ και μετά από τσεκ στο μόνιτορ ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι εις βάρος του Ντέιβις που μετουσίωσε σε γκολ ο Παλάσιος, ενώ στιγμές αργότερα η τεχνολογία επιβεβαίωσε οφσάιντ στο γκολ του Ουπαμεκανό που θα μπορούσε να αποδειχθεί λυτρωτής! Ο χρόνος πλέον δεν ήταν αρκετός για το σύνολο του Τούχελ να κάνει το κάτι παραπάνω και μοιραία το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε, στην πρώτη απώλεια των Βαυαρών στη φετινή Bundesliga.

 

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Ούλραϊχ, Λάιμερ (85΄Ντε Λιχτ), Ουπαμεκανό, Κιμ, Ντέιβις, Κίμιχ (61΄Μαζράουι), Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (69΄Τελ), Σανέ, Μίλερ (61΄Μουσιάλα), Κέιν (85΄Τσούπο Μότινγκ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα