Σερού Γκιρασί: Ο πιο... killer επιθετικός της Ευρώπης

Σερού Γκιρασί: Ο πιο... killer επιθετικός της Ευρώπης

Ανδρέας Σουλάι
guirassy

bet365

Ο Σερού Γκιρασί σκοράρει ασταμάτητα με τη Στουργκάρδη και αποτελεί το πιο «καυτό»... κανόνι της Bundesliga, με τους αριθμούς του να δείχνουν ότι είναι ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός σε όλη την Ευρώπη.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έχει κεντρίσει -και λογικά- τα βλέμματα όλων με αυτό το εκπληκτικό ξεκίνημα που έχει κάνει στη σεζόν, καθώς ο Τσάμπι Αλόνσο έχει καταφέρει να φτιάξει ένα πολύ δυνατό σύνολο, με τις «ασπιρίνες» να φιγουράρουν στην κορυφή της Bundesliga.

Μια θέση πιο κάτω, με μόλις έναν βαθμό λιγότερο βρισκεται αυτή τη στιγμή η Στουτγκάρδη, η οποία χωρίς να κάνει μεγάλο... θόρυβο, έχει βάλει από κάτω τις Μπάγερν και Ντόρτμουντ. Ένα ξεκίνημα που φέρνει την υπογραφή του Σερού Γκιρασί.Ο 27χρονος επιθετικός από τη Γουινέα είναι ασταμάτητος, καθώς σκοράρει με τρομερή άνεση, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους Σουηβούς.

Πρώτος σκόρερ των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων

guirassy

Με τα 13 γκολ που έχει σκοράρει σε αυτές τις πρώτες επτά αγωνιστικές της Bundesliga, ο Γκιρασί βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, με τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ που βρίσκεται ακριβώς από κάτω, να έχει τρία γκολ λιγότερα.

Ο 27χρονος διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και μάλιστα έχει καταφέρει κάτι το πολύ εντυπωσιακό, καθώς ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει κάποιος ποδοσφαιριστής να σκοράρει παραπάνω από 11 φορές, έπειτα από την ολοκλήρωση των πρώτων επτά αγωνιστικών.

Περισσότερα γκολ από το 66% των ομάδων του top-5

guirassy

Μόνο φυσιολογικά δεν είναι τα νούμερα του Γκιρασί, καθώς οι στατιστικολόγοι δίνουν στοιχεία που «τρελαίνουν». Αυτή τη στιγμή, ο 27χρονος καταφέρνει να βρίσκεται με τα γκολ του πάνω από 63 ομάδες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Αριθμός που αναλογεί στο 66% των συνολικών ομάδων του top-5. Ο Γκιρασί έχει καταφέρει να σκοράρει μέχρι στιγμής περισσότερα γκολ από ομάδες, όπως η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπέτις και η Λάτσιο.

Ο καλύτερος εκτελεστής της Ευρώπης

Οι αριθμοί δείχνουν ωστόσο ότι ο Γκιρασί «σκοτώνει» με την πρώτη ευκαιρία. Ο επιθετικός από τη Γουινέα διαθέτει αυτή τη στιγμή το καλύτερο ποσοστό μετατροπής σε γκολ στις ευκαιρίες που του δίνονται, έχοντας το εντυπωσιακό 42% το οποίο τον κατατάσσει στην κορυφή των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Πιο αναλυτικά, ο Γκιρασί έχει καταφέρει να σκοράρει στις 10 από τις 27 ευκαιρίες που του έχουν παρουσιαστεί μέσα στην περιοχή, καθώς έχει και το εντυπωσιακό 3/4 εκτός της μεγάλης περιοχής.

Παράλληλα, ο 27χρονος επιθετικός της Στουτγκάρδης έχει αυτή τη στιγμή και το μεγαλύτερο rating στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα με 8.63, αφήνοντας από κάτω τον Τζουντ Μπέλινγχαμ που βγάζει μάτια στη Μαδρίτη.

Τα νούμερα και τα στατιστικά του Γκιρασί, αποδεικνύουν ότι τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει πιο «καυτό»... κανόνι στην Ευρώπη, με τον 27χρονο να σκοράρει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και να... κεντράρει στο Χρυσό Παπούτσι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα