Bundesliga: Τεσσάρα κορυφής η Μπάγερν, ανατροπή της Στουτγκάρδης κόντρα στη Ντόρτμουντ

Νίκος Κικίδης
Μπάγερν

bet365

Αν και έκανε τα εύκολα - δύσκολα επιτρέποντας στη Χάιντνχαϊμ να επιστρέψει από το 2-0, η Μπάγερν τελικά επικράτησε με 4-2 και επέστρεψε προσωρινά στην κορυφή. Νίκη - ανατροπή για τη Στουτγκάρδη κόντρα στη Ντόρτμουντ.

Με τέτοιον Κέιν η Μπάγερν δεν έχει πολλά να φοβάται... Αν και μέσα σε τρία λεπτά βέβαια έσβησαν το καθαρό προβάδισμα που είχαν αποκτήσει επιτρέποντας στη Χάιντενχαϊμ να επιστρέψει από το 2-0, οι Βαυαροί έβγαλαν την υποχρέωση στο τελευταίο εικοσάλεπτο και με το τελικό 4-2 αναρριχήθηκαν προσωρινά στην κορυφή της Bundesliga.

Τις βάσεις νίκης έχτισε ο απίθανος Άγγλος στράικερ που έχει δικαιώσει κάθε προσδοκία από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Μόναχο, καθώς με ντοπιέτα διαμόρφωσε το 2-0 του ημιχρόνου. Αρχικά στο 14΄κοντρόλαρε και εκτέλεσε άψογα μέσα στην περιοχή για να ανοίξει το σκορ, ένα μισή ώρα αργότερα νίκησε άπαντες στον αέρα από την εκτέλεση κόρνερ του Σανέ για να γράψει το 2-0 με καρφωτή κεφαλιά.

Στο β΄μέρος βέβαια οι Βαυαροί... παραχαλάρωσαν και επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους την ισοφάριση - σοκ μέσα σε τρία λεπτά! Στο 67΄ο Κλάιντινστ μείωσε σε κενή εστία, ενώ στο 70΄ο Κιμ έκανε τραγικό λάθος σερβίροντας το γκολ στον Μπέστε που εκτέλεσε για το 2-2.

Δίχως πάντως να χάσει την ψυχραιμία της, η Μπάγερν συνήλθε από το σοκ και μόλις δυο λεπτά μετά βρήκε δίχτυα με πλασέ του Γκερέιρο. Την σφραγίδα της νίκης έβαλε ο Τσούπο Μότινγκ στο 85΄με όμορφη κεφαλιά για να κλειδώσει την πρωτιά της Μπάγερν που περιμένει πλέον την αναμέτρηση της Λεβερκούζεν απέναντι στην Ουνιόν για να μάθει αν θα παραμείνει στην κορυφή.

Μπάγερν (Τόμας Τούχελ): Νόιερ, Σαρ, Ουπαμεκανό (61΄Γκερέιρο), Κιμ, Μαζράουι, Λάιμερ, Πάβλοβιτς (76΄Ντέιβις), Σανέ, Γκνάμπρι (61΄Τσούπο Μότινγκ), Μίλερ (61΄Τελ ), Κέιν

Η ανώτερη Στουτγκάρδη υπέταξε την Ντόρτμουντ

Τρίτη διαδοχική απώλεια βαθμών για την Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί μετά τη συντριβή από την Μπάγερν και την ισοπαλία με την Άιντραχτ ηττήθηκαν στην έδρα της Στουτγκάρδης και 2-1. Οι 3οι Σουηβοί έφτασαν στους 24 βαθμούς και άφησαν την 4η Μπορούσια στους 21.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και κέρδισαν πέναλτι στο 10ο λεπτό μετά από μαρκάρισμα του Κόμπελ, όμως ο Ελβετός τερματοφύλακας απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Φούχριχ. Στο 36' οι Βεστφαλοί προηγήθηκαν με τον Φίλουργκ μετά από ασίστ του Ριέρσον, όμως στο 42' ο Ουντάβ έφερε το ματς στα ίσα. Στο 83' ο Γκιρασί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έβαλε τη σφραγίδα του στην πρώτη νίκη της Στουτγκάρδης μετά από δυο διαδοχικές ήττες.

Κόλλησαν στο μηδέν Ντάρμσταντ και Μάιντς

Στη λευκή ισοπαλία έμειναν Ντάρμσταν και Μάιντς (0-0), με την τελευταία να μην μπορεί να δώσει συνέχεια στις νίκες. Σαν αποτέλεσμα να παραμείνει με επτά βαθμούς στην επικίνδυνη ζώνη, τη στιγμή που η Ντάρμσταντ παρέμεινε στο +1 και «επιπλέει» σε ασφαλή νερά.

Μοιρασιά για Άουγκσμπουργκ και Χόφενχαϊμ

Σε ένα ισορροπημένο ματς στην «WWK Arena» η Άουγκσμπουργκ και η Χόφενχαϊμ αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 και πρόσθεσαν από ένα βαθμό στη συγκομιδή του. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 23' και στο 53' ο Ντεμίροτβιτς έφερε τα ματς στα ίσα. Οι δυο ομάδες είχαν τις φάσεις τους αλλά το ματς έμεινε στο «Χ». Στην 6η θέση η Χόφενχαϊμ με 19 βαθμούς στη 10η η Άουγκσμπουργκ με 13. Οπαδός των φιλοξενούμενων τραυματίστηκε από μία φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από την πλευρά των οπαδών των γηπεδούχων και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα