Bundesliga: Ανατροπή-εξπρές από 0-2 για τη Ντόρτμουντ, ακάθεκτη η πρωτοπόρος Λεβερκούζεν

Newsroom
Ντόρτμουντ

bet365

Τρομερή ανατροπή για τη Ντόρτμουντ, η οποία γύρισε το 0-2 της Γκλάντμπαχ πριν το ημίχρονο και σφράγισε τη νίκη στο ντέρμπι (4-2). Άνετη τριάρα για τη Λεβερκούζεν, γκέλα για Φράιμπουργκ πριν από τον Ολυμπιακό.

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 2-0 λίγο πριν από τη συμπλήρωση του ημιώρου; Η Ντόρτμουντ δεν το έβαλε ποτέ κάτω, γύρισε το ματς πριν από το ημίχρονο μέσα σε ένα εκπληκτικό τέταρτο και πρόσθεσε το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις για το τελικό 4-2 στο ντέρμπι απέναντι στη Γκλάντμπαχ. Παρά των δυο γκολ των Πουλαριών με σκόρερ τους τους Ριτζ (13΄) και Κονέ (28΄), οι Βεστφαλοί τα έφεραν όλα τούμπα με τρεις διαφορετικούς σκόρερ.

Αρχικά μέσα σε δυο λεπτά οι Ζάμπιτσερ (30΄) και Φούλκρουγκ (32΄) ισοφάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες, προτού ο Μπάιον - Γκίτενς (45΄) ολοκληρώσει την ανατροπή στο 45΄. Η Γκλάντμπαχ προσπάθησε να ισοφαρίσει, έπαιξε φουλ επίθεση και το πλήρωσε στην τελευταία φάση του αγώνα όταν ο Μάλεν έφυγε στην αντεπίθεση και διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Τριάρα και κορυφή για Λεβερκούζεν

Δεν σταματάει πουθενά το τρένο της Λεβερκούζεν. Αυτή τη φορά το σύνολο του Τσάμπι Αλόνσο διέλυσε τη Βέρντερ Βρέμης, επικρατώντας με 3-0 για να συνεχίσει να οδηγεί την κούρσα της Bundesliga. Στο 9΄το αυτογκόλ του Ντεμάν έβαλε μπροστά τις Ασπιρίνες, προτού οι δυο μπακ, Φρίμπονγκ και Γκριμάλδο, καθαρίσουν το τρίποντο με δυο γκολ σε 43΄και 76΄.

Έσασε το αρνητικό σερί της Βόλφσμπουργκ

Η Βόλφσμπουργκ μετά από τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε της Λειψίας στη «Volkswagen Arena» με 2-1. Oι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 9' με τον Γουίντ, ο Πόουλσεν έφερε το ματς στα ίσα στο 52' και στο 66' ο Ροτζέριο έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους, το οποίο διαφύλαξαν μέχρι το φινάλε. Στην 5η θέση με 23 βαθμούς οι Ταύροι, στην 8η θέση με 16 πόντους οι Λύκοι.

 

Απόλυτη «μοιρασιά» στο Βερολίνο

Ουνιόν Βερολίνου και Άουγκσμπουργκ ήρθαν ισόπαλες με 1-1 και οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες στην Bundesliga. Η ομάδα του Γες Τόρουπ άνοιξε το σκορ με τον Ερμεντίν Ντεμίροβιτς, από το σημείο του πέναλτι στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 88', με σκόρερ τον Κέβιν Φόλαντ να διαμορφώνει το τελικό σκορ. Η Ουνιόν βρίσκεται στη 17η θέση της βαθμολογίας με επτά βαθμούς, ενώ από την άλλη η Άουγκσμπουργκ είναι στη 10η θέση με 14 πόντους.

Γκέλα για τη Φράιμπουργκ πριν τον Ολυμπιακό

Η Φράιμπουργκ ήρθε ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με την Ντάρμσταντ, λίγες ημέρες πριν υποδεχτεί τον Ολυμπιακό για τη φάση των ομίλων του Europa League. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης, με σκόρερ τον Ματίας Χόνσακ. Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ κατάφερε να βγάλει αντίδραση και ισοφάρισε πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Ο Μάτιας Γκίντερ μοίρασε στον Λούκας Χέλερ, ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό σκορ του αγώνα.

Μετά από τον βαθμό της ισοπαλίας, η Φράιμπουργκ βρίσκεται στη 10η θέση του πρωταθλήματος με 15 βαθμούς. Από την άλλη η Ντάρμσταντ είναι στη 15η θέση με εννέα πόντους. Επόμενη αναμέτρηση για τη Φράιμπουργκ απέναντι στον Ολυμπιακό την ερχόμενη Πέμπτη (30/11).

Η ενδεκάδα της Φράιμπουργκ: Ατουμπόλου, Γκίντερ, Λίνχαρτ, Γκούλντε (82' Μακέντζο), Ντόαν (82' Σιλντιλία), Εγκεστάιν, Χέφλερ, Βάισχαουπτ, Χέλερ (90+2' Ανταμού), Γκρίφο, Γκρέγκοριτς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα