Γκέτσε για τη χειρότερη στιγμή του: «60 οπαδοί με απείλησαν σε μια προπόνηση»

Newsroom
Γκέτσε για τη χειρότερη στιγμή του: «60 οπαδοί με απείλησαν σε μια προπόνηση»

bet365

Ο Γερμανός μέσος περιγράφει αυτό που βίωσε όταν άφησε την Μπορούσια Ντόρτμουντ για να υπογράψει στην Μπάγερν.

Η καριέρα του Μάριο Γκέτσε από τότε που έκανε το «μπα» ως παιδί στην Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα, κυρίως λόγω των προβλημάτων υγείας που τον ακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα, με την ωριμότητα που του δίνουν τα 32 του χρόνια και την αυτοπεποίθηση που νιώθει μετά από μια σπουδαία σεζόν στις τάξεις της Άιντραχτ, διηγείται στην «Zeit» μερικές από τις πιο ευαίσθητες στιγμές της καριέρας του.

Ήταν η σεζόν 2012/13, όταν διέρρευσε η είδηση ότι στο τέλος της χρονιάς θα έφτιαχνε τις βαλίτσες του για να αφήσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ και να υπογράψει στη μεγαλύτερη αντίπαλό της: την Μπάγερν Μονάχου. Η μοίρα, πάντα ιδιότροπη, ήθελε τις δύο ομάδες να βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ... με το τρόπαιο να πηγαίνει στα χέρια Βαυαρών, χάρη σε ένα γκολ στην εκπνοή του Ρόμπεν. Λίγες μέρες αργότερα, η Μπάγερν επισημοποίησε την υπογραφή του Γκέτσε. Ενδεχομένως το μεγαλύτερο ταλέντο που υπήρχε εκείνη την εποχή στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Σε αντίθεση με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος εντάχθηκε στην Μπάγερν ως ελεύθερος παίκτης ένα χρόνο αργότερα, ο Γκέτσε άφησε χρήματα στα ταμεία του συλλόγου. Ακριβώς, 37 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, οι οπαδοί το εισέπραξαν ως προδοσία και του το έδωσαν να καταλάβει. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς μια μέρα 60 οπαδοί ήρθαν στην προπόνησή μας μόνο και μόνο για να με προσβάλουν. Ήμουν 20 ετών και αποφάσισα να πάω στην Μπάγερν για λογικούς λόγους», λέει ο Γκέτσε που με το πέρασμα του χρόνου φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη: «Μόνο αφού πήρα μεγάλη απόσταση μπόρεσα να εκτιμήσω και να κατανοήσω αυτές τις αντιδράσεις».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα