Γκλάντμπαχ - Λεβερκούζεν 2-3: Ο Βιρτς την λύτρωσε στις καθυστερήσεις

Newsroom
Βιρτζ

bet365

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Βιρτς, η Λεβερκούζεν επικράτησε εκτός έδρας με 3-2 της Γκλάντμπαχ στην πρεμιέρα της Bundesliga, ξεκινώντας όπως ακριβώς τελείωσε την περσινή σεζόν.

Με το «δεξί» ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Bundesliga η Λεβερκούζεν, η οποία αγχώθηκε, αλλά επικράτησε τελικά της Γκλάντμπαχ με 3-2 εκτός έδρας για την 1η αγωνιστική.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο πήρε από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων, με την Γκλάντμπαχ να ισοφαρίζει στο δεύτερο μέρος, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε δύο φάσεις, προτού ο Βιρτς δώσει τους τρεις βαθμούς στη Λεβερκούζεν στις καθυστερήσεις.

Τον λογαριασμό για τη νέα σεζόν άνοιξε στο 12ο λεπτό ο Τζάκα, πετυχαίνοντας ένα τρομερό γκολ-οβίδα εκτός περιοχής, με τον Ελβετό να μην το πανηγυρίζει ωστόσο απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Λίγα λεπτά μετά, η Λεβερκούζεν έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα, αλλά το σουτ του Μπονιφέις βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Όμλιν. Το γκολ τελικά ήρθε στο 38', με τον Βιρτς να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση και αφού πήρε το «ριμπάουντ» έστειλε με μονοκόμματο σουτ την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 της Λεβερκούζεν.

Η Γλάντμπαχ αντέδρασε πριν το ημίχρονο, αλλά το γκολ που σημείωσε ο Κλάιντινστ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ, μετά την παρέμβαση του VAR.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το τρίτο γκολ, αλλά ο Φρίμπονγκ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Όμλιν στο 57' από πλεονεκτική θέση. Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει η Λεβερκούζεν, το έκανε η Γλάντμπαχ δύο λεπτά μετά, με τον Ελβέντι να μειώνει σκοράροντας προ κενής εστίας.

Η Λεβερκούζεν είχε τον έλεγχο στη συνέχεια, καθώς και μερικές καλές στιγμές, αλλά δεν κατάφερε να «κλειδώσει» το τρίποντο. Και το πλήρωσε, με τη Γκλάντμπαχ να σκοράρει ξανά από μία ανύποπτη φάση, με τον Κλάιντινστ να... τρυπώνει στην άμυνα κάνοντας το 2-2 στο 87'.

Ωστόσο, οι Ασπιρίνες λυτρώθηκαν στις καθυστερήσεις, καθώς κέρδισαν πέναλτι, με τον Βιρτς να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του. Ο Όμλιν του είπε αρχικά «όχι», όμως ο Γερμανός πήρε το... ριμπάουντ και σκόραρε σε άδειο τέρμα, δίνοντας τη νίκη με 3-2 στην ομάδα του Αλόνσο στο 90+11'.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα