Μπορούσια Ντόρτμουντ - Άιντραχτ 2-0: Το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν με παράσταση Γκίτενς

Άρτεμις Κλεφτάκη
dortmund

bet365

Ξεκίνημα με το «δεξί» έκανε η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία επικράτησε με 2-0 της Άιντραχτ Φρανκούρτης μπροστά στο κοινό της για την 1η αγωνιστική της Bundesliga, με τον Γκίτενς να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης.

Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα, η Ντόρτμουντ ανέβασε στροφές, δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία της Άιντραχτ. Η εικόνα ήταν πάνω-κάτω η ίδια και όλα έδειχναν πως το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Όπως και έγινε, με την Ντόρτμουντ να σκοράρει στο 70' διπλασιάζοντας τα τέρματά της στις καθυστερήσεις για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη φετινή Bundesliga.

Οι φιλοξενούμενοι περιόρισαν τους Βεστφαλούς στην αρχή του παιχνιδιού, αφήνοντάς τους ελάχιστο χώρο για να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Τραπ. Η πρώτη καλή στιγμή για την Ντόρτμουντ ήρθε τελικά στο 30ό λεπτό, με τους Αντεγιέμι και Ζάμπιτσερ να χάνουν διπλή ευκαιρία για γκολ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Σαχίν μπήκε με... φόρα, πατούσε συχνά στην περιοχή του Τραπ, ωστόσο της έλειψε ξανά η τελική μπαλιά που θα ξεκλείδωνε την άμυνα των Αετών. Όσο περνούσε η ώρα, η Άιντραχτ ισορρόπησε, αλλά ούτε εκείνη μπόρεσε να γίνει επικίνδυνη.

Τα πάντα κρίθηκαν μέσα σε δύο λεπτά. Στο 71', η Άιντραχτ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να προηγηθεί, όταν ο Τσαϊμπί αστόχησε από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Γκίτενς με υπέροχο πλασέ-λόμπα «κρέμασε» τον Τραπ από πλάγια θέση κάνοντας το 1-0 για τους Βεστφαλούς. Ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις, μετά από αντεπίθεση των γηπεδούχων.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα