Bundesliga: «Αυτοχειρία» της Λεβερκούζεν, επέστρεψε στις γκέλες η Ντόρτμουντ

Επιμέλεια: Newsroom
Λεβερκούζεν

bet365

Η Λεβερκούζεν προηγήθηκε με δύο τέρματα της Χόλσταϊν Κίελ εντός έδρας, όμως είδε τη νεοφώτιστη να τη σοκάρει και να αποσπά την ισοπαλία (2-2). Συνεπής στα... σκαμπανεβάσματα η Ντόρτμουντ που ηττήθηκε 2-1 από την Ουνιόν στο Βερολίνο.

Αυτή τη φορά δεν είχε... λύτρωση στο 90΄. Το ιδανικό ξεκίνημα της Λεβερκούζεν μετατράπηκε σε εφιάλτη στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Αλόνσο να παίζει με τη φωτιά και τελικά να «καίγεται» από την Χόλσταϊν Κίελ. Το 2-0 του πρώτου οκταλέπτου έγινε 2-2, το φάρμακο των καθυστερήσεων αυτή τη φορά δεν λειτούργησε και οι Ασπιρίνες πέταξαν αναπάντεχα βαθμούς που τους περιόρισαν στην έκτη θέση.

Η αρχή του ματς πάντως ήταν ιδανική για τη Λεβερκούζεν καθώς μόλις στο 4΄ο Μπόνιφεις άνοιξε το σκορ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χόφμαν διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Όλα έδειχναν... περίπατο, αλλά οι νεοφώτιστοι δεν πέταξαν λευκή πετσέτα. Αρχικά ο Γκέσγουιλ μείωσε σε 2-1 και στο 69΄ο Αρπ ισοφάρισε από την άσπρη βούλα για να ρίξει στο καναβάτσο τη Λεβερκούζεν, που έψαξε το τρίτο γκολ αλλά δεν το βρήκε ποτέ.

Απότομη προσγείωση για την Ντόρτμουντ

Εξακολουθεί να ψάχνει απεγνωσμένα... συνέπεια η Ντόρτμουντ στο νέο της ξεκίνημα με τον Νούρι Σαχίν και παραμένει «πιστή» στα σκαμπανεβάσματα! Λίγες μέρες μετά την εκκωφαντική τους επτάρα κόντρα στη Σέλτικ στο Champions League, οι Βεστφαλοί προσγειώθηκαν απότομα στην Bundesliga και έφυγαν από την πρωτεύουσα με σκυμμένο το κεφάλι αφού ηττήθηκαν 2-1 από την Ουνιόν. Έτσι, έμειναν στην 7η θέση του πρωταθλήματος, τρεις βαθμούς (με ματς περισσότερο_ από την κορυφή.

Η Ουνιόν μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε το μουδιασμένο μπάσιμο των φιλοξενούμενων για να χαλυβδώσει το προβάδισμά της ήδη από το πρώτο μέρος. Στο 26' ο Βογκτ έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα, σκοράροντας για πρώτη φορά στην καριέρα του μετά από δέκα χρόνια (!), και στο 45' ο Φέρτεσεν έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Η Ντόρτμουντ μείωσε με το τέρμα του Ρίερσον μετά από ωραία πάσα του Μπραντ στο 62', ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει έστω την ισοπαλία.

Ο «Σαμουράι» Ντόαν χάρισε το «διπλό» στη Φράιμπουργκ

Άφησε πίσω της τη βαριά τριάρα από τη Ζανκτ Πάουλι και γεύτηκε ξανά τη χαρά της νίκης η Φράιμπουργκ που πήρε το τρίποντο στη Βρέμη απέναντι στη Βέρντερ (1-0). Έτσι, η ομάδα του Σούστερ συνέχισε το πολύ καλό της ξεκίνημα και ανέβηκε στην 3η θέση της Bundesliga. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και δικαιώθηκαν στο 75', όταν ο Ρίτσου Ντόαν σκόραρε με ωραία προσπάθεια και σουτ, πετυχαίνοντας το τέρμα που έκρινε τον αγώνα.

Αντεπίθεση της Βόλφσμπουργκ κι επιστροφή στις νίκες

Επιτέλους νίκη για τη Βόλφσμπουργκ του βασικού Κώστα Κουλιεράκη, η οποία επικράτησε 3-1 στην έδρα της Μπόχουμ και επέστρεψε στα τρίποντα μετά από τρεις αγωνιστικές. Τα γκολ των Τόμας και Βιντ στο πρώτο μέρος έχτισαν βάσεις νίκης για τους Λύκους, με τη Μπόχουμ να επαναφέρει το ενδιαφέρον στο 72΄ όταν μείωσε σε 2-1. Στο 88΄ωστόσο ο Βιντ έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα και παρά την απόκορυση του γκολκιπερ της Μπόχουμ πήρε το ριμπάουντ για να σφραγίσει τη νίκη των Λύκων.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα