Κουλιεράκης: Έγινε ο δεύτερος ακριβότερος Έλληνας στόπερ

κουλιεράκης

bet365

Η μεταγραφή του Κουλιεράκη στην Βόλφσμπουργκ, αλλά και η παρουσία του εκεί προκάλεσε εκτόξευση της αξίας του στο Transfermarkt κατά 4 εκατ. ευρώ.

Η νέα αξιολόγηση του Transfermarkt για τους ποδοσφαιριστές της Bundesliga είναι πλέον γεγονός κι ένας από τους μεγάλους «κερδισμένους» είναι ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης.

Ο 20χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός μετακινήθηκε το καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ στην Βόλφσμπουργκ σε μία μεταγραφή που το κόστος της έφτασε τα 11,75 εκατ. ευρώ.

Μπορεί αυτή να ήταν ίσως ο πιο βασικός «πυλώνας» για την αύξηση που υπέστη η αξία του, ωστόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε και η δική του παρουσία εκεί.

Ο Κουλιεράκης πήγε στην γερμανική ομάδα, την 2η αγωνιστική έμεινε εκτός αποστολής, την 3η και την 4η μπήκε ως αλλαγή και την 5η και την 6η πήρε φανέλα βασικού δείχνοντας πως μπορεί να είναι από πολύ νωρίς επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του.

 

Η ασίστ που πρόλαβε να κάνει στον αγώνα κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν είναι τίποτα μπροστά στην συνεισφορά που έχει στο αμυντικό κομμάτι, καταγράφοντας στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει κατά μέσο όρο 6,57 αμυντικές μονομαχίες με ποσοστό επιτυχίας 75% (!!), 4,93 κοψίματα και 4.6 απομακρύνσεις σύμφωνα με το Wyscout.

Τα 12 αυτά εκατ. ευρώ που έχει πλέον αξία ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός τον κατατάσσουν στην 6η θέση μαζί με τον Χρήστο Τζόλη στην λίστα των Ελλήνων παικτών με την μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως ενώ αν επικεντρωθούμε μόνο στους στόπερ, παραμένει στην δεύτερη θέση της λίστας αυτής, πίσω μόνο από τον Ντίνο Μαυροπάνο, που αγγίζει τα 20 εκατ. και είναι τρίτος στην συνολική λίστα.

Η αύξηση της αξίας του Κουλιεράκη:

koulierakis

Οι δέκα Έλληνες παίκτες με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία:

koylie

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα