Bundesliga: Πάτησε κορυφή η Λειψία, χαμογέλασε ξανά η Λεβερκούζεν

Newsroom
Λειψία - Bundesliga

bet365

Απτόητη η Λειψία, καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο τη Μάιντς (0-2) και βρέθηκε μόνη στην κορυφή. Επέστρεψε στις νίκες με ανατροπή η Λεβερκούζεν και πάτησε τετράδα.

Το ιδανικό ξεκίνημα στη σεζόν συνεχίζεται για τη Λειψία. Το παράθυρο των εθνικών ομάδων δεν επηρέασε τους Ταύρους, οι οποίοι επικράτησαν «σβηστά» 2-0 στην έδρα της Μάιντς και πανηγύρισαν την τρίτη σερί νίκη που τους έφερε προσωρινά μόνους στην κορυφή της Bundesliga. Τον δρόμο της νίκης άνοιξε ο Τσάβι Σιμόνς στο 20΄για το 1-0, ενώ στο 37΄ο Ορμπάν πήρε το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Νίκη με ανατροπή για τη Λεβερκούζεν

Αντίδραση για τη Λεβερκούζεν, η οποία μετά τους πεταμένους βαθμούς κόντρα στον Χόλσταιν Κίελ βρήκε ξανά το δρόμο προς τις επιτυχίες. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη φορμαρισμένη Άιντραχτ, το σύνολο του Τσάμπι Αλόνσο ανέτρεψε το σκορ και με το τελικό 2-1 πάτησε στην πρώτη τετράδα της Bundesliga. Το πέναλτι του Μαρμούς στο 16΄είχε βάλει σε θέση οδηγού τους Αετούς, όμως η Λεβερκούζεν βρήκε γρήγορα την απάντηση με υπογραφή Άντριχ (23΄). Την ανατροπή υπέγραψε η κοντινή κεφαλιά του Μπόνιφεις στο 72΄, ο οποίος πήρε το αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι που σπατάλησε νωρίς στον αγώνα (9΄) και εξιλεώθηκε για να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη.

Στο... ρελαντί η Φράιμπουργκ

Δίχως καν να... ιδρώσει ιδιαίτερα, η Φράιμπουργκ «καθάρισε» την Άουγκσμπουργκ (3-1) εντός έδρας και έδωσε συνέχεια στο εξαιρετικό της ξεκίνημα στη σεζόν, αφού ανέβηκε στους 15 βαθμούς, δύο πίσω από την - έστω και προσωρινά - πρωτοπόρο Λειψία. Στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη παρέμειναν οι Βαυαροί του βασικού και αναντικατάστατου Δημήτρη Γιαννούλη.

Κάτι παραπάνω από δέκα λεπτά και ένα... ξέσπασμα ήταν ό,τι χρειάστηκε η Φράιμπουργκ για τη νίκη. Ο Γκρίφο άνοιξε το σκορ στο 34' και τρία λεπτά μετά ο Λάινχαρτ χαλύβδωσε το προβάδισμα. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι πήραν αέρα τριών τερμάτων με τον Γκίντερ, ενώ το μόνο που κατάφερε η Άουγκσμπουργκ ήταν να μειώσει με τον Τιτζ στο 65'.

 

Τριάρα για τη Γκλάντμπαχ

Η Γκλάντμπαχ επέστρεψε στις νίκες στη Bundesliga μετά από μια αγωνιστική, ενώ από την άλλη η Χάιντενχαϊμ μέτρησε τη δεύτερη σερί ήττα, καθώς τα Πουλάρια επικράτησαν 3-2. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ορεξάτοι και άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό χάρη στο γκολ του Στσιανζά αλλά απάντηση από τα Πουλάρια ήρθε 10 λεπτά αργότερα, στο 22', με τον Ιτακούρα να βρίσκει δίχτυα. Προβάδισμα στους γηπεδούχους έδωσε ο Κλάιντινστ στο δεύτερο ημίχρονο, «χτυπώντας» δις μέσα σε 10 λεπτά, στο 65' και στο 75'. Η Χάιντενχαϊμ αντέδρασε στο 80', με τον Πιέρινγκερ να διαμορφώνει το τελικό 3-2 στο «Μπορούσια Παρκ».

Πήρε «ανάσα» η Χόφενχαϊμ

Μετά την 1η αγωνιστική, η Χόφενχαϊμ επέστρεψε στα τρίποντα και πήρε σημαντική βαθμολογική «ανάσα». Η ομάδα του Ματαράτσο επικράτησε 3-1 εντός έδρας της Μπόχουμ και ξέφυγε στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Κράμαριτς άνοιξε το σκορ στο 11' και ο Μπούλτερ στο 65' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Η Μπόχουμ βέβαια λίγο έλειψε να σοκάρει τους γηπεδούχους, αφού πρώτα μείωσε με τον Γκαμπόα στο 76' και στο 88' είχε χαμένο πέναλτι με τον Ντάσνερ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Ταμπάκοβιτς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα