Ζανκτ Πάουλι: Οι οπαδοί της τής τα... έχωσαν για τους ρύπους του αεροπορικού ταξιδιού στο Ντόρτμουντ!

Ζανκτ Πάουλι - Οπαδοί

bet365

Η Ζανκτ Πάουλι ηττήθηκε στην έδρα της Ντόρτμουντ, αλλά αυτός δεν ήταν ο μόνος λόγος απογοήτευσης για τους οπαδούς της ομάδας του Αμβούργου.

Μια από τις πιο ιδιαίτερες οπαδικές βάσεις στην Ευρώπη, απέδειξε ξανά ότι δεν νοιάζεται απλά για το ποδόσφαιρο. Η Ζανκτ Πάουλι το βράδυ της Παρασκευής (18/10) γνώρισε την ήττα στην έδρα της Ντόρτμουντ, όμως αυτό το αποτέλεσμα δεν ήταν ο μόνος λόγος απογοήτευσης του κόσμου τους.

Όπως μετέδωσε το Kicker, οι οπαδοί της ομάδας του Αμβούργου εξοργίστηκαν με τον σύλλογό τους, όταν είδαν μια δημοσίευση του αεροδρομίου του Ντόρτμουντ για την άφιξη της ομάδας στην πόλη μέσω αεροπλάνου. Υπήρξε σφοδρή κριτική και κατηγορίες για «υποκρισία», αφού η έγνοια για τη βιωσιμότητα και το περιβάλλον αποτελεί έναν από τους πυλώνες της οπαδικής βάσης και της γενικότερης ιδεολογίας της Ζανκτ Πάουλι. Ο κόσμος της λοιπόν θεώρησε μεγάλη και αχρείαστη επιβάρυνση από άποψη περιβαλλοντικού αποτυπώματος το ταξίδι με αεροπλάνο για αυτή την απόσταση.

Πρόκειται για δύο πόλεις που απέχουν περίπου 400 χιλιόμετρα και ο κόσμος της ομάδας θα προτιμούσε το ταξίδι να είχε γίνει με τον περισσότερο βιώσιμο τρόπο του λεωφορείου ή του τραίνου. Πράγματι, η Ζανκτ Πάουλι αποφεύγει τα αεροπορικά ταξίδια στο μέτρο του δυνατού, ωστόσο αυτή τη φορά επέλεξε το αεροπλάνο, επειδή αγωνιζόταν Παρασκευή, αμέσως μετά από διακοπή για εθνικές ομάδες. Η επιλογή της βέβαια, όπως αποδείχθηκε, δεν άρεσε στου υποστηρικτές της.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα