Μανουέλ Νόιερ: Το παζλ της υπόθεσης του συμβολαίου... (pic, vid & poll)

Μανουέλ Νόιερ: Το παζλ της υπόθεσης του συμβολαίου... (pic, vid & poll)

Κώστας Ζάλιαρης
Μανουέλ Νόιερ: Το παζλ της υπόθεσης του συμβολαίου... (pic, vid & poll)

bet365

Παράπονα, «κόντρα», γέφυρα συμφιλίωσης και συζητήσεις που συνεχίζονται. Ο Μανουέλ Νόιερ απασχολεί έντονα την καθημερινότητα της Μπάγερν Μονάχου προσπαθεί να φτάσει στην... win-win situation όπως την χαρακτηρίζει, αλλά η υπόθεση εκτυλίχθηκε σε γρίφο...

Virtual Sports* στο επίκεντρο του καζίνο. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο Μανουέλ Νόιερ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2021. Δεσμεύεται με το ισχύον συμβόλαιό του μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι και αυτή την περίοδο, εν μέσω κορονοϊού, η ομάδα του θα ήθελε κυρίως με τα δικά της «θέλω» να τον κάνει ακόμα έναν που θα τον ανακοινώσει με... μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας, όπως το έκανε με τις περιπτώσεις των Τόμας Μίλερ και Αλφόνσο Ντέιβις τις τελευταίες ημέρες.

Στα 34 του, ο εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων στην Ευρώπη έχει απαιτήσεις για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κλαμπ της Βαυαρίας, το οποίο βέβαια έχει φροντίσει για τις ενισχύσεις της επόμενης ημέρας κάτω απ' τα γκολπόστ, αλλά πόσο θα μπορούσε να ρισκάρει αυτή τη στιγμή;

Το κλίμα που παρατηρείται έπειτα από τη μεγάλη κόντρα που ξέσπασε χαρακτηρίζεται ως «ήρεμο» σε μια υπόθεση που θυμίζει παζλ με αρκετά διαφορετικά αλλά απόλυτα συνδεδεμένα κομμάτια...

 

Έχει τη στήριξη του Φλικ, οφείλει ν' αφήσει πίσω τους τραυματισμούς

Ο Χάνσι Φλικ μπορεί να παίξει τον δικό του ρόλο στις συζητήσεις του Νόιερ με την ομάδα για το νέο συμβόλαιο και με τον δικό του τρόπο ν' ασκήσει πίεση. Ο Γερμανός τερματοφύλακας είχε αναφέρει πως «η υπογραφή του νέου συμβολαίου του κόουτς ίσως αποτελεί σημάδι και για εμένα» και ο τεχνικός του συλλόγου δήλωσε ότι: «Ο Νόιερ θα παραμείνει ο Νο.1 για εμένα και αυτό καλά θα κάνει να το έχει στο μυαλό του ο Νίμπελ...». Ο Φλικ... γλείωσε τον 23χρονο τερματοφύλακα που αποκτήθηκε για να ενσωματωθεί στο ρόστερ από τη νέα σεζόν. Ωστόσο, έστειλε ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα προς τη διοίκηση για τον Νόιερ και τις προσπάθειες που θα γίνουν για να βρεθεί η φόρμουλα και οι δύο πλευρές να συνεχίσουν μαζί και για τα επόμενα χρόνια.

«Ξέρουμε τι έχουμε στα χέρια μας και τι κερδίζει κι εκείνος από εμάς. Είμαι αισιόδοξος» σχολίασε ο Καρλ – Χάιντς Ρουμενίγκε για τον πολύπειρο τερματοφύλακα, ο οποίος είναι η αλήθεια πως θα πρέπει να βάλει και τελείως έξω από το μυαλό του το πολύ κακό διάστημα ενός έτους (2017 - 2018) όταν ταλαιπωρήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς που τον άφησαν γι' αρκετά παιχνίδια εκτός δράσης. Πιο συγκεκριμένα, από τον Απρίλη του 2017 έως και τον Μάιο του 2018, έχοντας απουσιάσει συνολικά για 54 παιχνίδια σε διάστημα 360 ημερών! Το τελευταίο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε ήταν στο φινάλε της περασμένης σεζόν και έκτοτε είναι... σιδερένιος.

Του προσφέρθηκε «όπλο» άθελά του, ανάμεικτες αντιδράσεις για τον εκνευρισμό

Τα σχόλια που πραγματοποίησε περί της Μπάγερν που... δεν είχε μάθει τόσα χρόνια και ο εκνευρισμός που έβγαλε για τη διαρροή των συζητήσεων που είχε κάνει με τους διοικούντες, έχει αφήσει μια αίσθηση ότι ο 34χρονος χάλασε τις εντυπώσεις που είχαν σχηματιστεί για εκείνον στην υπόθεση. Πολλοί λένε ότι ο ίδιος έδωσε αναλυτικά στοιχεία μέσω της συνέντευξής του στο ίδιο Μέσο (την Bild) που είχε αναφερθεί στο θέμα του συμβολαίου του και τα περί 5ετούς διάρκειας με απολαβές 20 εκατομμυρίων το χρόνο, όπως κυκλοφορούσε. Από την άλλη, υπάρχουν κι εκείνες οι φωνές των οπαδών της Μπάγερν μέσω των social media που τα βάζουν με τη διοίκηση του κλαμπ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το ζήτημα για να... βγει λάδι.

Πρώτα με τη διαρροή των στοιχείων κι έπειτα κάνοντας γνωστό πως δεν θα του επιβληθεί τιμωρία παρά τα σχόλια που έκανε. Αυτό που δεν σκέφτηκαν στην Μπάγερν, ήταν πως με την ανακοίνωση της απόκτησης του Νίμπελ από καιρό, πρόσφεραν άσο στο μανίκι του Νόιερ. Του έδωσαν τη δυνατότητα να έχει λόγο και να παρουσιάσει απαιτήσεις για το νέο συμφωνητικό, εκμεταλλευόμενος την ύπαρξη δυο τερματοφυλάκων που περιμένουν πίσω από εκείνον. «Αν με θέλετε, μένω με αυτά... Αλλιώς βγάλτε τα πέρα με αυτούς που έχετε πίσω...» θα μπορούσε να μεταφραστεί το παραπάνω, αν και όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες εμφανίστηκε πιο μετά αρκετά διαλλακτικός.

Ο εσωτερικός ανταγωνισμός παρακολουθεί με ενδιαφέρον...

Πίσω από τον Νόιερ έρχονται οι Ούλριχ και Νίμπελ για να διεκδικήσουν οποιαδήποτε ευκαιρία τους αναλογεί για να παίξουν στην Μπάγερν Μονάχου. «Πρόκειται για έναν οργανισμό στον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις βάσει του αθλητικού παράγοντα και θα δούμε ποιος θα πλαισιώνει τον Νόιερ στον πάγκο στα ματς της ομάδας» ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ο Γιούργκεν Σβαμπ, εκπρόσωπος του Ούρλιχ έχοντας εμπιστοσύνη στον πελάτη του. Από την άλλη, το φετινό καλοκαίρι θα προστεθεί και ο Νίμπελ στο ρόστερ των Βαυαρών από την πρώην ομάδα του Νόιερ, τη Σάλκε.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας έχει αποκτηθεί και ανακοινωθεί εδώ και καιρό, όμως θα μετακομίσει στο Μόναχο ως ελεύθερη μεταγραφή στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, η οποία φυσικά έχει μπει στην αναβολή εδώ και καιρό. «Θέλω να συνεχίσω να παίζω και να είμαι ο Νο.1 και να συνεχίσω να παίζω στην Μπάγερν. Θα έρθει και ο Νίμπελ και θα συνεχίσουμε την πορεία μας» έλεγε ο βασικός πορτιέρε της ομάδας τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ακόμα δεν είχαν σημειωθεί όλες αυτές οι εξελίξεις με το συμβόλαιό του και με την κόντρα που φάνηκε ν' ανοίγει με τη διοίκηση. Ο ανταγωνισμός του, δηλαδή οι δύο τερματοφύλακες που θα περιμένουν πίσω από εκείνον να μπουν από τη χαραμάδα στην 11άδα, προφανώς και παρακολουθούν κι εκείνοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα