Παρί Σεν Ζερμέν – Μπρεστ 3-0: Πρώτη νίκη Ποτσετίνο, στο -1 από την κορυφή (vid)

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπρεστ 3-0: Πρώτη νίκη Ποτσετίνο, στο -1 από την κορυφή (vid)

bet365

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έκανε σεφτέ στις νίκες με την Παρί Σεν Ζερμέν με… καθυστέρηση μίας αγωνιστικής, μετά την άνετη τριάρα επί της Μπρεστ (3-0). Στο -1 από την κορυφή στο τέλος του πρώτου γύρου, αφού η Λυών πήρε τον βαθμό στο φινάλε, γκέλα για Μαρσέιγ, τετράδα η Μονακό.

Το στραβό ντεμπούτο και η ισοπαλία κόντρα στη Σεντ-Ετιέν σκίασαν τις πρώτες ημέρες του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στην Παρί Σεν Ζερμέν. Το εμπόδιο της Μπρεστ, όμως και μάλιστα στο «Παρκ Ντε Πρενς», το γήπεδο όπου ο ίδιος αγαπήθηκε ως ποδοσφαιριστής, ήταν η καλύτερη συνθήκη για να αρχίσει το κοντέρ να… γράφει. Οι Παριζιάνοι είχαν όντως εύκολο βράδυ, αν και χρειάστηκαν να περιμένουν μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο για να πάρουν αέρα δύο τερμάτων κι εν τέλει πανηγύρισαν την πρώτη νίκη στην εποχή του «Ποτς». Όχι, όμως και τη διατήρηση του άτυπου τίτλου του πρωταθλητή χειμώνα, αφού αυτός ανήκει, πλέον στη Λυών.

Ο Μόισε Κεν έχει εξελιχθεί σε συνήθη ύποπτο τη φετινή σεζόν για την Παρί και πέτυχε ακόμη ένα γκολ (9 σε 13 ματς), ανοίγοντας το σκορ από το 16’. Ό,τι δεν έγινε στη συνέχεια για να «κλειδώσει» από νωρίς η νίκη, το πέτυχαν σε ένα δίλεπτο Ικάρντι και Σαράμπια στο 81’ και το 83’ κι έτσι γράφτηκε το τελικό 3-0, που ολοκλήρωσε θετικά το πρώτο μισό της σεζόν για τους Παριζιάνους.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Νταγκμπά (86' Φλορέντσι), Μαρκίνιος, Ντιαλό, Μπάκερ (65’ Κουρζαβά), Ερέρα, Γκέιγ (56’ Σαράμπια), Βεράτι, Ντι Μαρία (86' Ντράξλερ), Μπαπέ, Κεν (65’ Ικάρντι)

Πρωτοπόρος στα μισά η Λυών, από κοντά η Λιλ, νέα γκέλα η Μαρσέιγ

Μέχρι το 80’, η Παρί επωφελείτο και περνούσε στην κορυφή της βαθμολογίας, με καλύτερη διαφορά τερμάτων σε τριπλή ισοβαθμία. Κι αυτό διότι η Λυών βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ντέρμπι με τη Ρεν, αρχικά με δύο γκολ από τους Γκρενιέ (20’) και Μπουριζό (55’). Ωστόσο, αρχής γενομένης από τη μείωση του σκορ με τον Ντεπάι στο 79’, οι Λιονέ πήραν τα πάνω τους και κατάφεραν να μείνουν όρθιοι και στην πρώτη θέση. Αφού το πρώτο του γκολ δεν μέτρησε για χέρι στο 67’, ο Τζέισον Ντεναγιέρ πέτυχε με τη δεύτερη το σπουδαίο τέρμα της ισοφάρισης στο 82’, με το οποίο η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά παρέμεινε αήττητη για 16ο σερί παιχνίδι (το μεγαλύτερο σερί στα Top-5 πρωταθλήματα).

Την ίδια ώρα, η Λιλ έπαιρνε τη νίκη με 1-0 στην έδρα της Νιμ κι έκανε φίνις στον πρώτο γύρο ισόβαθμη με την Παρί Σεν Ζερμέν και στο -1 από τη Λυών. Το γκολ του Μπουράκ Γιλμάζ ήταν αρκετό για τους Λιλουά, οι οποίοι επανήλθαν στα θετικά αποτελέσματα και μέτρησαν την 6η νίκη στα τελευταία 9 παιχνίδια (6-2-1).

Από την άλλη, η νίκη της Μαρσέιγ επί της Μονπελιέ την περασμένη αγωνιστική αποδείχθηκε ευχάριστη παρένθεση, καθώς το σύνολο του Αντρέ Βίλας-Μπόας στραβοπάτησε ξανά, εκτός έδρας κόντρα στη Ντιζόν (0-0). Έτσι, έμειναν στους 32 βαθμούς, πάντα με 2 ματς λιγότερα, τα οποία αν τα κερδίσει μπορεί, βέβαια, να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Τέλος, η Μονακό του Νίκο Κόβατς ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην πρώτη τετράδα, μετά και τη νίκη επί της Ανζέ με 3-0. Μαριπάν, Βόλαντ και Γιόβετιτς οι σκόρερ των Μονεγάσκων, που έχουν 33 βαθμούς και δείχνουν ικανοί για την επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από κει και πέρα, η Σεντ-Ετιέν του βασικού, Παναγιώτη Ρέτσου ηττήθηκε από τη Ρεμς του τραυματία, Τάσου Δώνη, ενώ Μπορντό και Λανς επικράτησαν των Λοριάν και Στρασβούργου αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Λανς – Στρασβούργο 0-1
Μετς – Νις 1-1
Μονακό – Ανζέ 3-0
Μονπελιέ – Ναντ 1-1
Μπορντό – Λοριάν 2-1
Νιμ – Λιλ 0-1
Ντιζόν – Μαρσέιγ 0-0
Παρί Σεν Ζερμέν – Μπρεστ 3-0
Ρεμς – Σεντ Ετιέν 3-1
Ρεν - Λυών 2-2

Η βαθμολογία στο τέλος του 1ου γύρου:

1. Λυών 40 (+21)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 39 (+32)
3. Λιλ 39 (+19)
4. Μονακό 33 (+9)
5. Ρεν 33 (+7)
6. Μαρσέιγ 32 (+9) --- (2 ματς λιγότερα)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα