Ντιναμό Κιέβου – Μπάγερν 1-2: Αντέχει και στα χιόνια, 5Χ5 με Λέβα για… Χρυσή Μπάλα (vids)

Ντιναμό Κιέβου – Μπάγερν 1-2: Αντέχει και στα χιόνια, 5Χ5 με Λέβα για… Χρυσή Μπάλα (vids)

bet365

Με πορτοκαλί μπάλα στο χιονισμένο «Ολιμπίνσκι» και με έναν Λεβαντόφσκι για… Χρυσή Μπάλα σκοράροντας με φοβερό ψαλιδάκι, η Μπάγερν πέρασε κι από το Κίεβο επί της Ντιναμό (1-2) και διεύρυνε το απόλυτό της στον 5ο όμιλο.

Η Μπάγερν μετράει ήδη αντίστροφα για τα νοκ-άουτ του Champions League, έχοντας κλείσει θέση και πρωτιά από την 4η αγωνιστική. Κι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με τη σειρά του, δεν βλέπει την ώρα για την 29η Νοεμβρίου, όποτε πιθανότατα θα βραβευθεί με την πρώτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του. Έστω και με την πορτοκαλί της απόχρωση στο χιονισμένο Κίεβο, ο Πολωνός σούπερ σταρ έπαιξε για άλλη μια φορά ως κορυφαίος, σκόραρε για 9ο σερί παιχνίδι στον θεσμό και 5ο σε ισάριθμα ματς στον όμιλο και το έκανε με ένα μεγαλοπρεπές ψαλιδάκι, σπρώχνοντας τους Βαυαρούς στο διπλό επί της Ντιναμό (1-2) και την άμεση επαναφορά στα τρίποντα μετά την ήττα από την Άουγκσμπουργκ.

Το θερμόμετρο έδειξε -1 στην ουκρανική πρωτεύουσα, αλλά ο Λέβα είναι «καυτός»! Δεν χρειάστηκε παρά μόνο 14 λεπτά για να το αποδείξει, σε μια φάση όπου το σώμα υπάκουσε αρμονικά την έμπνευση του κορυφαίου στράικερ του πλανήτη. Με ένα φανταστικό, αριστοτεχνικό ανάποδο ψαλίδι αφού η μπάλα στρώθηκε ιδανικά στον αέρα έπειτα από κόντρα σε αμυντικό, ο σούπερ Λεβαντόφσκι «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Μπούστσαν και συνέχισε να πετυχαίνει μοναδικές επιδόσεις, με το ένατο φετινό του τέρμα. Συγκεκριμένα, έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Champions League που φτιάχνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του σερί εννέα αγώνων με γκολ, καθώς και ο πρώτος που σημειώνει 5Χ5 για δεύτερη φορά σε όμιλο (η πρώτη τη σεζόν της κατάκτησης το 2019-20). Αν σκοράρει και κόντρα στη Μπαρτσελόνα, τότε θα γίνει ο μοναδικός πέραν του Κριστιάνο Ρονάλντο που συμπληρώνει το 6Χ6. Κιι αν πάλι κάνει χατ-τρικ τότε θα πετύχει νέο ρεκόρ τερμάτων στους ομίλους (11 το τρέχον ρεκόρ του Πορτογάλου).

Τη σκυτάλη πήρε ο Κίνγκσλεϊ Κομάν στο 42’ για το 2-0, μετά από επίδειξη ευφυΐας και μια καταπληκτική προσποίηση του Τόμας Μίλερ που έβγαλε τον Γάλλο εξτρέμ προ του Ουκρανού κίπερ. Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου αντέδρασε στο δεύτερο μέρος, πέτυχε το πρώτο της γκολ στον όμιλο με τον Γκάρμας (70’) και δοκίμασε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις τον Μάνουελ Νόιερ ο οποίος ξέχωρα από το… τσαφ του πρώτου ημιχρόνου ήταν καθοριστικός με τις επεμβάσεις του ιδίως στο 47’ και το 74’. Ωστόσο, το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους, σφραγίζοντας το 5Χ5 της ομάδας του Γιούλιαν Νάγκελσμαν και αφήνοντας μόνο με μαθηματικές ελπίδες τους Ουκρανούς για κάτι καλύτερο από την 4η θέση.

Ντιναμό Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Κετζιόρα (76’ Καραβάεβ), Ζαμπάρνι, Σιρότα, Μικολένκο, Σιντόρτσουκ, Σαπαρένκο, Τσιγκάνκοβ, Μπουγιάλσκι, Ντε Πένα (46’ Γκάρμας), Σκούριν (46’ Βιτίνιο)

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Νιανζού (85’ Τίλμαν), Ερναντέζ (46’ Σαρ), Ντέιβις, Γκορέτσκα, Τολισό, Σανέ (88' Ρίτσαρντς), Μίλερ, Κομάν (67’ Ρόκα), Λεβαντόφσκι

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

1. Μπάγερν 15 (19-3)

2. Μπαρτσελόνα 6 (2-6)*

3. Μπενφίκα 4 (5-9)*

4. Ντιναμό Κιέβου 1 (1-9)

*Ματς λιγότερο

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα