Ποιο Champions League; Ονομάστε το… Real Madrid League!

Ποιο Champions League; Ονομάστε το… Real Madrid League!

bet365

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο δεν βρίσκει άλλα επίθετα για να περιγράψει το μεγαλείο του 14ου Champions League στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, όντας βέβαιος για το λαμπρό μέλλον της Βασίλισσα, αλλά και της Λίβερπουλ.

Η αίθουσα «Les Salles du Carrousel» μέσα στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι είναι ιδανική για ξεχωριστές εκδηλώσεις και συναντήσεις, όπως αυτή που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής (27/05), παραμονές του τελικού του Champions League μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ.

Στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου, ο πρόεδρος της Βασίλισσας, Φλορεντίνο Πέρεθ, χάρισε στον ομόλογό του στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, μια μικρή ρέπλικα του νέου, υπερσύγχρονου «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ποζάροντας χαμογελαστοί για την φωτογραφία, αν και ο ένας δεν θέλει να βλέπει τον άλλο ούτε ζωγραφιστό.

Σήμερα (29/05) θα πρότεινα στον «Φλο» να στείλει στη Νιόν της Ελβετίας, στο γραφείο του Σλοβένου προέδρου της UEFA, ένα ακόμα καλύτερο δώρο: Ένα DVD με τη φετινή πορεία της Ρεάλ μέχρι την κατάκτηση του 14ου Champions League, η οποία αποτελεί ζωντανή διαφήμιση του κορυφαίου προϊόντος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας!

Φαντάζει ειρωνικό να βρίσκονται στα μαχαίρια Ρεάλ και UEFA, όταν η πρώτη διαφημίζει ιδανικά το καλύτερο προϊόν της δεύτερης και, μάλιστα, κατ’ επανάληψη. Μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν.

 

Η… ανταρσία της European Super League θα έχει συνέχεια ως προς το οικονομικό, αλλά οι δύο πλευρές (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους από τη μια και η UEFA από την άλλη) μοιάζουν καταδικασμένες να συνεννοηθούν. Για το καλό τους, αλλά και για το καλό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η πιο… κοχονάτη κούπα ever

Η Ρεάλ χρειάζεται… τρία χέρια για να μετρήσει τα Κύπελλα Πρωταθλητριών / Champions League που έχει στην συλλογή της. Το φετινό, όμως, είναι με διαφορά το πιο… καρυδάτο στην θρυλική ιστορία της.

Στην αρχή της σεζόν και παρ’ ότι πέρυσι είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, κανείς δεν έδινε ούτε ένα ευρώ για την Βασίλισσα. Ακούγαμε / διαβάζαμε για Μάντσεστερ Σίτι, για Λίβερπουλ, για Μπάγερν Μονάχου, αλλά πουθενά η ομάδα με τα 13 στέμματα.

Κανείς δεν έδινε ούτε ένα ευρώ για τη Ρεάλ στις κόντρες της με την Παρί Σεν Ζερμέν, την Τσέλσι και την Μάντσεστερ Σίτι. Και, ποδοσφαιρικά μιλώντας, ίσως να είχαν δίκιο. Τους διέψευσε πανηγυρικά, όμως, η ομάδα που μοιάζει γεννημένη για να σηκώνει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Σέβομαι όσους υποστηρίζουν ότι το σχέδιο του Κάρλο Αντσελότι στον τελικό ήταν αυτό ακριβώς που ξετυλίχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Σταντ ντε Φρανς»: Να κάνει η Λίβερπουλ το παιχνίδι (και να κουράζεται) και η πιο περιορισμένη δυνατοτήτων Ρεάλ να μην «φορτώνει» τους βεβαρημένους ηλικιακά Λούκα Μόντριτς και Τόνι Κρόος και να περιμένει την ευκαιρία της.

Στην πράξη, το σχέδιο του Καρλέτο λειτούργησε στην εντέλεια. Η Ρεάλ, εξαιτίας της πίεσης της Λίβερπουλ, έψαχνε πρωτίστως να επιτεθεί με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της αγγλικής άμυνας. Έκανε τρεις τελικές και οι δύο ήταν γκολ. Η πρώτη, το τέρμα του Καρίμ Μπενζεμά, ακυρώθηκε μέσω VAR και θα σήκωνε ακόμα μεγαλύτερη συζήτηση, αν η κούπα δεν κατέληγε στη Βασίλισσα.

Η δεύτερη ήταν αυτή που έμελλε να κρίνει τον αγώνα. Την παραμονή του, ανέφερα τον Βινίσιους Ζούνιορ ως έναν από τους παράγοντες που μπορεί να διαταράξει τις ισορροπίες του τελικού και ο 21χρονος Βραζιλιάνος με δικαίωσε πανηγυρικά.

Τον τελικό, βεβαίως, τον έκρινε ο Τιμπό Κουρτουά που λειτούργησε ως άλλος «Άγιος Ίκερ Κασίγιας», απελπίζοντας τον Μοχάμεντ Σαλάχ και την παρέα του με τις σωτήριες αποκρούσεις του. Συγνώμη, αλλά αυτό σίγουρα δεν ήταν στο τακτικό σχέδιο του Αντσελότι.

Η νικήτρια, βεβαίως, δεδικαίωται. Και αυτή, για άλλη μια φορά, ήταν η Ρεάλ του συγκλονιστικού Φεδερίκο Βαλβέρδε, του ακούραστου Ντάνι Καρβαχάλ του πολύ σίγουρου Νταβίντ Αλάμπα και του ευλογημένου Καρλέτο ο οποίος, μετά την συντριβή από τη Μπαρτσελόνα μέσα στο «Μπερναμπέου», είχε καθησυχάσει τον Φλορεντίνο με μια ατάκα που αποδείχθηκε προφητική: «Μην ανησυχείς πρόεδρε, θα κατακτήσουμε πρωτάθλημα και Champions League»!

Ναι «Kloppo», θα επιστρέψετε

Όσο για την Λίβερπουλ; Η ποδοσφαιρική λογική ήταν μαζί της και, αν δεν έβρισκε απέναντί της έναν συγκλονιστικό Κουρτουά, θα την είχε οδηγήσει στο έβδομο Champions League της ιστορίας της.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει δημιουργήσει μια καλοκουρδισμένη, ποδοσφαιρική μηχανή που κλείνει την σεζόν με μια πικρή γεύση, αλλά με την πεποίθηση ότι είναι στην ελίτ και, κυρίως, ότι μπορεί να παραμείνει σε αυτή για πολλά χρόνια.

«Που είναι ο τελικός την επόμενη σεζόν; Στην Κωνσταντινούπολη; Κλείστε από τώρα ξενοδοχείο» ήταν το μήνυμα του «Kloppo» στους απογοητευμένους φιλάθλους της Λίβερπουλ. Και ο Γερμανός έχει αποδείξει ότι κρατάει τον λόγο του.

Μετά την ήττα του 2018 (πάλι από τη Ρεάλ), η Λίβερπουλ κάθισε στον ευρωπαϊκό θρόνο την σεζόν που ακολούθησε. Και με το ρόστερ που διαθέτει, αλλά κυρίως με τον τύπο που (δεν) κάθεται στην άκρη του πάγκου της, πείθει ότι είναι σε θέση να επιστρέψει ξανά.

Απομένει, βεβαίως, να δούμε με ποιους παίκτες, γιατί τα συμβόλαια των Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο λήγουν σε ένα χρόνο και, αν κάποιος φύγει από το «Άνφιλντ», θα χρειαστεί να βρεθεί αντικαταστάτης τους.

Φρονώ ότι θα βρεθεί, γιατί η Λίβερπουλ διαθέτει χρήματα και την δυναμική για να προσελκύσει το αφάν γκατέ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Κάτι, βεβαίως, που ισχύει και για την Ρεάλ, η οποία θα χρειαστεί να μάθει να ζει χωρίς τον 36χρονο Μόντριτς και τον 34χρονο Μπενζεμά, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρει τον δρόμο της. Και αν αμφιβάλλει κανείς ότι θα τα καταφέρει, απλά να βάλει στο DVD το… δώρο που είμαι σίγουρος ότι θα κάνει ο Φλορεντίνο Πέρεθ στον Αλεκσάντερ Τσέφεριν!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λοθάνο
Αλέξανδρος Λοθάνο

Η γραφομηχανή του μπαμπά, συνοδοιπόρος στα πρώτα βήματα. Αγάπη για το γράψιμο από νεαρή ηλικία και, σε συνδυασμό με την λατρεία για τον αθλητισμό, η κατάληξη προφανής για τον Αλέξανδρο Λοθάνο. Πάνω από 25 χρόνια στα δημοσιογραφικά πέριξ, ταξίδια ζωής σε μεγάλες διοργανώσεις και τελικούς, συγγραφή βιβλίων, ξεχωριστές γνωριμίες με σπουδαίες προσωπικότητες. Όχι, παράπονο δεν μπορεί (και δεν θέλει) να έχει...