Ολυμπιακός: Ο Απόλλων Λεμεσού αντίπαλος στα play-offs, αν περάσει την Σλόβαν

Newsroom
Ολυμπιακός: Ο Απόλλων Λεμεσού αντίπαλος στα play-offs, αν περάσει την Σλόβαν

bet365

Ο Απόλλων Λεμεσού πίστεψε στο όνειρο (2-0 από το 27'), αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει πιο κοντά στην ανατροπή επί της Μακάμπι Χάιφα κι έτσι συνεχίζει στο Europa League, περιμένοντας τον νικητή του Ολυμπιακός-Σλόβαν. Αποχαιρέτησε τα «αστέρια» και η Σέριφ των Ευαγγέλου-Μπότου.

Οριστικά ο Απόλλων Λεμεσού θα είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα play-offs του Europa League, σε περίπτωση που οι Ερυθρόλευκοι προκριθούν επί της Σλόβαν στην Μπρατισλάβα (11/8, 21:30).

Οι Κύπριοι τόλμησαν το... αδύνατο, πίστεψαν στην ανατροπή επί της Μακάμπι Χάιφα (4-0 το πρώτο ματς στο Ισραήλ), αλλά έμειναν στου δρόμου τα μισά επικρατώντας με 2-0 χάρη σε «κεραυνούς» των Ονγκέντα και Κολ από το πρώτο 30λεπτο.

Ο Γάλλος άνοιξε το σκορ με τρομερό σουτ αρκετά εκτός μεγάλης περιοχής στο 19', ο Αργεντινός πρώην παίκτης των Απόλλωνα Σμύρνης και Παναχαϊκής έβαλε για τα καλά «φωτιά» στο «ΓΣΠ» με εξίσου υπέροχο σουτ στη δεύτερη τελική των γηπεδούχων στο ματς (27') και το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα, αν και η Μακάμπι είχε τρία ακυρωθέντα γκολ μέσω VAR με τον ίδιο πρωταγωνιστή (Νταβίδ). Η αντεπίθεση, όμως, δεν είχε συνέχεια κι έτσι οι Ισραηλινοί θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αντιμετωπίζοντας στα play-offs τον Ερυθρό Αστέρα που απέκλεισε άνετα την Πιούνικ από την Αρμενία (5-0, 2-0).

Στο Europa League και η Σέριφ Τιρασπόλ

Η περσινή ανεπανάληπτη πορεία ως τους ομίλους του Champions League δεν επαναλήφθηκε για τη Σέριφ Τιρασπόλ. Η πρωταθλήτρια Μολδαβίας των Στέφανου Ευαγγέλου και Γιάννη-Φοίβου Μπότου πάλεψε για την ανατροπή του εις βάρος της 2-1 από τη Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία, αλλά ηττήθηκε τελικά με το ίδιο σκορ και θα συνεχίσει στα play-offs του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Πιούνικ. Ο Ευαγγέλου ήταν στην αρχική ενδεκάδα και αγωνίστηκε μέχρι το 85', όταν και αποβλήθηκε βλέποντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Νωρίτερα, η Μπόντο Γκλιμτ ολοκλήρωσε την «αγγαρεία» στην έδρα της Ζαλγκίρις (1-1) μετά τη νίκη του πρώτου αγώνα με 5-0 και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λουντογκόρετς στα play-offs του Champions League.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα