UEFA: Πρόστιμα σε Παρί, Ίντερ, Μίλαν για παραβιάσεις του FFP, «καθαρή» η Μπαρτσελόνα

Newsroom
UEFA: Πρόστιμα σε Παρί, Ίντερ, Μίλαν για παραβιάσεις του FFP, «καθαρή» η Μπαρτσελόνα

bet365

Στο «μικροσκόπιο» της UEFA βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Παρί, Ίντερ και Μίλαν λόγω παραβιάσεων του FFP, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να μοιράζει τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Καμία ποινή σε Μπάρτσα, Σίτι και Τσέλσι.

Πρόστιμα σε οκτώ ομάδες για παραβιάσεις του FFP μοίρασε η UEFA μετά από οικονομική επιθεώρηση του αρμόδιου οργάνου.

Ο λόγος για τις Μίλαν, Μονακό, Ρόμα, Μπεσίκτας, Ίντερ, Γιουβέντους, Μαρσέιγ και Παρί Σεν Ζερμέν, οι οποίες δεν συμμορφώθηκαν με το FFP, με αποτέλεσμα να δεχθούν χρηματικά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Ο βαρύτερος πέλεκυς έπεσε πάνω στην Παρί Σεν Ζερμέν που θα χρειαστεί να πληρώσει 65 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος τριετίας εφόσον δεν τηρήσει τους διακανονισμούς που συμφώνησε με την UEFA, ενώ τα 10 εκατομμύρια εξ αυτών είναι υποχρεωτικά.

Το συνολικό ποσό που θα πληρώσουν οι οκτώ σύλλογοι ανέρχεται στα 172 εκατομμύρια ευρώ, όμως μόλις τα 26 εκατομμύρια εξ αυτών έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Αντίθετα, εκτός «κάδρου» βρέθηκε η Μπαρτσελόνα, καθώς ο έλεγχος της UEFA δεν εντόπισε οικονομικές ατασθαλίες από την πλευρά των Μπλαουγκράνα, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη μεταξύ άλλων και στις περιπτώσεις των Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Ντόρτμουντ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα