Champions League: Οι 15 «rookies» που ετοιμάζονται να... λάμψουν

Champions League: Οι 15 «rookies» που ετοιμάζονται να... λάμψουν

bet365

Το Champions League βρίσκεται στη σέντρα και το Gazzetta παρουσιάζει τις 15 κορυφαίες περιπτώσεις πρωτοεμφανιζόμενων στον θεσμό που θα μας απασχολήσουν στη φάση των ομίλων.

Το 2016 ήταν η χρονιά του Κιλιάν Μπαπέ. Το 2019, το έτος που άπαντες γνώρισαν τι εστί Έρλινγκ Χάαλαντ. Αν υπάρχει μία ευκαιρία, ένα πεδίο δράσης που μετρά περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα και μπορεί να αναγάγει έναν παίκτη στο ανώτερο επίπεδο, αγωνιστικά και χρηματιστηριακά, αυτό είναι με διαφορά το Champions League.

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αρχίζει και μαζί της, όλοι οι πρωτόπειροι αστέρες ετοιμάζονται να δείξουν σε όλον τον πλανήτη ότι ήρθαν για να μείνουν. Να κυνηγήσουν κάθε γκολ, κάθε στιγμή δόξας, κάθε νίκη, κάθε highlight που μπορεί να τους μετατρέψει από «guest», σε πρωταγωνιστές.

Κάποιοι θα κάνουν ντεμπούτο στο άνθος της ποδοσφαιρικής τους ηλικίας. Άλλοι ως αρχηγοί των ομάδων τους, στην πιο ώριμη φάση της καριέρας τους. Κάποιοι (οι περισσότεροι) άλλαξαν ομάδα κι αυτόματα ανέβηκαν level και κάποιοι γεύτηκαν τους καρπούς της αναμονής και της επιμονής. Η έναρξη των ομίλων του Champions League ισοδυναμεί με μια φουρνιά πρωτοεμφανιζόμενων παικτών που θα ακούσουν για πρώτη φορά από τα μεγάφωνα τον ύμνο του Χαίντελ. Τέλος στα προκριματικά και τις περιορισμένες εμπειρίες. Το Gazzetta, λοιπόν, παρουσιάζει τις 15 πιο ξεχωριστές περιπτώσεις των... rookies της νέας σεζόν, λίγες ώρες πριν την επίσημη εκκίνησή της.

Φάμπιο Καρβάλιο (Λίβερπουλ)

Φάμπιο Καρβάλιο (Λίβερπουλ)

Κβίτσα Κβαρατσχέλια (Νάπολι)

Κβίτσα Κβαρατσχέλια (Νάπολι)

Τζέιμς Τάβερνιερ (Ρέιντζερς)

Τζέιμς Τάβερνιερ (Ρέιντζερς)

Φλόριαν Βιρτς (Λεβερκούζεν)

Φλόριαν Βιρτς (Λεβερκούζεν)

Ραφίνια (Μπαρτσελόνα)

Ραφίνια (Μπαρτσελόνα)

Ιβ Μπισούμα (Τότεναμ)

Ιβ Μπισούμα (Τότεναμ)

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

Τζόρνταν Βερετού (Μαρσέιγ)

Τζόρνταν Βερετού (Μαρσέιγ)

Γουέσλεϊ Φοφανά (Τσέλσι)

Γουέσλεϊ Φοφανά (Τσέλσι)

Μαρκ Κουκουρέγια (Τσέλσι)

Μαρκ Κουκουρέγια (Τσέλσι)

Ορελιέν Τσουαμενί (Ρεάλ Μαδρίτης)

Ορελιέν Τσουαμενί (Ρεάλ Μαδρίτης)

Χούλιαν Άλβαρες (Μάντσεστερ Σίτι)

Χούλιαν Άλβαρες (Μάντσεστερ Σίτι)

Κάλβιν Φίλιπς (Μάντσεστερ Σίτι)

Κάλβιν Φίλιπς (Μάντσεστερ Σίτι)

Ζέκα (Κοπεγχάγη)

Ζέκα (Κοπεγχάγη)

Φίλιπ Κόστιτς (Γιουβέντους)

Φίλιπ Κόστιτς (Γιουβέντους)

Χρονιά ως επαγγελματίας:

Γεννήθηκε στην Πορτογαλία, μετακόμισε στο Λονδίνο στα έντεκά του χρόνια και στα 20 του ετοιμάζεται να ζήσει το απόλυτο παιδικό όνειρο: να αγωνιστεί στο Champions League. Η Λίβερπουλ τον απέκτησε από τη Φούλαμ και εκείνος ήδη έχει αρχίσει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες του Γιούργκεν Κλοπ, οι οποίες λόγω του σφιχτού προγράμματος μέχρι τον Νοέμβριο, αναμένεται να αυξηθούν στην Ευρώπη.

Χρονιά ως επαγγελματίας:

Στη Γεωργία άλλαζαν θέσεις στην εξέδρα για να τον βλέπουν διαρκώς από κοντά. Στην Ιταλία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις σε λιγότερο από έναν μήνα δράσης. Ο Κβαρατσχέλια είναι ένας από τους πιο υποσχόμενους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη, με σπάνια τεχνική και κίνηση μέσα στο χορτάρι, στοιχεία που καθιστούν «must-watch» τη Νάπολι από δω και στο εξής στο Champions League.

Χρονιά ως επαγγελματίας: 14η

Χρειάστηκε να φτάσει στα 31 του χρόνια για να παίξει στ' «αστέρια». Το αξίζει, όμως, όσο λίγοι. Ο Τζέιμς Τάβερνιερ, ο κάπτεν και καταλυτικός παράγοντας της επανόδου των Ρέιντζερς τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2021, θα δει τους κόπους του να ανταμείβονται και αν υπολογίσουμε την σπάνια για δεξιό μπακ ευχέρειά του στο σκοράρισμα και τη συμμετοχή σε γκολ, πιθανότατα θα ανοίξει και λογαριασμό στην παρθενική του εμφάνιση στους ομίλους.

Χρονιά ως επαγγελματίας:

Ο δεύτερος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga κι ένα διαμάντι που έχει εντυπωσιάσει άπαντες στη Γερμανία, μέχρι και τον Χάνσι Φλικ στον ομοσπονδιακό πάγκο. Μόλις στα 19 του χρόνια, ο Βιρτς έχει την ευκαιρία να παίξει στο Champions League, επιστρέφει σύντομα από τον τραυματισμό στον χιαστό που τον έθεσε εκτός για μισό χρόνο και αν προλάβει να εγκλιματιστεί μετά την πολύμηνη αποχή, η Λεβερκούζεν θα έχει ένα πολύ ισχυρό χαρτί στη φετινή της πορεία.

Χρονιά ως επαγγελματίας:

Διέπρεψε στην Premier League με τη φανέλα της Λιντς, εδραιώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους ντριμπλέρ των Top-5 πρωταθλημάτων και ο μάνατζερ του, Ντέκο, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα οδηγώντας τον στην Μπαρτσελόνα. Διεθνής κι έτοιμος για απογείωση ενόψει Μουντιάλ, ο άλλοτε εξτρέμ της Σπόρτινγκ και της Ρεν βρίσκεται στον θεσμό που ανήκει.

Χρονιά ως επαγγελματίας:

Από την Ακτή Ελεφαντοστού στο Μάλι κι από τις ακαδημίες της τοπικής Ρεάλ Μπαμακό στη Λιλ. Ο δρόμος προς την ποδοσφαιρική καταξίωση ήταν μακρύς, όμως, ο Ιβ Μπισούμα είναι έτοιμος για το επόμενο επίπεδο, με την Τότεναμ στο Champions League. Αναγνωριστικές σεζόν της ποιότητάς του στην Μπράιτον, μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς χαφ της φετινής περιόδου.

Χρονιά ως επαγγελματίας:

Ο πρώτος Έλληνας της λίστας. Η ακριβότερη εξαγωγή στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος άφησε τα Πράσινα του Τριφυλλιού για να φορέσει τα Πράσινα των Λιονταριών της Λισαβόνας, με τα οποιά θα παίξει σε χρόνο-εξπρές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Ρούμπεν Αμορίμ τον υπολογίζει πολύ και ο τέταρτος όμιλος του φετινού Champions League απέκτησε ελληνικό χρώμα.

Χρονιά ως επαγγελματίας: 12η

Από τους πλέον «μπαρουτοκαπνισμένους» της λίστας, με σημαντικές θητείες στα κορυφαία πρωταθλήματα (Ναντ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα). Το σκαλοπάτι, όμως, για το Champions League ήταν η μετακόμισή του στη Ρόμα το 2019, αρχικά ως δανεικός. Με τους Τζιαλορόσι καθιερώθηκε, έγινε ο παίκτης που αναλάμβανε σχεδόν όλες τις στημένες φάσεις και πέρυσι κατέκτησε το Conference League, ενώ φέτος, η μεταγραφή του στη Μαρσέιγ ξεκλειδώνει και την «πίστα» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο βιογραφικό του.

Χρονιά ως επαγγελματίας:

Άγγιξε τον τίτλο του ακριβότερου αμυντικού όλων των εποχών, αλλά η τελική φόρμουλα της μεταγραφής του στην Τσέλσι το απέτρεψε. Η στάμπα των 83 εκατ. ευρώ, παρ' όλα αυτά, δεν είναι ελαφριά για οποιονδήποτε, αν και για έναν παίκτη με την ποιότητα του Γουέσλεϊ Φοφανά, μάλλον δεν αποτελεί βάρος. Ο Γάλλος στόπερ ήταν διακαής πόθος του Τόμας Τούχελ και αφού τον απέκτησε, αναμένεται να του δώσει αρκετές ευκαιρίες και στην Ευρώπη.

Χρονιά ως επαγγελματίας:

Η Μπαρτσελόνα δεν του έδωσε την ευκαιρία, αφήνοντάς τον να φύγει μάλλον ανεκμετάλλευτος για τη Χετάφε το καλοκαίρι του 2020. Ο πολυθεσίτης αμυντικός, όμως, τον βρήκε τον δρόμο προς την κορυφή, εντυπωσιάζοντας στην Premier League με την Μπράιτον και παίρνοντας το εισιτήριο για την ελίτ με μεταγραφή-μαμούθ στην Τσέλσι αντί 65 εκατ. ευρώ. Ήρθε η ώρα να πάρει... προαγωγή, μετά την παρουσία του στο Eiropa League με τη Χετάφε τη σεζόν 2019/20.

Χρονιά ως επαγγελματίας:

Αποκτήθηκε ως μελλοντικός αντικαταστάτης του Κασεμίρο, αλλά η φυγή του Βραζιλιάνου για τη Γιουνάιτεντ τον καθιστά στα 22 του χρόνια το βασικό εξάρι της Βασίλισσας! Και μαζί με αυτή την πραγματικότητα, έρχεται αυτόματα και το Champions League, το δεύτερο όνομα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος ανασταλτικός χαφ γεύτηκε ήδη την πρώτη ευρω-κούπα, με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ κι έχει όλα τα φόντα για να «λάμψει» στον θεσμό.

Χρονιά ως επαγγελματίας:

Στην πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη, ο Χούλιαν Άλβαρες θα παίξει στο Champions League. Και οι προδιαγραφές του συνιστούν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες Λατινοαμερικάνους που θα δούμε για πρώτη φορά στα «αστέρια». Η Ευρώπη και η φάση των ομίλων προσφέρεται για rotation κι αυτό σημαίνει πως θα βρει πρόσφορο έδαφος για να «λάμψει», αν και ήδη έχει καταθέσει διαπιστευτήρια μέσω της Premier League, έστω και ως αλλαγή.

Χρονιά ως επαγγελματίας:

Πέρασε οκτώ χρόνια διαρκούς εξέλιξης στον σύλλογο της πόλης που γεννήθηκε, στη Λιντς. Έφτασε να παίζει βασικός την τελευταία διετία με την εθνική Αγγλίας, με αποκορύφωμα τον χαμένο τελικό του Euro στο «Γουέμπλεϊ». Πλέον, ήρθε η στιγμή να αγωνιστεί και στο Champions League με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Η εκκίνηση της θητείας του δεν ήταν ιδανική, αφού ταλαιπωρήθηκε με μικροτραυματισμούς κι έχει παίξει ως τώρα όλο κι όλο ένα αγωνιστικό λεπτό με τους Σίτιζενς, ωστόσο, αναμένεται να προλάβει να αγωνιστεί στη φάση των ομίλων.

Χρονιά ως επαγγελματίας: 16η

Έπαιξε 7.062 σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις: είτε προκριματικά, είτε σε ομίλους Europa League/Conference League. Φέτος, ο δικός μας, Ζέκα θα παίξει για πρώτη φορά στα γκρουπ του Champions League. Επιστρέφοντας μετά τη ρήξη χιαστού που υπέστη τον περασμένο Οκτώβριο, ο 33χρονος διεθνής κάπτεν της Κοπεγχάγης επέστρεψε και βοήθησε τα μέγιστα για την είσοδο στους ομίλους. Πλέον, είναι έτοιμος να το ζήσει με την ψυχή του.

Χρονιά ως επαγγελματίας: 13η

Τα πρώτα «άντα» θα βρουν τον Φίλιπ Κόστιτς στο επίπεδο που ομολογουμένως του αξίζει. Παίκτης επιπέδου Champions League αρκετά χρόνια πριν γίνει και με τη βούλα με τη φανέλα της Γιουβέντους, ο Σέρβος χαφ-εξτρέμ ήταν ο κινητήριος μοχλός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης για μια τετραετία και η επιβράβευση της αναμονής του πριν ξεπηδήξει στην ελίτ ήταν η κατάκτηση του Europa League την περασμένη σεζόν. Ώρα για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.