Λειψία - Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-4: Σαν παραμύθι... (vid)

Νίκος Κικίδης
Λειψία - Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-4: Σαν παραμύθι... (vid)

bet365

Ποιος να το περίμενε! Η λαβωμένη από τον πόλεμο Σαχτάρ έδωσε μαθήματα... επιβίωσης στην πρεμιέρα του Champions League, διασύροντας με 4-1 τη Λειψία για μια ονειρική αρχή!

Πληγμένη από τη φρίκη του πολέμου. Για καιρό χωρίς προπονήσεις, με τους αστέρες της να την εγκαταλείπουν ένας - ένας προσπαθώντας να διαφύγουν για μέρη ειρηνικά. Και μόνο η συμμετοχή της στη φετινή διοργάνωση έγειρε ερωτηματικά και αμφιβολίες για την ανταγωνιστικότητά της. Κόντρα ωστόσο σε όλες τις πιθανότητες, δαρμένη από τις αντίξοες συνθήκες, η Σαχτάρ του Ντόνετσκ κατάφερε να γράψει το δικό της παραμύθι στην πρεμιέρα του Champions League. Με τον Σβεντ σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τους υπόλοιπους να λειτουργούν σαν την πιο καλοκουρδισμένη μηχανή, οι Ουκρανοί διέλυσαν 4-1 την αποκαρδιωτική Λειψία μέσα στην έδρα της, υπογράφοντας την πιο ανέλπιστη αρχή.

Από την πρώτη στιγμή το πλάνο των φιλοξενούμενων ήταν ξεκάθαρο. Με σφικτή άμυνα και φονικές αντεπιθέσεις ήλπιζαν πως θα κάνουν τη ζημιά τους Τάυρους, οι οποίοι ωστόσο φρόντισαν να τους χαρίσουν το προβάδισμα ουσιαστικά από... μόνοι τους. Στο 16΄ο Γκουλάτσι καθυστέρησε χαρακτηριστικά να ξεφορτωθεί τη μπάλα, γλίστρησε και τελικά την έχασε από τον Σβεντ, ο οποίος είχε εύκολο έργο προ κενής εστίας. Το ημίχρονο έκλεισε με τη Σαχτάρ σε ρόλο οδηγού και τη Λειψία να απειλεί, αλλά να μην βρίσκει τρόπο να παραβιάσει τα αντίπαλα δίχτυα.

Στο 57΄ωστόσο ο γόρδιος δεσμός λύθηκε! Έπειτα από υπέροχη ανάπτυξη, ο Σομποσλάι μοίρασε στον Σίμακαν που με φοβερό πλασέ έφερε το ματς στα ίσα. Πριν καλά καλά προλάβουν όμως να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η Σαχτάρ χτύπησε και πάλι. Ο Σβεντ προκάλεσε ανισορροπία στην άμυνα της Λειψίας και με την τύχη στο πλευρό του είδε το σουτ του να κοντράρει και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Γκουλάτσι.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με τη Σαχτάρ να μένει πιστή στο πλάνο της και να δικαιώνεται με δυο ακόμα γκολ. Αρχικά στο 76΄ο Μόντρικ, που απασχόλησε την Premier League το καλοκαίρι, έγραψε το 3-1 έπειτα από ταχύτατη αντεπίθεση, ενώ με το ίδιο τρόπο η Σαχτάρ έγραψε το 4-1 με σκόρερ τον Τραορέ (85΄). Μια παραμυθένια αρχή για τους Ουκρανούς που ανέβηκαν στην κορυφή του ομίλου, τη στιγμή που η Λειψία συνεχίζει να... ψάχνεται μετά τη δεύτερη σερί τεσσάρα σε Γερμανία και Ευρώπη.

Λειψία (Ντομένικο Τεντέσκο): Γκουλάσι, Σιμάκαν, Ντιαλό, Ορμπάν, Χάλστενμπεργκ, Λάιμερ, Σλάγκερ, Σομποσλάι, Ενκουνκού, Βέρνερ, Αντρέ Σίλβα

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ιγκόρ Γιοβίσεβιτς): Τρουμπίν, Τέιλορ, Μπόνταρ, Ματβιένκο, Κονόπλια, Σβεντ, Μούντρικ, Σουντάκοφ, Στεπανένκο, Μπονταρένκο, Ζουμπκόφ

Αποτελέσματα

Σέλτικ - Ρεάλ 0-3
Λειψία - Σαχτάρ 1-4

Βαθμολογία

1. Σαχτάρ 3 (4-1)
2. Ρεάλ 3 (3-0)
3. Σέλτικ 0 (0-3)
4. Λειψία 0 (1-4)

Επόμενη αγωνιστική (14/9)

Ρεάλ - Λειψία
Σαχτάρ - Σέλτικ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα