Σεβίλλη - Μάντσεστερ Σίτι 0-4: Θρίαμβος στον πλανήτη Χάαλαντ (vid)

Newsroom
Σεβίλλη - Μάντσεστερ Σίτι 0-4: Θρίαμβος στον πλανήτη Χάαλαντ (vid)

bet365

Με τον Έρλινγκ Χάαλαντ στο φυσικό του περιβάλλον, το Champions League (δύο γκολ), η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε θριαμβευτικά της παραπαίουσας Σεβίλλης (0-4) και μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση.

Τον γνωρίσαμε μέσα από αυτή τη διοργάνωση. Συστήθηκε με μισή ντουζίνα γκολ ως πρωτάρης με τη φανέλα της Ζάλτσμπουργκ. Το έκανε ξανά με την Ντόρτμουντ λίγους μήνες αργότερα, σκοράροντας από το πρώτο του παιχνίδι στα νοκ-άουτ με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ επέστρεψε στο Champions League με τρίτη διαφορετική ομάδα και δεν θα μπορούσε παρά να... τριτώσει το κακό, σκοράροντας σε ακόμη ένα ντεμπούτο αυτή τη φορά με τη Μάντσεστερ Σίτι, την οποία και οδήγησε με δύο γκολ σε άνετο πέρασμα από τη Σεβίλλη (0-4), που βρίσκεται στη χειρότερη φάση της τα τελευταία χρόνια.

Μόλις τρεις είχαν πετύχει κάτι ανάλογο στο παρελθόν, να σκοράρουν στο ντεμπούτο τους με τρεις διαφορετικές ομάδες στη διοργάνωση: Μοριέντες, Σαβιόλα και Ιμπραΐμοβιτς. Κι ο Νορβηγός «killer» των 10 γκολ σε έξι ματς Premier League, δεν χρειάστηκε περισσότερα από 20 λεπτά για να το πετύχει. Από ασίστ του Κέβιν Ντε Μπρόινε στο δεύτερο δοκάρι, ο 22χρονος σούπερ στράικερ άπλωσε πολύ ψηλά το πόδι του και με την προβολή άνοιξε το σκορ, με το πρώτο του γκολ στο Champions League από τον περασμένο Δεκέμβριο, μια και η Ντόρτμουντ πέρυσι είχε μείνει εκτός «16».


Οι Πολίτες είχαν την υπεροχή απέναντι στους Ανδαλουσιανούς του «φευγάτου» Ζουλιέν Λοπετέγκι, οι οποίοι δεν έχουν σημειώσει ακόμα νίκη στη σεζόν. Υπεροχή την οποία διασφάλισαν με ένα δεύτερο γκολ πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, με τον Φόντεν να παίρνει τη σκυτάλη και να σκοράρει «ζαλίζοντας» την άμυνα των γηπεδούχων και πλασάροντας τον Μπόνο στη γωνία του (58').


Από το σουτ του ίδιου και την ασταθή απόκρουση του Μπόνο, ο Χάαλαντ βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα στο 67' με κενή εστία κι έφτασε έτσι τα 25 γκολ σε 20 συμμετοχές στα «αστέρια». Σε αντίστοιχο σημείο καριέρας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο πρώτος σκόρερ δηλαδή της διοργάνωσης, δεν είχε ούτε ένα!


Ο Μπόνο προσπάθησε να κρατήσει το σκορ σε αυτές τις διαστάσεις, αλλά ο Κανσέλο είχε βαλθεί να συμμετάσχει κι αυτός σε ένα γκολ. Αφού δεν το πέτυχε ο ίδιος σε δύο χρόνους, το μοίρασε για τον Ρούμπεν Ντίας κι έτσι οι Πολίτες σφράγισαν το τελικό 4-0.

Σεβίλλη (Ζουλιέν Λοπετέγκι): Μπόνο, Καρμόνα, Γκούντελι, Νιανζού, Ντιλέινι (46' Χορδάν), Ράκιτιτς (46' Μιρ), Νάβας, Ακούνια, Ίσκο (78' Γιανουζάι), Πάπου Γκόμεθ (73' Σούσο), Τέλες (57' Ντόλμπεργκ)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Ακάντζι, Γκόμεθ, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Φόντεν (70' Πάλμερ), Σίλβα, Χάαλαντ (70' Άλβαρες), Γκρίλις (62' Γκουντογκάν)

Αποτελέσματα

Ντόρτμουντ - Κοπεγχάγη 3-0
Σεβίλλη - Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Η βαθμολογία

  1. Μάντσεστερ Σίτι 3 (4-0)
  2. Ντόρτμουντ 3 (3-0)
  3. Κοπεγχάγη 0 (0-3)
  4. Σεβίλλη 0 (0-4)

Επόμενη αγωνιστική (14/9):

Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ
Κοπεγχάγη - Σεβίλλη

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα