Παρί Σεν Ζερμέν - Μπενφίκα 1-1: Ο «βασιλιάς» Μπαπέ δεν ήταν αρκετός... (vid)

Νίκος Κικίδης
Παρί Σεν Ζερμέν - Μπενφίκα 1-1: Ο «βασιλιάς» Μπαπέ δεν ήταν αρκετός... (vid)

bet365

Στη βραδιά που ντύθηκε και επίσημα «βασιλιάς» για την Παρί, ο Μπαπέ τελικά δεν στάθηκε αρκετός για να την οδηγήσει στη νίκη κόντρα στην Μπενφίκα του Βλαχοδήμου που απέδρασε με τον βαθμό (1-1).

Πέντε μήνες ηρεμίας ήταν... πολλές για τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος τις τελευταίες ώρες κατάφερε να βάλει και πάλι το όνομά του στις επικεφαλίδες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών Μέσων. Φευγάτος ή όχι πάντως από την Παρί, ο Γάλλος για όσο φοράει τη φανέλα της θα συνεχίσει να σκοράρει και να γράφει ιστορία. Με το γκολ άλλωστε που πέτυχε κόντρα στη Μπενφίκα του Βλαχοδήμου έγινε ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου στο Champions League, όμως από μόνος του δεν ήταν αρκετός για να χαρίσει τη νίκη στους Παριζιάνους που μοιραία περιορίστηκαν (ξανά) στον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Έπειτα από ένα πρώτο ημίωρο που κύλησε χωρίς συγκινήσεις, η Παρί άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς σταδιακά και τελικά βρήκε τον τρόπο να σκοράρει στο 38΄. Ο Σίλβα ανέτρεψε τον Μπερνάτ μέσα στην περιοχή, ο Μπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ευστόχησε κόντρα στον Βλαχοδήμο, ανεβαίνοντας σε μια all time κορυφή. Συγκεκριμένα ο Γάλλος έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Παρί στο Champions League, αφού έφτασε τα 31 γκολ και ξεπέρασε μια για πάντα τον Καβάνι που είχε μείνει στα 30.

Οι Παριζιάνοι προσπάθησαν να χτυπήσουν και δεύτερη φορά, απείλησαν με τον Μπαπέ στο 52΄αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ. Κι από ένα πιθανό 2-0, φτάσαμε στο πραγματικό 1-1! Έπειτα από απρόσεκτο μαρκάρισμα του Βεράτι στην περιοχή, η Μπενφίκα κέρδισε πέναλτι, με τον Ζοάο Μάριο να ευστοχεί για το 1-1 στο 62΄. Η Παρί πίεσε για το γκολ της νίκης στα λεπτά που της απέμεναν, αλλά αδυνατούσε να βρει χώρους απέναντι στην καλά οργανωμένη Μπενφίκα.

Κι αφού το δεύτερο γκολ του Μπαπέ ακυρώθηκε για οφσάιντ στο 85,΄τα πάντα έληξαν.. άδοξα για τους Παριζιάνους που περιορίστηκαν ξανά στην ισοπαλία κόντρα τους Πορτογάλους με τους οποίος συνεχίζουν να συγκατοικούν στην κορυφή.

Παρί Σεν Ζερμέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ντοναρούμα, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Σέρχιο Ράμος, Χακίμι, Μπερνάτ, Βεράτι, Βιτίνια, Σαράμπια (74΄Εκιτικέ), Νεϊμάρ, Μπαπέ

Μπενφίκα (Ρότζερ Σμιντ): Βλαχοδήμος, Μπαχ (62΄Ζιλμπέρτο), Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλδο, Άουρσνες, Φλορεντίνο, Φερνάντες, Ζοάο Μάριο, Ράφα Σίλβα, Ράμος

Αποτελέσματα

Μακάμπι Χάιφα - Γιουβέντους 2-0
Παρί Σεν Ζερμέν - Μπενφίκα 1-1

Βαθμολογία

1. Παρί Σεν Ζερμέν 8 (7-4)
2. Μπενφίκα 8 (6-3)
3. Γιουβέντους 3 (5-7)
4. Μακάμπι Χάιφα 3 (4-8)

Επόμενη αγωνιστική (25/10)

Μπενφίκα - Γιουβέντους
Παρί Σεν Ζερμέν - Μακάμπι Χάιφα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα