Σαχτάρ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1: Πρόκριση με γκολ του ματωμένου Ρούντιγκερ στο 95’! (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Σαχτάρ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1: Πρόκριση με γκολ του ματωμένου Ρούντιγκερ στο 95’! (vid)

bet365

Με ένα γκολ του Αντόνιο Ρούντιγκερ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, μια νωθρή Ρεάλ Μαδρίτης γλίτωσε την ήττα στην Βαρσοβία από τη ψυχωμένη Σαχτάρ Ντόνετσκ (1-1) και, μάλιστα, προκρίθηκε και μαθηματικά στους «16» του Champions League.

Το γνωρίζουμε πολύ καλά: Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν παρατάει ΠΟΤΕ τα παιχνίδια της. Και το επιβεβαίωσε και στη Βαρσοβία όπου, κόντρα στη ψυχωμένη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ισοφάρισε στο 95’ (1-1), παίρνοντας με δραματικό τρόπο το εισιτήριο για τους «16» του Champions League.

Ο Ιγκόρ Γιοβίτσεβιτς, ο οποίος στέκεται συνεχώς (και καλά κάνει) στις αντίξοες συνθήκες δουλειάς των παικτών του, οι οποίοι ταυτόχρονα αγωνιούν για τις οικογένειές τους πίσω στην εμπόλεμη Ουκρανία, παρέταξε ό, τι καλύτερο διαθέτει.

Ο Κάρλο Αντσελότι, αντίθετα, δεν είχε στη διάθεσή του και πάλι τον Τιμπό Κουρτουά, ενώ δεν ξεκίνησε στην ενδεκάδα, λόγω του επικείμενου «Clasico» με την Μπαρτσελόνα (Κυριακή 16/10, 17:15), τους Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Νταβίντ Αλάμπα, Λούκα Μόντριτς και Βινίσιους Ζούνιορ.

Παρά τις πολλές αλλαγές, η Ρεάλ κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά, έχοντας την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού, χωρίς πάντως να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες απέναντι από τον Ανατόλι Τρούμπιν, κόντρα σε μια Σαχτάρ που προσπαθούσε μάταια να φανεί απειλητική για τους Μαδριλένους.

Μετά από ένα πρώτο 25λεπτο στα (πολύ) ρηχά, η τελική ευθεία του πρώτου ημιχρόνου είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με την Σαχτάρ να δημιουργεί προϋποθέσεις, έστω και χωρίς αποτέλεσμα, χάρη στους Αλεξάντερ Ζούμπκοφ και Μιχάιλο Μούντρικ, με Νάτσο και Αντόνιο Ρούντιγκερ να είναι πολύ σταθεροί στο κέντρο της άμυνας.

Η Ρεάλ, από την πλευρά της, απείλησε με Καρίμ Μπενζεμά ύστερα από εξαιρετικό συνδυασμό με τον Ροντρίγκο, με τον Τρούμπιν να αρνείται το γκολ στον Γάλλο και σε «κεραυνό» του Φεδερίκο Βαλβέρδε, διώχνοντας και τις δύο φορές σε κόρνερ.

Πλήρης αιφνιδιασμός από Ζούμπκοφ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε τελείως διαφορετικά απ’ ότι κύλησε το πρώτο. Στην πρώτη επίθεση της Σαχτάρ, ο Μπόγκνταν Μιχαϊλιτσένκο σέντραρε από τα αριστερά, ο Φερλάν Μεντί… κοιμήθηκε στο κέντρο της άμυνας και ο Ζούμπκοφ, με κοντινή κεφαλιά, νίκησε τον Αντρέι Λούνιν και έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Η Ρεάλ, εντελώς αιφνιδιασμένη από το 1-0 της Σαχτάρ, προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, με δραστήριο (αλλά και πάλι αναποτελεσματικό) τον Εντέν Αζάρ και ένα σουτ του Μπενζεμά να φεύγει πολύ άουτ.

Ο Αντσελότι, βλέποντας μια ακόμα επικίνδυνη επίθεση της Σαχτάρ σε συνδυασμό των Μούντρικ και Λασινά Τραορέ, αποφάσισε να αφήσει το ροτέισον στην άκρη, ρίχνοντας ταυτόχρονα Λούκα Μόντριτς και Βινίσιους, αντί των Ορελιέν Τσουαμενί και Αζάρ (πάλι αλλαγή ο Βέλγος…) και, λίγο αργότερα, τους Αλάμπα, Εντουάρντο Καμαβινγκά και Μάρκο Ασένσιο, αντί των Μεντί, Βαλβέρδε και Ροντρίγκο.

Η… ματωμένη πρόκριση!

Οι Ουκρανοί δεν… τρόμαξαν από τις αλλαγές και συνέχισαν να πλησιάζουν απειλητικά την εστία του Λούνιν, με τον Τραορέ να χάνει μια τεράστια ευκαιρία με σουτ άουτ από πολύ κοντά και τους Ζούμπκοφ – Μούντρικ να αγγίζουν το 2-0 με ισάριθμα, πολύ επικίνδυνα σουτ.

Στην τελική ευθεία του αγώνα, όμως, η Ρεάλ τα έπαιξε όλα για όλα. Αρχικά, έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες σε κεφαλιές τον Βινίσιους και Ρούντιγκερ (ύστερα από σέντρες των Λούκας Βάθκεθ και Τόνι Κρόος αντίστοιχα), οι οποίες έφυγαν ελάχιστα άουτ.

Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός, ο οποίος έχει προσαρμοστεί άψογα στη νέα του ομάδα, ρίσκαρε το… κεφάλι του στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν δέχθηκε ένα τρομερό χτύπημα από τον Τρούμπιν στην έξοδό του, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας, τους δύο παίκτες να πέφτουν αιμόφυρτοι στον αγωνιστικό χώρο και την Ρεάλ να σφραγίζει το εισιτήριο για τους «16» της δικής της διοργάνωσης.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ιγκόρ Γιοβίτσεβιτς): Τρούμπιν – Μιχαϊλιτσένκο, Μπόνταρ, Ματβιένκο, Κονόπλια – Στεπανένκο – Ζούμπκοφ (82’ Τέιλορ), Μπονταρένκο, Σουντάκοφ (81’ λ. τρ. Τζούρασεκ), Μούντρικ (85’ Πέτριακ) – Τραορέ (77’ Σίκαν).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Λούκας Βάθκεθ, Νάτσο, Ρούντιγκερ, Μεντί (68’ Αλάμπα) – Τσουαμενί (57’ Μόντριτς), Κρόος – Βαλβέρδε (68’ Καμαβινγκά), Αζάρ (57’ Βινίσιους Ζούνιορ), Ροντρίγκο (68’ Ασένσιο) - Μπενζεμά.

Αποτελέσματα

Σαχτάρ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
Σέλτικ - Λειψία 0-2

Βαθμολογία
1. Ρεάλ Μαδρίτης 10 (8-2)
2. Λειψία 6 (6-7)
3. Σαχτάρ 5 (7-5)
4. Σέλτικ 1 (2-9)

Επόμενη αγωνιστική 25/10
Σέλτικ - Σαχτάρ
Λειψία - Ρεάλ Μαδρίτης

@Photo credits: Associated Press

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα