Μπαρτσελόνα - Ίντερ 3-3: Άλμα πρόκρισης των Νερατζούρι σε «τρελό» ματς! (vid)

Μπαρτσελόνα - Ίντερ 3-3: Άλμα πρόκρισης των Νερατζούρι σε «τρελό» ματς! (vid)

bet365

Σε ένα από τα κορυφαία ματς όλων των εποχών στο Champions League, η Ίντερ έμεινε όρθια μέσα στο «Καμπ Νόου» και πήρε «τρελή» ισοπαλία 3-3 που της δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Champions League - Από μια κλωστή κρέμεται πλέον η Μπαρτσελόνα

Η αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου, με τις άμυνες (σχεδόν) απούσες! Σε ένα τρελό παιχνίδι με έξι γκολ, πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, εναλλαγές στο σκορ και πολλή αγωνία, Μπαρτσελόνα και Ίντερ έμειναν στο 3-3, με τους Νερατζούρι να κάνουν σημαντικότατο βήμα πρόκρισης στους «16» του Champions League, διατηρώντας το +3 σε σχέση με τους Μπλαουγκράνα.

Ο Τσάβι, με τις γνωστές και πολλές απουσίες στην άμυνα (Μπεγερίν, Αραούχο, Κουντέ, Κρίστενσεν), παρέταξε ό, τι καλύτερο διαθέτει, επιλέγοντας τον Σέρτζι Ρομπέρτο για το δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Σιμόνε Ιντσάγκι, σταθερά χωρίς Μαρσέλο Μπρόζοβιτς – Ρομελού Λουκάκου, αλλά και τον Χοακίν Κορέα να τίθεται νοκ άουτ στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, ξεκίνησε τον Έντιν Τζέκο ως παρτενέρ του Λαουτάρο Μαρτίνες και τον Ντένζελ Ντάμφρις για να… οργώσει όλη την δεξιά πλευρά.

Οι Μπλαουγκράνα πήραν από την αρχή την κατοχή της μπάλας, κάτι που όμως ήθελαν και οι Νερατζούρι, οι οποίοι επέλεξαν τακτική παρόμοια με αυτή του 1-0 στο Μιλάνο, ώστε να βγαίνουν στην κόντρα και να απειλούν και με στατικές φάσεις.

Σε μια από αυτές, άλλωστε, άγγιξαν το 0-1 όταν, ύστερα από γέμισμα σε εκτέλεση φάουλ του Χακάν Τσαλχάνογλου, ο Τζέκο πλάσαρε, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, έσκασε εκτός της γραμμής της εστίας του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν και ο Νικολό Μπαρέλα δεν κατάφερε να πάρει το ριμπάουντ (17’).

Νωρίτερα, η Μπάρτσα είχε πλησιάσει αυτή κοντά στο πρώτο γκολ, όταν η διαγώνια κεφαλιά του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο δεύτερο δοκάρι δεν κατέληξε στο βάθος της εστίας του Αντρέ Ονανά, απλούστατα επειδή ο Χένριχ Μκχιταριάν έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή (10’).

Η Ίντερ έδειχνε να πατάει πιο γερά στον αγωνιστικό χώρο και, μάλιστα, απείλησε εκ νέου με σουτ του Ντάμφρις ύστερα από αντεπίθεση, με τον Τερ Στέγκεν να διώχνει σχεδόν…. ακίνητος, σαν να ήταν τερματοφύλακας του χάντμπολ (28’).

Έμπνευση Ραφίνια, εκτέλεση Ντεμπελέ για το 1-0

Οι γηπεδούχοι, αργά αλλά σταθερά, βρήκαν διαδρόμους και φάνηκαν πολύ πιο απειλητικοί, με τον Ουσμάν Ντεμπελέ να ζορίζει με μακρινό σουτ τον Ονανά (26’), ο οποίος με διπλή προσπάθεια απέτρεψε το γκολ των Σέρτζι Ρομπέρτο και Λεβαντόφσκι (31’).

Κάπου εκεί, στην (δημιουργική) εξίσωση μπήκε ο Ραφίνια, με αποτέλεσμα να γείρει η πλάστιγγα υπέρ των Καταλανών. Ο Βραζιλιάνος έχασε σπουδαία ευκαιρία με βολέ στο δεύτερο δοκάρι που έφυγε ελάχιστα άουτ (36’), με Σέρτζι Ρομπέρτο και Πέδρι να χάνουν νέες ευκαιρίες, αμέσως μετά.

Με την συμπλήρωση των πρώτων 40 λεπτών, ο Ραφίνια πρόλαβε την μπάλα προτού βγει κόρνερ, έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Σέρτζι Ρομπέρτο μέσα στην περιοχή και αυτός βρήκε τον Ντεμπελέ στη μικρή περιοχή, με τον Γάλλο να σπρώχνει απλώς την μπάλα στα δίχτυα για το πολυπόθητο 1-0 (40’).

Το γκολ του Ντεμπελέ απέδιδε δικαιοσύνη για την γενική εικόνα του πρώτου 45λέπτου, το οποίο λίγο έλειψε να κλείσει με δεύτερο γκολ της Μπάρτσα, όταν το σουτ του Ραφίνια μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ (43’).

Τα πάνω – κάτω και 1-2!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως θα ήθελε η Ίντερ, επιβεβαιώνοντας την προβληματική άμυνα της Μπαρτσελόνα. Ο Ζεράρ Πικέ κάλυπτε τον Νικολό Μπαρέλα, ο Αλεσάντρο Μπαστόνι με πολύ έξυπνη μπαλιά βρήκε τον συμπαίκτη του μέσα στην περιοχή και ο εξαιρετικός μέσος, κοντρολάροντας και γυρίζοντας το σώμα του, νίκησε από κοντά τον Τερ Στέγκεν (50’).

Το γκολ του Μπαρέλα, κόντρα στη ροή του αγώνα, αποσυντόνισε τους γηπεδούχους, η μπάλα άρχισε να πηγαίνει πάνω – κάτω, με την Ίντερ να βρίσκει κενούς χώρους στην κόντρα, απειλώντας με παράλληλη μπαλιά του Ντάμφρις, προσπάθεια του Τζέκο και μακρινό σουτ του Τσαλχάνογλου που έβγαλε δύσκολα ο Τερ Στέγκεν, ο οποίος απέκρουσε και εξ’ επαφής κεφαλιά του Μίλαν Σκρίνιαρ. Όλα αυτά, μέσα σε λίγα λεπτά!

Η Μπάρτσα απάντησε με ωραία ενέργεια και σουτ του Πέδρι που μπλόκαρε ο Ονανά, με το μομέντουμ όμως να είναι ξεκάθαρα υπέρ των Νερατζούρι, μετά το «χρυσό» γκολ του Μπαρέλα. Και, ως όφειλαν, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Άψογο κοντρόλ του Μαρτίνες μέσα στην περιοχή ύστερα από σέντρα του Τσαλχάνογλου, σουτ του Αργεντινού, η μπάλα χτυπάει στα δύο δοκάρια και καταλήγει στο βάθος της καταλανικής εστίας, φέρνοντας τα πάνω – κάτω υπέρ της ομάδας του Σιμόνε Ιντσάγκι (63’).

Μια σου και δύο μου

Οι γηπεδούχοι, κάτω από τεράστια ψυχολογική πίεση, έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης περισσότερο με την καρδιά και λιγότερο με το μυαλό. Ο Λεβαντόφσκι τα κατάφερε αρχικά, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ. Στο 82’, όμως, και ύστερα από φάση διαρκείας, ο «Λέβα» έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και… πούλησε εντελώς τον Ονανά, καταλήγοντας στο βάθος της ιταλικής εστίας για το 2-2.

Ο Τσάβι τα έπαιξε όλα για όλα με τις αλλαγές του, η Ίντερ κράτησε την ψυχραιμία της και, σε μια αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Ονανά, ο Μαρτίνες βρήκε με καταπληκτική παράλληλη πάσα τον Ρόμπιν Γκόσενς, ο Γερμανός πλάσαρε εύστοχα τον Τερ Στέγκεν και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ίντερ (89’).

Ούτε τότε, όμως, δεν τα παράτησε η Μπάρτσα, αφού κατάφερε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, πάλι με τον Λεβαντόφσκι (κεφαλιά του Πολωνού), να βρει δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 3-3, το οποίο είναι ουσιαστικά καταδικαστικό, αλλά της επιτρέπει να διατηρεί μαθηματικές ελπίδες να ακολουθήσει τη Μπάγερν Μονάχου στους «16».

Και αυτή την μικρή ελπίδα, βεβαίως, την διατηρεί χάρη στον Τερ Στέγκεν, ο οποίος στα τελευταία λεπτά αρνήθηκε βέβαια γκολ σε Κρίστιαν Ασλάνι και Γκόσενς, μην επιτρέποντας στην Ίντερ να πετύχει την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο «Καμπ Νόου». Και η πρώτη ισοπαλία, πάντως, άρωμα νίκης έχει για την ομάδα του Ιντσάγκι, ο οποίος αποβλήθηκε στο φινάλε για διαμαρτυρία.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Σέρτζι Ρομπέρτο (73’ Κεσιέ), Πικέ, Έρικ Γκαρθία, Μάρκος Αλόνσο (73’ Μπάλντε) – Γκάβι (Φεράν Τόρες), Μπουσκέτς (64’ Ντε Γιονγκ), Πέδρι – Ραφίνια (64’ Φατί), Λεβαντόφσκι, Ντεμπελέ.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ονανά - Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (86’ Ατσέρμπι) - Ντάμφρις, Μπαρέλα (85’ Ασλάνι), Τσαλχάνογλου (76’ Γκόσενς), Μκχιταριάν, Ντιμάρκο (66’ Νταρμιάν) - Τζέκο (76’ Μπελανόβα), Μαρτίνες.

Αποτελέσματα

Βικτόρια Πλζεν - Μπάγερν 2-4
Μπαρτσελόνα - Ίντερ 3-3

Βαθμολογία

1. Μπάγερν 12 (13-2)
2. Ίντερ 7 (6-5)
3. Μπαρτσελόνα 4 (8-7)
4. Πλζεν 0 (3-16)

Επόμενη αγωνιστική (26/10)

Ίντερ - Πλζεν
Μπαρτσελόνα - Μπάγερν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα