Χρυσή Μπάλα: Τα στατιστικά των τελευταίων τριών νικητών

Βασίλης Μπαλατσός
Χρυσή Μπάλα: Τα στατιστικά των τελευταίων τριών νικητών

bet365

Η στατιστική σύγκριση του κατόχου της Χρυσής Μπάαλς, Καρίμ Μπενζεμά, με τον περσινό νικητή Λιονέλ Μέσι και τον... «ηθικό θριαμβευτή» του 2020, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Καρίμ Μπενζεμά στα 34 του χρόνια κέρδισε την πρώτη του Χρυσή Μπαλά, έγινε ο πέμπτος Γάλλος ποδοσφαιριστής που τα κατάφερε και ο όγδοος της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο πολύπειρος σέντερ φορ ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί και ίσως ο νικητής με τη μεγαλύτερη αποδοχή από τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους...

Ο αρχηγός της Βασίλισσας στα δύσκολα πήρε από το «χέρι» τους Μαδριλένους και τους οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης και της Ισπανίας. Ο Μπενζεμά σε 46 συμμετοχές υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι προσέφερε 44 γκολ και 15 ασίστ. Μαζί με τα παιχνίδια του με την εθνική ομάδα της Γαλλίας είχε αθροιστικά την προηγούμενη σεζόν 56 συμμετοχές με 50 γκολ και 16 ασίστ. Συνολικά μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο ο Μπενζεμά είχε συμβολή σε 66 γκολ.

Την προηγούμενη Χρυσή Μπάλα την είχε πάρει ο Λιονέλ Μέσι, όντας ο πλέον αμφιλεγόμενος νικητής του βραβείου τα τελευταία χρόνια. Μέσα στο ημερολογιακό έτος 2021 ο Αργεντινός σταρ είχε συνολικά 61 αγώνες με την Μπαρτσελόνα, την Αργεντινή και την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο «Pulga» μέσα στη χρονιά είχε 43 γκολ και 18, ενώ «έσπασε» την... κατάρα, καθώς σήκωσε το πρώτο του τρόπαιο με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Αργεντινής. Ο αρχηγός της Αλμπισελέστε ηγήθηκε στην πορεία της χώρας του στην κατάκτηση του Copa America και βγήκε MVP της διοργάνωσης.

Το 2020 ήταν η χρονιά του κορονοϊού και μπορεί να μην δόθηκε Χρυσή Μπάλα όπως υπάρχει ένας νικητής στην καρδιά και τη συνείδηση των φίλων του ποδοσφαίρου είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Για πολλούς μάλιστα αδικήθηκε την προηγούμενη χρονιά που έμεινε δεύτερος, πίσω από τον Λιονέλ Μέσι. Μέσα στο 2020 ο Πολωνός «killer» μέτρησε 47 γκολ και 14 ασίστ σε 44 παιχνίδια με τη Μπάγερν Μονάχου και την εθνική του ομάδα, ενώ σήκωσε τα... πάντα με τους Βαυαρούς. Οι Γερμανοί με μπροστάρη τον Λέβα κατέκτησαν πρωτάθλημα, κύπελλο, Champions League, εγχώριο και ευρωπαϊκό Super Cup. Όχι και άσχημα...

Τα στατιστικά της Opta:

opta-stats

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα