Είναι πολλά τα... δισεκατομμύρια: Τα επτά πιο «βαριά» συμβόλαια στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Είναι πολλά τα... δισεκατομμύρια: Τα επτά πιο «βαριά» συμβόλαια στην ιστορία του ποδοσφαίρου
Η Parisien δημοσιοποίησε το αδιανόητο συμβόλαιο που προσέφερε η Παρί Σεν Ζερμέν στον Κιλιάν Μπαπέ για να τον κρατήσει για ακόμα τρία χρόνια και το Gazzetta σας παρουσιάζει τα επτά πιο ακριβά συμβόλαια στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ήταν γνωστό πως η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε γη και ύδωρ για να κρατήσει τον Κιλιάν Μπαπέ και να τον κάνει να «σπάσει» τη συμφωνία του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως τα ποσά που έφερε στο φως το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Parisien προκαλούν... ίλιγγο. Σύμφωνα με τους Γάλλους ο 23χρονος σταρ για μια τριετία θα καρπωθεί το αστρονομικό ποσό των 636 εκατομμυρίων ευρώ!

Πρόκειται για ποσό... σοκ και φυσικά ρεκόρ, καθώς ο διεθνής επιθετικός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών ασχέτως αθλήματος. Με αφορμή το χρυσό συμβόλαιο του Κίλιαν Μπαπέ το Gazzetta σας παρουσιάζει τα επτά πιο «βαριά» συμβόλαια στην ιστορία του ποδόσφαιρου. Ενδεικτικό του τεράστιου συμβολαίου του νεαρού επιθετικού είναι πως η διαφορά με τον δεύτερο είναι στα 180 εκατομμύρια και μάλιστα ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έχει υπογράψει για ένα χρόνο λιγότερο...

Πολ Πογκμπά - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/135,6 εκατομμύρια ευρώ

Πολ Πογκμπά - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/135,6 εκατομμύρια ευρώ

Γκάρεθ Μπέιλ - Ρεάλ Μαδρίτης/178 εκατομμύρια ευρώ

Γκάρεθ Μπέιλ - Ρεάλ Μαδρίτης/178 εκατομμύρια ευρώ

Κριστιάνο Ρονάλντο - Ρεάλ Μαδρίτης/220 εκατομμύρια ευρώ

Κριστιάνο Ρονάλντο - Ρεάλ Μαδρίτης/220 εκατομμύρια ευρώ

Κριστιάνο Ρονάλντο - Γιουβέντους/220 εκατομμύρια ευρώ

Κριστιάνο Ρονάλντο - Γιουβέντους/220 εκατομμύρια ευρώ

Νεϊμάρ - Παρί Σεν Ζερμέν/267 εκατομμύρια ευρώ

Νεϊμάρ - Παρί Σεν Ζερμέν/267 εκατομμύρια ευρώ

Λιονέλ Μέσι - Μπαρτσελόνα/555 εκατομμύρια ευρώ

Λιονέλ Μέσι - Μπαρτσελόνα/555 εκατομμύρια ευρώ

Κιλιάν Μπαπέ - Παρί Σεν Ζερμέν/636 εκατομμύρια ευρώ

Κιλιάν Μπαπέ - Παρί Σεν Ζερμέν/636 εκατομμύρια ευρώ

Τον Αύγουστο του 2016 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «έσπασε» το ρεκόρ ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς έδωσε 105 εκατομμύρια ευρώ στη Γιουβέντους και έκανε δικό της τον Πολ Πογκμπά. Θυμίζουμε πως το προηγούμενο ρεκόρ είχε γίνει το 2013, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αγοράει από την Τότεναμ τον Γκάρεθ Μπέιλ αντί 101 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι στο πρόσωπο του Γάλλου χαφ «έβλεπαν» τον νέο ηγέτη της ομάδας τους, ο οποίος θα έπαιρνε στις πλάτες του τη μεσαία γραμμή της ομάδας και για αυτό το λόγο του προσέφεραν ένα τεράστιο συμβόλαιο. Ο Πογκμπά έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο για 5+1 χρόνια με ετήσιες απολαβές 22,6 εκατομμύρια ευρώ.

Ο διεθνής μέσος δεδομένα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Δεν κατάφερε να γίνει ο ηγέτης που είχε ανάγκη η Γιουνάιτεντ, ενώ ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς. Ο Πογκμπά αποχώρησε το καλοκαίρι από το «Ολντ Τράφορντ» ως ελεύθερος μετά από 226 συμμετοχές, 39 γκολ και 54 ασίστ, έχοντας πάρει περίπου 135,6 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν το μεγάλο «μπαμ» της Ρεάλ Μαδρίτης το 2013, όταν πήγε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» από την Τότεναμ αντί 101 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ουαλός εξτρέμ έγινε πρωταγωνιστής για τη Βασίλισσα και μαζί με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά συνέθεσε τη φονική επιθετική τριάδα, η οποία έμεινε στην ποδοσφαιρική ιστορία ως «BBC».

Το 2016 οι Μερένγκες... έσπευσαν να «δέσουν» τον διεθνή ακραίο επιθετικό και του έδωσαν εξαετές συμβόλαιο με αυξημένες απολαβές. Ο Μπέιλ συνέχισε να παίζει σε «top-level» για μια τριετία και ήταν πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2016-17 και των Champions League της ίδιας χρονιάς και του 2017-18, στον τελικό του οποίου σκόραρε δις κόντρα στη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ.

Το καλοκαίρι του 2019 ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν είχε τον Ουαλό στα βασικά του πλάνα και από εκεί και ξεκίνησε η «κατηφορά». Την επόμενη σεζόν πήγε δανεικός στην Τότεναμ, χωρίς να κάνει τη διαφορά στη δεύτερη θητεία του στο Λονδίνο και την τελευταία του χρονιά έπαιξε μόλις σε επτά παιχνίδια. Σε μια εξαετία ο Μπέιλ εισέπραξε από τη Ρεάλ 178 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν χρειάζεται να πούμε ή να γράψουμε πολλά για τη θητεία του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος σταρ σε εννέα χρόνια έγραψε ιστορία, έσπασε ότι ρεκόρ βρήκε στο διάβα του, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Βασίλισσας με 450 γκολ σε 438 συμμετοχές, έβαλε το όνομα του δίπλα σε άλλους θρύλους του ποδοσφαίρου και θεωρείται από την κοινή γνώμη ως ένας εκ των δυο σπουδαιότερων σύγχρονων ποδοσφαιριστών.

Το 2016 ήταν μια σπουδαία χρονιά για αυτόν. Κέρδισε το τρίτο από τα πέντε Champions League του, σήκωσε το Euro με την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος και κέρδισε την Χρυσή Μπάλα για τέταρτη φορά, έχοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη διαφορά όλων των εποχών από τον δεύτερο Λιονέλ Μέσι. Ο CR7 είχε μαζέψει 745 πόντους και ο δεύτερος Λιονέλ Μέσι είχε 316 (διαφορά 429 πόντων).

Εκείνη τη χρονιά ο Κριστιάνο έβαλε την υπογραφή του σε νέο πενταετές συμβόλαιο, μέχρι το 2021 με μεγαλύτερες απολαβές, το οποίο θα του απόφερε 220 εκατομμύρια ευρώ, όμως δεν το ολοκλήρωσε. Ο Πορτογάλος με το νέο του συμβόλαιο έκανε μόλις δυο χρονιές και στη συνέχει αποχώρησε με προορισμό τη Γιουβέντους.

Η Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2018 πυροδότησε την απόλυτη βόμβα με την μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι Μπιανκονέρι έψαχναν τον παίκτη που θα τους άλλαζε επίπεδο και θα μπορούσε να τους οδηγήσει στην κατάκτηση του πολυπόθητου Champions League. O CR7 έμοιαζε το κομμάτι που έλειπε από το παζλ...

Η διοίκηση του Ανιέλι έδωσε 117 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης και πήρε τον Πορτογάλο σταρ. Ο Ρονάλντο έβαλε την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο, μέχρι το 2022, από το οποίο θα έπαιρνε 220 εκατομμύρια ευρώ, όσα θα είχε εισπράξει σε πέντε χρόνια από το τελευταίο του συμβόλαιο με τη Βασίλισσα.

Όπως έγινε και στο μεγάλο του συμβόλαιο με τη Ρεάλ ο CR7 δεν το ολοκλήρωσε, καθώς αποχώρησε έναν χρόνο νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2021 όταν επέστρεψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντί 17 εκατομμυρίων. Ακριβώς 100 εκατομμύρια λιγότερα από όσα τον είχε αγοράσει η Γιούβε. Με τους Μπιανκονέρι ο Ρονάλντο μέτρησε 101 γκολ και 22 ασίστ σε 134 συμμετοχές, πήρε δυο πρωταθλήματα, ισάριθμα Super Cup και ένα κύπελλο.

O Νεϊμάρ το 2017 πέρασε στην ιστορία του ποδοσφαίρου ως η πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών. Η Παρί Σεν Ζερμέν... τίναξε την μπάνκα στον αέρα με την ενεργοποίηση της ρήτρας της Μπαρτσελόνα για τον Βραζιλιάνο, καθώς έβγαλε από τα ταμεία της 222 εκατομμύρια ευρώ για τον πάρει στο Παρίσι.

Η διοίκηση των Καταριανών εκτός από το υπέρογκο ποσό που έδωσε για την αγορά του αρχηγού της Σελεσάο του προσέφερε και ένα τεράστιο συμβόλαιο. Ο Νεϊμάρ υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο μέχρι το 2023, από το οποίο θα καρπωνόταν συνολικά 267 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Mε άλλα λόγια 44,5 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν.

Ο Βραζιλιάνος ταλαιπωρήθηκε από συχνούς και σημαντικούς τραυματισμούς και πέρυσι υπέγραψε νέο συμβόλαιο, μέχρι το 2027 με μειωμένες αποδοχές. Πλέον Ο Νεϊμάρ αμείβεται με 26 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο καθαρά.

Ο Λιονέλ Μέσι «μεγάλωσε» στη Μπαρτσελόνα, αφού εντάχθηκε στη Μασία το 2000, όταν αποχώρησε από τη Νιούελς Ολντ Μπόις σε ηλικία 13 ετών. Ο Pulga ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 2005 και έγινε ο παίκτης ορόσημο του κλαμπ και ένας θρύλος του αθλήματος.

Το 2017 η διοίκηση των Καταλανών του έδωσε συμβόλαιο μέχρι το 2021 με... μυθικές απολαβές. Σε αυτή την τετραετία η Μπάρτσα θα έδινε στον αρχηγό της 555 εκατομμύρια ευρώ. Περίπου 139 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Φυσικά ο Μέσι εν τέλει πήρε λιγότερα χρήματα, καθώς το 2020 αποδέχτηκε μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες της Μπαρτσελόνα μείωση της τάξης του 70%, λόγω κορονοϊού και στη συνέχεια κορυφώθηκαν τα οικονομικά προβλήματα των Καταλανών.

Αυτό ήταν το τελευταίο συμβόλαιο του Μέσι με τη Μπάρτσα. Το καλοκαίρι του 2021 υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν και λαμβάνει 41 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο συν ένα ποσοστό με τη μορφή κρυπτονομισμάτων. Ο αρχηγός της Αλμπισελέστε δεν είναι μόνιμος κάτοικος Παρισιού και πληρώνει μόνο 30% σε φόρους.

Λίγες λέξεις μπορούν να περιγράψουν το νέο συμβόλαιο του Κιλιάν Μπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν και μερικές από αυτές είναι το... μυθικό και το πρωτοφανές. Οι Καταριανοί ήξεραν πως έπρεπε να κάνουν μια ιστορική υπέρβαση για να κρατήσουν τον Γάλλο σταρ μακριά από τη Ρεάλ Μαδρίτης που τον θεωρούσε «δεδομένο» και την έκαναν με το παραπάνω.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Parisien, ο ετήσιος μισθός του αγγίζει τα 72 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με την υπογραφή του εξασφάλισε μπόνους ύψους 180 εκατομμυρίων, τα οποία θα πληρωθούν από τη γαλλική ομάδα σε βάθος τριών χρόνων. Μάλιστα, κάθε χρόνο, ο 23χρονος έχει εξασφαλισμένο ένα ακόμη μπόνους «πίστης». Συνολικά ο Μπαπέ αν εξαντλήσει το συμβόλαιο του το 2025 θα έχει πάρει από τους Παριζιάνους 636 εκατομμύρια ευρώ!