Παρί - Μακάμπι Χάιφα 7-2: «Οδοστρωτήρες» οι Παριζιάνοι και πρόκριση στους «16» του Champions League (vid)

Νίκος Κικίδης
Παρί - Μακάμπι Χάιφα 7-2: «Οδοστρωτήρες» οι Παριζιάνοι και πρόκριση στους «16» του Champions League (vid)

bet365

Μέσι - Μπαπέ - Νεϊμάρ κρατούσαν... χειριστήρια, η Παρί έπαιζε playstation και τελικά σταμάτησε στα επτά (7-2) κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, κλειδώνοντας με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Σαν τη γάτα με το ποντίκι! Η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε ό,τι ήθελε στο «Παρκ Ντε Πρενς» με καλεσμένη την Μακάμπι Χάιφα, η οποία έγινε μάρτυρας μιας παράστασης γεννημένης μέσα από τα γραφικά του Playstation. Με τους Μέσι - Μπαπέ (έκαστος από δυο γκολ) και Νεϊμάρ άλλωστε να στήνουν πάρτι πρόκρισης, οι Παριζιάνοι σκόρπισαν στους επτά ανέμους (7-2) την ομάδα από το Ισραήλ και κλείδωσαν την παρουσία τους στους «16» του Champions League, μια στροφή πριν από την ολοκλήρωση των ομίλων.

Το ματς δεν άργησε να αποκτήσει άγρια ομορφιά, αφού οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να παίξουν ανοικτά στο Παρίσι, μια στρατηγική βέβαια που έμελλε να πληρώσουν με βαρύ τίμημα. Η Παρί δεν άργησε να... μυρίσει αίμα και τελικά άνοιξε το σκορ στο 19΄, όταν ο Μπαπέ σέρβιρε στον Μέσι και ο Αργεντινός εκτέλεσε με το εξωτερικό για το 1-0.

Στο 32΄ήταν η σειρά του Μπαπέ να χριστεί σκόρερ, ο οποίος με τρομερό σουτ στο παραθυράκι χαλύβδωσε το προβάδισμα των Παριζιάνων, ενώ τρια λεπτά αργότερα τη σκυτάλη πήρε ο Νεϊμάρ με άψογο πλασέ, ολοκληρώνοντας μια άρτια επίθεση που γεννήθηκε μέσα από την ιδιοφυία και συνεργασία της μπροστινής τριπλέτας. Κάπου εκεί η Μακάμπι κατάφερε να προς στιγμήν να δείξει πως βρίσκεται κι εκείνη στο ματς, με τον Σεκ να μειώνει σε 3-1 στο 38΄προτού ο Μέσι σβήσει ξανά τα χαμόγελα των φιλοξενούμενων για το 4-1 λίγο πριν από τη συμπλήρωση του ημιχρόνου (45΄).

Στο ξεκίνημα του β΄μέρους η Μακάμπι είχε διάθεση να απειλήσει, πλησίασε το γκολ σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις και τελικά το βρήκε με δράστη και πάλι τον Σεκ που μείωσε σε 4-2 (50΄). Από την πλευρά τους οι Παριζιάνοι πάντως δεν είχαν καμία διάθεση να μετατρέψουν την αναμέτρηση σε... ντέρμπι και πάτησαν απότομα γκάζι, ισοπεδώνοντας πλήρως τους Ισραηλινούς. Αρχικά στο 64΄ο Μπαπέ με νέο φανταστικό curler ανέβασε τον δείκτη του σκορ, ενώ τρία λεπτά αργότερα το αυτογκόλ του Γκόλντμπεργκ έγραψε το 6-2.

Η Παρί ανεβοκατέβαζε ταχύτητα όποτε ήθελε, απειλούσε και με άλλα γκολ της Μάκάμπι και τελικά βρήκε ακόμα ένα στο 84΄, όταν ο Σολέρ πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς έπειτα από ασίστ του Μέσι. Μια νίκη που σφράγισε με εμφατικό τρόπο την πρόκριση των Γάλλων στους «16» της διοργάνωσης, οι οποίοι πλέον φιλοξενούνται από τη Γιουβέντους για την τελευταία στροφή των ομίλων με στόχο την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Αποτελέσματα

Μπενφίκα - Γιουβέντους 4-3
Παρί - Μακάμπι Χάιφα 7-2

Βαθμολογία

1. Παρί 11 (14-6)
2. Μπενφίκα 11 (10-6)
3. Γιουβέντους 3 (8-11)
4. Μακάμπι Χάιφα 3 (6-15)

Τελευταία αγωνιστική (2/11)

Γιουβέντους - Παρί Σεν Ζερμέν
Μακάμπι Χάιφα - Μπενφίκα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα