Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 0-3: Ούτε το γόητρο οι Μπλαουγκράνα, νέα ήττα από τους Βαυαρούς (vid)

Νίκος Κικίδης
Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 0-3: Ούτε το γόητρο οι Μπλαουγκράνα, νέα ήττα από τους Βαυαρούς (vid)

bet365

Της έχει πάρει τον αέρα! Δίχως να ανεβάσει στο φουλ τις μηχανές, η Μπάγερν υπέταξε με 3-0 την (ήδη αποκλεισμένη) Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» και έδωσε συνέχεια στη μεταξύ τους παράδοση.

Μπορεί οι ελπίδες πρόκρισης να είχαν εξανεμιστεί οριστικά μετά την άνετη νίκη της Ίντερ επί της Πλζεν, αλλά - όπως είχε παραδεχθεί κι ο Τσάβι - τουλάχιστον η Μπάρτσα είχε μπροστά της μια ευκαιρία για εκδίκηση. Μια ευκαιρία να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά από το Champions League απέναντι στον κακό της δαίμονα, ο οποίος ωστόσο δεν της έκανε ούτε τώρα το χατίρι. Με τους Μανέ, Τσούπο - Μότινγκ και Παβάρ να υπογράφουν το σκορ της νίκης και τον Γκνάμπρι να μοιράζει τρεις ασίστ, η Μπάγερν άλωσε το «Καμπ Νόου» με 3-0 και βύθισε την αντίπαλό της ξανά στην εσωστρέφεια, με τους Καταλανούς πλέον να καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους ενόψει της επιστροφής τους στο Europa League.

Πάνε άλλωστε 24 χρόνια από την τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα βίωσε back-to-back αποκλεισμούς από τους ομίλους του Champions League. Ο εφιάλτης ωστόσο αναβίωσε, όπως και οι (εξαιρετικά) νωπές αναμνήσεις από τα ραντεβού της απέναντι στη Μπάγερν. Οι Βαυαροί έχουν αποδείξει πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν πως έχουν πάρει τον αέρα των Καταλανών, οι οποίοι πιθανότατα να διευκόλυναν το έργο των αντιπάλων τους επιλέγοντας να δεσμευτούν σε ένα πλήρως ανοικτό παιχνίδι. Οι κενοί χώροι εξάλλου που άφηναν πίσω αποδείχθηκαν βούτυρο στο ψωμί για το αγωνιστικό προφίλ της Μπάγερν που τελικά δεν άργησε να κάνει τη ζημιά.

Μόλις στο 10΄ο Γκνάμπρι έβγαλε... μοιρογνωμόνιο και με μια έξοχη ασίστ βρήκε τον Μανέ στην πλάτη της άμυνας, με τον τελευταίο να εκτελεί τον Τερ Στέγκεν στο τετ-α-τετ και να ανοίγει το σκορ. Ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, αμφότερες οι ομάδες διατηρούσαν ψηλά το τέμπο και το επόμενο γκολ φαινόταν απλώς θέμα χρόνου. Το μοναδικό ερώτημα έγκειτο στο ποιος θα το πετύχαινε, όμως ο Τσούπο Μότινγκ φρόντισε να δώσει άμεσα απαντήσεις. Στο 31΄και έπειτα από νέα αντεπίθεση των Βαυαρών, ο Καμερουνέζος βρέθηκε απέναντι από τον Τερ Στέγκεν και τον νίκησε για το 2-0.

Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου οι Μπεγιερίν και Τερ Στέγκεν γλίτωσαν τη Μπάρτσα από ένα τρίτο γκολ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα υπέρ της Μπάρτσα σε μαρκάρισμα του Ντε Λιχτ στον Λεβαντόφσκι, μια απόφαση όμως που ανατράπηκε από το VAR. Στο β΄μέρος η Μπάγερν κατέβασε μηχανές, τη στιγμή που οι Καταλανοί έψαχναν μανιωδώς το γκολ, δίχως ωστόσο να δημιουργούν κλασικές ευκαιρίες. Μοναδική εξαίρεση ένα χαμένο τετ-α-τετ του Φατί στο 70΄το οποίο αποδείχθηκε τελικά ως ταφόπλακα για τις ελπίδες των Μπλαουγκράνα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ο Γκνάμπρι σέρβιρε για τρίτη φορά γκολ, με τον Παβάρ που καιροφυλαχτούσε στο δεύτερο δοκάρι να προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα για μια εξαιρετικά ώριμη Μπάγερν που έδωσε συνέχεια στην... παράδοση που έχει στήσει κόντρα στη Μπάρτσα και συνέχισε απόλυτη την πορεία της στους ομίλους του Champions League.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Μπεγιερίν, Κουντέ (67΄Έρικ Γκαρθία), Μάρκος Αλόνσο, Μπαλντέ, Μπουσκέτς (58΄Φεράν Τόρες), Κεσί, Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ (67΄Φατί), Πέδρι (58΄Ραφίνια), Λεβαντόφσκι (82΄Πάμπλο Τορέ)

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ούλραϊχ, Μαζράουι (79΄Στάνισιτς), Ουπαμεκανό (63΄Παβάρ), Ντε Λιχτ, Ντέιβις, Γκορέτζκα (46΄Ζάμπιτσερ), Γκνάμπρι, Μουσιάλα, Μανέ, Τσούπο Μότινγκ (63΄Μίλερ)

Αποτελέσματα

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 0-3
Ίντερ - Πλζεν 4-0

Βαθμολογία

1. Μπάγερν 15 (16-2)
2. Ίντερ 10 (10-5)
3. Μπαρτσελόνα 4 (8-10)
4. Πλζεν 0 (3-20)

Τελευταία αγωνιστική (1/11)

Μπάγερν - Ίντερ
Πλζεν - Μπαρτσελόνα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα