Μανωλάς: Το γκολ που «σκότωσε» την Μπαρτσελόνα και τον έκανε... Καίσαρα! (vid)

Βασίλης Μπαλατσός
Μανωλάς: Το γκολ που «σκότωσε» την Μπαρτσελόνα και τον έκανε... Καίσαρα! (vid)

bet365

Στις 10 Απριλίου του 2018 ο Κώστας Μανωλάς έβαλε ένα από τα πιο σπουδαία γκολ της σύγχρονης ιστορίας της Ρόμα, «σκότωσε» την Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε και έστειλε τους Τζιαλορόσι στα ημιτελικά του Champions League.

Η 10η Απριλίου είναι μια... ξεχωριστή ημερομηνία για τον Κώστα Μανωλά. Μια ημέρα σαν αυτή, το 2018, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός πέτυχε το πιο σπουδαίο από τα 25 γκολ που έχει βάλει στην επαγγελματική του καριέρα, έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Ρόμα και κέρδισε τη θέση του στο πάνθεον του συλλόγου, ως ο... Έλληνας Θεός του.

Οι Ρωμαίοι υποδέχτηκαν στο «Ολίμπικο» την Μπαρτσελόνα, έχοντας το... Mission Impossible να ανατρέψει την ήττα της με 4-1 στο «Καμπ Νόου», στον πρώτο προημιτελικό του Champions League εκείνης της σεζόν. Πρόκειται για έναν στόχο στον οποίο ελάχιστοι πίστευαν και ο Μανωλάς δεν ήταν ένας από αυτούς.

Δυο χρόνια μετά το ματς ο Αλεσάντρο Φλορέντσι αποκάλυψε ότι: «Μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα δεν νιώθαμε ηττημένοι. Ήταν περίεργο. Ήμασταν 25 και οι 24 από εμάς πίστευαν ότι μπορούμε να περάσουμε. Μόνο ένας δεν το πίστευε καθόλου και ήταν ο Μανωλάς… και τελικά εκείνος σκόραρε και μας έδωσε την πρόκριση. Ο μόνος που δεν είχε πίστη, το έκανε να συμβεί».

 

Ένα χρόνο μετά ο Λορέντσο Πελεγκρίνι επιβεβαίωσε τον Φλορέντσι στο PlayersTribune, λέγοντας πως: «Όλοι στην ομάδα σκεφτόμασταν ότι μπορούσαμε να νικήσουμε και μόνο ο Μανωλάς έλεγε το αντίθετο. Έλεγε ότι θα φάμε 4 γκολ από τη Μπαρτσελόνα. Πάντα αυτό έκανε, έλεγε το αντίθετο».

Στο 6ο λεπτό της ρεβάνς με την Μπάρτσα του Ερνέστο Βαλβέρδε ο Τζέκο έστειλε το... μήνυμα και άνοιξε το σκορ. Ο Βόσνιος στο 58' ανατράπηκε από τον Πικέ και ο Ντε Ρόσι από την άσπρη βούλα πέτυχε το 2-0. Το «Ολίμπικο» έγινε ηφαίστειο και εν τέλει «έσκασε» στο 82' όταν ο Ουντέρ εκτέλεσε κόρνερ και ο Μανωλάς με άπιαστη κεφαλιά πέτυχε το γκολ της... ζωής του και ένα από τα σπουδαιότερα στην σύγχρονη ιστορία της Ρόμα.

«Έγινε αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς. Δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς αυτή τη βραδιά» έλεγε μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Πίτερ Ντρούρι από το BT Sport. Ο Έλληνας στόπερ έστειλε τη Ρόμα στα ημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 1984. Η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο έγινε η τρίτη ομάδα μετά τις Ντεπορτίβο και Μπαρτσελόνα που κατάφερε να κάνει την ανατροπή στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης πετυχαίνοντας 3+ γκολ!

Όσο για το πως θυμάται ο ίδιος ένα από τα «highlight» της καριέρας του; «Ήταν το καλύτερο γκολ της καριέρας μου, πραγματικά. Ένα γκολ που έχει μείνει στην ιστορία και δεν θα ξεχάσω ποτέ ούτε εγώ, ούτε η Ρώμη», ανέφερε ο Κώστας Μανωλάς στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Gazzetta και τον Θάνο Σαρρή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα