Τελικός Champions League 2023 - Ονάνα στο Gazzetta: «Αν κάποιος δει τις ευκαιρίες που χάσαμε, θα καταλάβει πως νιώθουμε»

Αντρέ Ονάνα

bet365

Στις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες της Ίντερ στον αγώνα, απέδωσε ο Αντρέ Ονάνα, μιλώντας στο Gazzetta, την απώλεια του Champions League από την Μάντσεστερ Σίτι. Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Σαπουντζάκης

Αμέσως μετά το τέλος του μεγάλου τελικού του Champions League, ο τερματοφύλακας της Ίντερ, Αντρέ Ονάνα, μίλησε στο Gazzetta για την ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι και τα συναισθήματα που αυτή προκαλεί σε εκείνον και στους συμπαίκτες του. Παράλληλα, αποκάλυψε όσα είπε στους ποδοσφαιριστές του ο Σιμόνε Ιντζάγκι αμέσως μετά τη λήξη της σπουδαίας αναμέτρησης, ενώ έστειλε και το μήνυμά του ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας:

Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις και τα συναισθήματά σου μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι;

«Νιώθουμε όλοι άσχημα, δεν είναι εύκολο για κανέναν μας. Το να χάνεις έναν τελικό Champions League είναι πάντα δύσκολο, ειδικά όταν αυτό συμβαίνει με σκορ 1-0. Αν κάποιος δει την εικόνα του αγώνα και τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, θα καταλάβει πως νιώθουμε».

Τι πιστεύεις ότι ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση και τελικώς η Ίντερ δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του Champions League;

«Πιστεύω ότι οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που καθόρισαν την έκβαση της αναμέτρησης. Μπορεί να επιλέξαμε έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από την Μάντσεστερ Σίτι, να μην είχαμε την κατοχή της μπάλας και να κοιτάξαμε περισσότερο να είμαστε συμπαγείς αμυντικά. Παρ’ όλα αυτά, ψάξαμε με αντεπιθέσεις το γκολ και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες στις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει γκολ. Δείξαμε όμως ότι είμαστε μία πολύ σκληρή ομάδα. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που είχαμε. Αυτό είναι που μας κάνει περισσότερο να αισθανόμαστε ότι δεν αξίζαμε να χάσουμε. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν περισσότερα από αυτό το παιχνίδι».

Τι συζητήσατε μεταξύ σας αναφορικά με τις χαμένες ευκαιρίες στον αγώνα;

«Όλοι μας είμαστε απογοητευμένοι. Είμαστε, όμως και περήφανοι για όσα πετύχαμε. Το αντιμετωπίζουμε, όμως, ως ομάδα. Όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε».

Τι σας είπε ο προπονητής σας, Σιμόνε Ιντζάγκι, στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα;

«Το πρώτο που μας είπε ο προπονητής είναι ότι πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι για τους εαυτούς μας και για την ομάδα μας. Μας εξήγησε, ακόμα, ότι δεν πρέπει να κατηγορήσουμε ούτε κάποιον συμπαίκτη μας, αλλά ούτε και την αντίπαλη ομάδα. Μας ανέφερε ότι σήμερα δείξαμε τι σημαίνει Ίντερ. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την εικόνα μας και για την πορεία μας. Σίγουρα, είναι δύσκολο να έχεις καθαρή σκέψη και να δεις την μεγάλη εικόνα λίγο μετά το τέλος ενός τελικού, αλλά συμφωνώ μαζί του στο ότι πρέπει να νιώθουμε πολύ περήφανοι ο ένας για τον άλλον».

Η Ίντερ μπορεί να μην τα κατάφερε στον τελικό με αντίπαλο την Μάντσεστερ Σίτι, όμως, αισθάνεσαι πως η φετινή σεζόν σας αφήνει μία παρακαταθήκη ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου τόσο στη Serie A όσο και στην Ευρώπη;

«Την φετινή χρονιά δείξαμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Ακόμα και αν σε κάποια ματς δεν παίξαμε καλά, αγωνιστήκαμε ως ομάδα και αμυνθήκαμε σωστά. Μπορεί τώρα να είναι μία δύσκολη στιγμή την οποία και πρέπει να διαχειριστούμε, αλλά όταν επιστρέψουμε και είμαστε πάλι όλοι μαζί θα μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Ο τελικός αυτός είναι μία ήττα για εμάς, όμως η δίψα μας για να πετύχουμε είναι τώρα ακόμα μεγαλύτερη ενόψει της νέας σεζόν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα