Παναθηναϊκός - Ντνίπρο 2-2: Όταν... ξύπνησε, είδε τα αστέρια! (vids)

Παναθηναϊκός - Ντνίπρο 2-2: Όταν... ξύπνησε, είδε τα αστέρια! (vids)

bet365

Το ταξίδι προς τα αστέρια του Champions League συνεχίζεται! Ο Παναθηναϊκός... κοιμήθηκε στο μαξιλαράκι του 1-3, η Ντνίπρο βρέθηκε σε τροχιά πρόκρισης όταν προηγήθηκε με 2-1 αλλά τελικά το 2ο γκολ του Σπόραρ και το 2-2 «κλείδωσε» Μαρσέιγ και ευρωπαϊκό όμιλο. Κομβική η είσοδος του Μαντσίνι. Με δέκα οι Ουκρανοί από το 75'.

Παναθηναϊκός – Ντνίπρο: Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εμπιστεύτηκε το σχήμα και τα πρόσωπα που πέτυχαν τη νίκη-μισή πρόκριση επί των Ουκρανών στη Σλοβακία: Κάτω από τα δοκάρια ως συνήθως ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, τετράδα στην άμυνα με Χουάνκαρ από αριστερά, Κώτσιρα δεξιά και δίδυμο στόπερ τον Μάγκνουσον με τον Τιν Γεντβάι να αντικαθιστά τον τραυματία Σένκενφελντ και να αγωνίζεται για πρώτη φορά βασικός σε επίσημο αγώνα με τους Πράσινους. Στην τριπλέτα του άξονα ο Ρουμπέν Πέρεθ με τον Τόνι Βιλένα και τον Φιλίπ Τζούρισιτς, στα άκρα της επίθεσης ο Μπερνάρ αριστερά με τον Παλάσιος δεξιά και στην κορυφή ο εκ των σκόρερ του Τριφυλλιού στον πρώτο αγώνα, Άντρατζ Σπόραρ.

Από πλευράς Ντνίπρο, ο Ολεκσάντρ Κούτσερ άλλαξε πάνω από τη μισή του ενδεκάδα, πράγμα στο οποίο συνέβαλε και η τροφική δηλητηρίαση που ταλαιπώρησε οκτώ παίκτες των Ουκρανών το τελευταίο 24ωρο. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Βόλινετς, όμως στο 36’ αποχώρησε τραυματίας μετά από σφοδρή σύγκρουση με τον Παλάσιος κι έδωσε τη θέση του στον 19χρονο Κιναρέικιν που είχε αγωνιστεί και στο πρώτο ματς. Στην άμυνα οι Πάσιτς, Άνταμιουκ, Σαράπι και Καπιένκο από δεξιά προς τα αριστερά, ακλόνητοι οι Μπαμπένκο και Μπλάνκο στον άξονα με τους Μιροσνιτσένκο (δεξιά), Ρουμπτσίνσκι (αριστερά) και Πικαλόνοκ να απαρτίζουν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Ντόβμπικ.

Γρήγορο προβάδισμα με Σπόραρ , απάντηση με γκολάρα ο Ντόβμπικ και… συναγερμός

Ο Παναθηναϊκός εισέπραξε ό,τι ευχήθηκε στο ξεκίνημα. Μια δυνατή εκκίνηση, που θα απέφερε γρήγορα το γκολ το οποίο υποθετικά θα απλοποιούσε τα πράγματα. Μόλις στο 2’ σημειώθηκε η πρώτη επίσκεψη στο τελευταίο επιθετικό τρίτο με το σουτ του Κώτσιρα που κόντραρε στα σώματα, ενώ στο 8’ οι Πράσινοι ξεδιπλώθηκαν άψογα από αριστερά προς τα δεξιά με τον Τζούρισιτς να βγάζει σε κενό χώρο τον Παλάσιος αλλά το σουτ του κατέληξε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, το Τριφύλλι έκρυψε την μπάλα, Βιλένα και Σπόραρ έκαναν το 1-2 με πάσες με το στήθος και το γυριστό σουτ του Ολλανδού κατέληξε στην αγκαλιά του Βόλινετς.

Ταυτόχρονα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν άφηνε χώρους στους Ουκρανούς και το επιστέγασμα της ανωτερότητας ήρθε στο 15ο λεπτό, με πρωταγωνιστή τον… killer του στα ευρωπαϊκά ματς, Άντρατζ Σπόραρ. Ο Τιν Γεντβάι απομάκρυνε δυνατά την μπάλα προς την αντίπαλη εστία, ο Βόλινετς πραγματοποίησε κάκιστη εκτίμηση και ο Σλοβένος «μύρισε» τη φάση, κατέβασε με το στήθος κι αφού πέρασε τον Ουκρανό κίπερ εκτέλεσε με φανταστική λόμπα με μεγάλη καμπύλη για το 1-0.

Το ιδανικό ξεκίνημα δεν προμήνυε την καθίζηση που θα ακολουθούσε. Το γρήγορο πράσινο προβάδισμα «διέγραψε» στο 24’ ο απόλυτος σταρ των Ουκρανών, Αρτέμ Ντόβμπικ, ο οποίος με τρομερό σλάλομ διαγώνια από δεξιά έσπασε στα δύο την άμυνα των γηπεδούχων και πλάσαρε τον Μπρινιόλι κάτω από τα πόδια για το 1-1. Μία συνθήκη που γέμισε αδικαιολόγητο άγχος τους Πράσινους και μεταφράστηκε σε πολλά λάθη και μεγάλη πίεση στο να βγάζει την μπάλα από την πρώτη ζώνη άμυνας.

Η Ντνίπρο μετά το 1-1 επέβαλε την πίεσή της στους Πράσινους που εμφάνισαν πολλά αμυντικά κενά, αλλά είχαν την ευκαιρία να περάσουν ξανά μπροστά στο σκορ στο 34', σε τεράστια φάση σε δύο χρόνους: πρώτα ο Παλάσιος «τσίμπησε» την μπάλα αλλά δέχθηκε «στοπ» από τον Βόλινετς μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κώτσιρα και έπειτα ο Μπερνάρ απέτυχε να σκοράρει προ ανυπεράσπιστης εστίας στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο.

Η ηρεμία είχε διαταραχθεί πλήρως για τον Παναθηναϊκό και η Ντνίπρο έφτασε με τη σειρά της μια... ανάσα στο 1-2 στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, όταν ο Πάβιτς αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής, εντελώς ανενόχλητος. Νωρίτερα, στο 40' ακυρώθηκε γκολ του Ντόβμπικ με μεγάλη καθυστέρηση από τον Ντάνκερτ, για χέρι του Μπλάνκο.

Υπνωτισμένος μετά την ανάπαυλα, 1-2 και φλερτ με την… καταστροφή για 20 λεπτά

Η ανάπαυλα φάνηκε να είναι μονόδρομος ώστε το Τριφύλλι να ανασυγκροτηθεί και να ανακτήσει την ψυχραιμία του. Τα πράγματα, όμως, δεν άλλαξαν ούτε στο ελάχιστο. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός μπήκε «υπνωτισμένος» στο δεύτερο μέρος κι επέτρεψε δύο τεράστιες φάσεις για την Ντνίπρο μέσα στο πρώτο λεπτό: στο 46’ ο Μπλάνκο υποχρέωσε τον Μπρινιόλι σε σωτήρια επέμβαση με το ένα χέρι με τρομερή εκτίναξη, ενώ από το κόρνερ που εκτελέστηκε ο Ιταλός είπε και πάλι «όχι» αυτή τη φορά σε τελείωμα μίας επαφής του Ντόβμπικ.

Οι Πράσινοι προσπάθησαν να βάλουν σε τάξη τον ρυθμό του ματς και στο 52’ είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σπόραρ να κάνει αχρείαστο κοντρόλ ενώ βρέθηκε μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία και να μην μπορεί ούτε να μοιράσει σε δεύτερο χρόνο. Κι αφού δεν τελείωσε τη δική του φάση, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε το «σοκ» με το δεύτερο γκολ των Ουκρανών στο 54’, από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Σαράπι χωρίς αντίπαλο στη μικρή περιοχή.

Το Τριφύλλι είχε χάσει για τα καλά τη μάχη του κέντρου και η ανισορροπία συνεχίστηκε για το επόμενο 20λεπτο. Ο Βιλένα δεν απέφυγε τα μαζεμένα «πουλήματα» της μπάλας και η αλλαγή του στο 65’ έμοιαζε φυσική κι επόμενη. Ήταν φανερό πως ο Παναθηναϊκός έψαχνε μία στιγμή για να διασπάσει τον ασφυκτικό κλοιό στον οποίο έβαλε τον εαυτό του. Και τη βρήκε στο 70’, με το… έτσι θέλω του Φιλίπ Τζούρισιτς.

Ο Σέρβος αρτίστας «αντέγραψε» τον Ντόβμπικ από το πρώτο μέρος και με τρομερή «μπούκα» διαγώνια από τα δεξιά, έφτασε στη μικρή περιοχή και σέρβιρε το πάρε-βάλε στον Σπόραρ που έγραψε το 2-2, ανακουφίζοντας το κοινό της Λεωφόρου. Το τελειωτικό χτύπημα για τους Ουκρανούς ήταν η αποβολή του νεοεισελθόντα Ταντσίκ για «σχαριά» στον Χουάνκαρ πέντε λεπτά αργότερα, σημείο από το οποίο ο Παναθηναϊκός ήλεγξε το ματς και μάλιστα άγγιξε τη νίκη στο φινάλε με πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη, από μαγική ενέργεια του οποίου ο Κλεϊνχέισλερ σούταρε δυνατά αλλά άστοχα στο 88’. Ένα λεπτό αργότερα, ο Χουάνκαρ βρήκε φανταστικά με κάθετη πάσα τον Έλληνα στράικερ, ο οποίος, όμως, στο τετ-α-τετ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Καθοριστικός στο δεύτερο μέρος για να αλλάξει προοδευτικά την ψυχολογία και την εικόνα του, ήταν η έλευση του Ντανιέλ Μαντσίνι στο ματς.

MAN OF THE MATCH: Δύο προσωπικά γκολ στην Αθήνα, τρία συνολικά στο ζευγάρι, τέσσερα στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό. Ο Άντρατζ Σπόραρ εξελίσσεται σε σταθερά του Τριφυλλιού εκτός συνόρων και του πιστώνεται στον μεγαλύτερο βαθμό το αποψινό 2-2 που φέρει τη σφραγίδα του, τόσο για τον πανέξυπνο τρόπο με τον οποίο ουσιαστικά έφτιαξε μόνος του και πέτυχε το 1-0, αλλά και για την καθοριστική ανάσα που έδωσε στο Τριφύλλι με το πάρε-βάλε από τον Τζούρισιτς στο 70’ για το 2-2.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Φίλιπ Τζούρισιτς ήταν και πάλι εξαιρετικός για το Τριφύλλι, παράγοντας ουσία ακόμα και με ελάχιστες κατοχές στα πόδια του. Δεν ήταν εύκολο να βρει χώρους και να πάρει μπάλες στο επιθετικό τρίτο, όποτε το έκανε, όμως, δημιούργησε κινδύνους, με αποκορύφωμα την… ετσιθελική ενέργεια στο γκολ για το 2-2. Κομβικός ο Ντάνιελ Μαντσίνι στο β' μέρος, κρατούσε το κέντρο μόνος του για μεγάλο διάστημα ο Ρουμπέν Πέρεθ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τόνι Βιλένα δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του ματς. Εκτός ρυθμού από το ξεκίνημα με αβίαστα λάθη, ήταν αρκετές σκάλες πίσω από συμπαίκτες κι αντιπάλους σε επίπεδα έντασης κι ενέργειας, η αλλαγή του στο δεύτερο μέρος ήταν μονόδρομος και ήρθε στο 65’, με την εικόνα του Ολλανδού να μαρτυρά εξόφθαλμα πως ακόμα δεν βρίσκεται στο 100% του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο κίπερ Βόλινετς έχασε εντελώς τη φάση του πρώτου γκολ του Παναθηναϊκού, επιτρέποντας στον Σπόραρ να γίνει κάτοχος της μπάλας σε μια φάση που δεν «μύριζε» κίνδυνο μετά την εκ πρώτης όψεως άτσαλη απομάκρυνση του Γιεντβάι που μετατράπηκε σε… ασίστ. Ο Σλοβένος ακολούθησε εξαιρετικά, κατέβασε την μπάλα με το στήθος και εξέθεσε τον Ουκρανό κίπερ που ήταν άτυχος καθώς λίγο αργότερα τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Παλάσιος και αντικαταστάθηκε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γερμανός Ντάνκερτ είχε πολλές αστοχίες στα σφυρίγματά του, ενώ παράλληλα άφησε ουκ ολίγες φορές το παιχνίδι να συνεχιστεί σε μαρκαρίσματα που θα έπρεπε να επέμβει. Γενικότερα φάνηκε σε πολλά σημεία του ματς να μην έχει τον έλεγχο, χαρακτηριστικό παράδειγμα η φάση στο γκολ του Ντόβμπικ που γύρισε πίσω τη φάση εντελώς καθυστερημένα για το χέρι του Μπλάνκο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός πιέστηκε, αγχώθηκε, έπαιξε με τη φωτιά αλλά η μαγική ενέργεια του Τζούρισιτς, ο αποτελεσματικός Σπόραρ σε συνδυασμό με αποβολή του Ταντσίκ «έλυσαν» τον ασφυκτικό κλοιό και το 2-2 στέλνει τους Πράσινους στον γ’ προκριματικό του Champions League απέναντι στη Μαρσέιγ, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League μετά από επτά χρόνια.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιλένα (65’ Τσοκάι), Τζούρισιτς (79’ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (46’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (90’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (79’ Ιωαννίδης)

Ντνίπρο: Βόλινετς (36’ Κιναρέικιν) – Πάσιτς, Άνταμιουκ, Σαράπι (57’ Σβάτοκ), Καπιένκο (69’ Ταντσίκ), Μπαμπένκο, Μπλάνκο - Μιροσνιτσένκο, Πικαλόνοκ (69’ Κογκούτ), Ρουμπτσίνσκι (69’ Γκουτσούλιακ) - Ντόβμπικ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα