Panathinaikos έτοιμος να πάρει την Ελλάδα στις πλάτες του!

Panathinaikos έτοιμος να πάρει την Ελλάδα στις πλάτες του!

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης γράφει για τον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που δείχνει πως επέστρεψε στην Ευρώπη για να πρωταγωνιστήσει και να δώσει στην Ελλάδα όσα της έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια.

O Panathinaikos είναι και πάλι εδώ! Και αν κάποιοι είχαν την προηγούμενη εβδομάδα την οποιαδήποτε αμφιβολία, υποστηρίζοντας πως το εμπόδιο της Ντνίπρο ήταν χαμηλό, σήμερα πήραν την πιο πειστική απάντηση. Αυτή η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα. Είναι έτοιμη να γράψει νέα κεφάλαια στο βιβλίο της τεράστιας ευρωπαϊκής της ιστορίας. Κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο της Μαρσέιγ, επικράτησε με 1-0 και έβαλε τις βάσεις προκειμένου την προσεχή Τρίτη να ταξιδέψει στη Γαλλία για να πάρει την πρόκριση στα play off του Champions League.

Δεν είναι μόνο ότι ο Παναθηναϊκός απειλήθηκε ελάχιστα από μία ομάδα με αδιαμφησβήτητη ποιότητα και πολλαπλάσιο μπάτζετ. Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο λεπτό, όντας εξαιρετικά προετοιμασμένος και έχοντας ο προπονητής του διαβάσει τον αγώνα, πάτησε στην μεγαλύτερη ετοιμότητα που είχε σε σχέση με την αντίπαλό του και έδειξε πως μόνος στόχος ήταν η νίκη. Πρόκειται για κάτι διόλου εύκολο. Αυτό το γκρουπ παικτών δεν είναι μαθημένο σε σπουδαία ευρωπαϊκά ματς. Πέρσι μετά από πέντε χρόνια απουσίας, επέστρεψε για μία μόλις διπλή κόντρα με την Σλάβια Πράγας η οποία και τον άφησε εκτός συνέχειας. Τώρα χτίζει νοοτροπία, τώρα μεγαλώνει και πάλι ως σύνολο.

Η ελπιδοφόρα συνθήκη ενόψει της συνέχειας

Όμως, το πιο σπουδαίο είναι πως δείχνει πως έχει πολλά περιθώρια για την εξέλιξη της σεζόν. Και όλα αυτά, δεν συνθέτουν μία πολύ ελπιδοφόρα συνθήκη μονάχα για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα. Οι πράσινοι έχουν ήδη προσφέρει στην χώρα μας 2 νίκες και μία ισοπαλία. Έχουν εξασφαλίσει πως έχουν μίνιμουμ ακόμα επτά αγώνες στα Κύπελλα Ευρώπης. Τον επαναληπτικό στο «Βελοντρόμ» αλλά και έξι παιχνίδια ομίλων. Μετά την σπουδαία αποψινή νίκη έχουν την ελπίδα πως σε αυτά μπορούν να προστεθούν και δύο αναμετρήσεις στο πλαίσιο των play off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, πιθανότατα κόντρα στην πορτογαλική Μπράγκα.

Η Ελλάδα προσπέρασε και πάλι την Κροατία

Η συνεισφορά του Παναθηναϊκού στην ελληνική βαθμολογία για την τρέχουσα εβδομάδα αποτυπώνεται σε 200 βαθμούς μετά την επικράτηση επί της Μαρσέιγ. Με αυτούς η χώρα μας φτάνει τους 21225 και προσπερνά και πάλι την Κροατία για να βρεθεί στην 19η θέση. Με δεδομένη την αναβολή του αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στα ματς της Πέμπτης, όπου Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης παίρνουν την σκυτάλη στην προσπάθεια της χώρας μας να γεμίσει το σακούλι με το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την νίκη, το βράδυ της Τρίτης, της Ράκοφ επί του Άρη Λεμεσού η Πολωνία πλησίασε ακόμα περισσότερο τόσο τη χώρα μας όσο και την Κροατία έχοντας φτάσει τους 21000 βαθμούς.

 

Ο επαναληπτικός στη Γαλλία την προσεχή Τρίτη, δεδομένα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Το άγχος, όμως, θα είναι στις πλάτες της Μαρσέιγ. Εκείνη είναι η ομάδα που έχει την υποχρέωση να φτάσει στους ομίλους του Champions League. Και αυτό δεν μπορεί παρά να αποτελέσει έναν σύμμαχο στην προσπάθεια που θα κάνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του. Σε όποια διοργάνωση και αν συμμετάσχει, όμως, ο Παναθηναϊκός έδειξε απόψε το βράδυ πως επέστρεψε για να πρωταγωνιστήσει. Διότι από την στιγμή που κοίταξε στα μάτια και κυριάρχησε απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο όπως η Μαρσέιγ, γεμίζει αυτοπεποίθηση και ως οργανισμός αντιλαμβάνεται τι πραγματικά μπορεί να πετύχει. Έκανε σαφές πως είναι έτοιμος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θα υπάρξουν, παίρνοντας και πάλι την Ελλάδα από το χέρι, στην προσπάθειά της χώρας μας να σηκωθεί και πάλι λίγο ψηλότερα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.