Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΑΕΚ 1-2: Ατσάλινoς Δικέφαλος και τώρα... πανηγύρι πρόκρισης στην OPAP Arena!

Δημήτρης Βέργος
Ο Τσούμπερ πανηγυρίζει με τον Μουκουντί το γκολ επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ

bet365

Η ΑΕΚ βελτιώθηκε θεαματικά στο β΄ημίχρονο, ανέτρεψε με Τσούμπερ (59') και Γαλανόπουλο (90') το γκολ του Μπουλάτ (39') και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στα play offs του Champions League. Τρεις εκπληκτικές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά για το 1-3!

ΑΕΚάρα πρόκρισης για τα play-offs του Champions League! Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, όπου η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού ήταν εμφανής, η Ένωση με αποφασιστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, αρχικά με τον Τσούμπερ στο 59' και εν συνεχεία με τον Γαλανόπουλο στο 90' έκανε μια τρομερή ανατροπή επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ (1-2) και φέρνει την υπόθεση πρόκριση στη Νέα Φιλαδέλφεια το ερχόμενο Σάββατο για να τελειώσει τη δουλειά! Στη σκιά της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη, η ψυχωμένη ΑΕΚ του Αλμέιδα δεν μάσησε μέσα στο «Μάξιμιρ» και «ξέρανε» την Ντινάμο με τη μαγκιά της και την υπογραφή του Ματίας Αλμέιδα, ενώ είχε μεγάλες ευκαιρίες και για τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις!

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Μπίστσαν

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να ξεκινήσει με τον Σιντιμπέ αντί του Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας της ΑΕΚ, με τις υπόλοιπες δέκα επιλογές να είναι οι αναμενόμενες στην ενδεκάδα της Ένωσης. Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, ο Βίντα πλάι στον Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας και ο Χατζισαφί στο αριστερό άκρο. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε το δίδυμο των Σιμάνσκι και Γιόνσον, με τον Πινέδα στην αριστερή πλευρά, τον Ελίασον στη δεξιά και τον Τσούμπερ πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία στην επίθεση. Από την πλευρά της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ο Ιγκορ Μπίστσαν ξεκίνησε με τον Λιβάκοβιτς στο τέρμα, τους Μιχαϊλιτσένκο, Σούταλο, Ριστόφσκι και Μοχαράμι από τα αριστερά προς τα δεξιά της άμυνας, τους Μπούλατ και Μίσιτς στη μεσαία γραμμή και την τριάδα των Σπίκιτς, Λιούμπιτσιτς και Ιβανούσετς πίσω από τον Πέτκοβιτς που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Έλλειψη ρυθμού, τρομερή ευκαιρία Λιβάι και 1-0 με «οβίδα» Μπουλάτ

Η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, αλλά και τα λάθη στις μεταβιβάσεις, ήταν εμφανή χαρακτηριστικά στο πρώτο 45λεπτο για την ΑΕΚ, η οποία πήγε πίσω στο σκορ στα αποδυτήρια μετά από την πολύ δυνατή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουλάτ στο 39' που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Στάνκοβιτς. Ένα φάουλ βέβαια που δεν έπρεπε να δοθεί ποτέ καθώς ο Γιόνσον δεν είχε ακουμπήσει τον Πέτκοβιτς...

Ο ίδιος παίκτης είχε απειλήσει δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα με δεξί σουτ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Στάνκοβιτς, με τον Αυστριακό τερματοφύλακα να έχει ακόμα πιο καλή επέμβαση στο 20' σε δυνατό σουτ του Πέτκοβιτς. Πέντε λεπτά νωρίτερα ωστόσο η ΑΕΚ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάρει το προβάδισμα όταν έφυγε εξαιρετικά στην αντεπίθεση, ο Πινέδα τροφοδότησε τον Τσούμπερ και αυτός βρήκε ιδανικά τον Λιβάι Γκαρσία με τον τελευταίο από κοντινή πλάγια θέση να μην μπορεί να νικήσει τον Λιβάκοβιτς.

Η Ντινάμο πάντως πριν το γκολ είχε άλλες δύο καλές στιγμές, με το καλοζυγισμένο σουτ του Ριστόφσκι στο 25' που κατευθυνόταν προς τα μέσα αν δεν σταμάταγε πάνω στον Μιχαϊλιτσένκο και με το διαγώνιο σουτ του Σπίκιτς στο 32' που το έβγαλε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς. Η μεγαλύτερη, ωστόσο, ευκαιρία της Ντινάμο ήταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους με τον Μιχαϊλιτσένκο να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το λάθος του Ελίασον και ανενόχλητος να σουτάρει πάνω στον Στάνκοβιτς από πλεονεκτική θέση, με την Ένωση να γλιτώνει από το δεύτερο γκολ σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο.

ΑΕΚάρα ανατροπής με Τσούμπερ και Γαλανόπουλο!

Για την ΑΕΚ έπρεπε να ανεβάσουν απόδοση οι μεσοεπιθετικές της μονάδες και κυρίως να καταφέρουν να βγάλουν σωστές συνεργασίες στην ανάπτυξη. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν πιο αποφασισμένα στο δεύτερο μέρος, με τον Αλμέιδα να προχωρά σε μια γρήγορη αλλαγή με τον Άμραμπατ να αντικαθιστά τον Ελίασον και την Ένωση να βρίσει την ισοφάριση με τον αγαπημένο τρόπο του Αλμέιδα. Την πίεση ψηλά. Ο Σιμάνσκι αρχικά και στη συνέχεια ο Γιόνσον «έπνιξαν» την Ντινάμο κοντά στην περιοχή της και άμεσα η μπάλα από τον Λιβάι έφτασε στον Τσούμπερ, ο οποίος με μια τρομερή κίνηση και ένα εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Λιβάκοβιτς ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 59'.

Η Ντινάμο προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και να ξαναπάρει το προβάδισμα, αλλά ο Στάνκοβιτς με το ένα χέρι είπε «όχι» στο σουτ του Μπουλάτ τρία λεπτά αργότερα, ενώ δύο λεπτά πιο μετά ο Εμρέλι με κεφαλιά είδε την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο και να φεύγει άουτ, με μια Ντινάμο που ανέβασε απόδοση ακριβώς μετά την ισοφάριση. Η ΑΕΚ έπρεπε να ηρεμήσει και να συνεχίσει στον ρυθμό με τον οποίο είχε μπει στο δεύτερο μέρος, με τον Αλμέιδα να περνάει τον Γαλανόπουλο αντί του Γιόνσον και τον Έλληνα μέσο να περνάει μια εξαιρετική κάθετη στο 72' στον Πινέδα ο οποίος πλάσαρε στα δίχτυα, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

Η Ένωση είχε βρει ξανά τα πατήματά της ο Αλμέιδα φρέσκαρε μεσοεπιθετικά την ομάδα του με Μάνταλο, Πισάρο και Αραούχο, στην επιστροφή του Τσίνο μετά την επέμβαση και στο 85' οι κιτρινόμαυροι απείλησαν με κομπίνα σε φάουλ του Μάνταλου και γυριστό του Λιβάι, το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Λιβάκοβιτς. Ακριβώς στο 90' ωστόσο, η ΑΕΚ ξέρανε την Ντινάμο. Ο Αραούχο πάσαρε στον Πισάρο, αυτός γύρισε μέσα στην καρδιά της περιοχής και ο Γαλανόπουλος βρήκε δίχτυα για το 1-2! Μάλιστα στις καθυστερήσεις ο Βίντα σε δύο περιπτώσεις με κεφαλιά, θα μπορούσε να είχε βρει και τρίτο τέρμα για την ΑΕΚ, αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε σωτήρια, ενώ και ο Άμραμπατ είχε καλή στιγμή για να σκοράρει! Όπως και να έχει, η ΑΕΚ έφυγε με μια τεράστια νίκη που την φέρνει πλέον αγκαλιά με την πρόκριση το Σάββατο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

MVP: Πολλή δουλειά από τον Τσούμπερ και με και χωρίς την μπάλα. Η κίνησή του στο γκολ της ισοφάρισης είναι εξαιρετική και το τελείωμά του στη γωνία του Λιβάκοβιτς ιδανικό. Φοβερός ο Ελβετός.

Στο ύψος τους: Σημαντικές επεμβάσεις του Στάνκοβιτς στο πρώτο μέρος, εξαιρετικός ο Βίντα στο κέντρο της άμυνας, σταθερότατος και ο Μουκουντί μαζί του, ψυχάρα ο Γαλανόπουλος, ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος στο φινάλε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μίσιτς. Λίγα πράγματα στον άξονα της μεσαίας γραμμής της κροατικής ομάδας, ενώ φέρει ευθύνη στο γκολ της ισοφάρισης.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μιχαϊλιτσένκο, ο οποίος μόνος ανενόχλητος στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έχασε τεράστια ευκαιρία να βάλει την Ντινάμο με δύο γκολ μπροστά.

Το στραγάλι: Απολύτως λανθασμένη η απόφαση του Πινέιρο στο 1-0 της Ντινάμο. Δεν κάνει φάουλ ο Γιόνσον στον Πέτκοβιτς, στη φάση που καταλήγει στα δίχτυα η απευθείας εκτέλεση του Μπουλάτ, ενώ γενικά φαινόταν ότι έπαιζε έδρα όπως στη φάση που δεν έδωσε καθαρό φάουλ στον Λιβάι και στη συνέχεια απέβαλε για διαμαρτυρία τον γυμναστή της ΑΕΚ, Γκίντο Μπονίνι. Η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Σιντιμπέ από τον Μιχαϊλιτσένκο στο 69' αλλά ο Τιάγκο Μαρτίνς δεν υπέδειξε κάτι στον Πινέιρο.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ φαινόταν ότι είχε έλλειψη ρυθμού στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο όταν τον βρήκε, σε συνδυασμό και με τις αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα που εκμεταλλεύτηκε απόλυτα το βάθος του πάγκου, έκανε τρομερή ανατροπή και φέρνει την πρόκριση στην OPAP Arena για να τελειώσει τη δουλειά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μια ΑΕΚ αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος, με πάθος, πείσμα και αυτοπεποίθηση και με την υπογραφή του Αλμέιδα, πέτυχε ανατροπή πρόκρισης μέσα στο «Μάξιμιρ» και κρατάει την υπόθεση play-offs Champions League πλέον στα χέρια της.

Οι συνθέσεις:

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Λιούμπιτσιτς, Σούταλο, Ριστόφσκι, Μοχαράμι, Μπούλατ (72' Σούτσιτς), Μίσιτς (84' Κανέκο), Σπίκιτς (46' Εμρέλι), Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετς (72' Μπατούρινα), Πέτκοβιτς

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Γιόνσον (67' Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (83' Μάνταλος), Πινέδα (83' Πισάρο), Ελίασον (55' Άμραμπατ), Τσούμπερ (83' Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα