ΑΕΚ: Το βάθος στον πάγκο έφερε το διπλό!

Γιώργος Τσακίρης
AEK

bet365

Η απόλυτη απόδειξη της σημασίας του πάγκου για την εξέλιξη ενός αγώνα είναι η νίκη της ΑΕΚ του Αλμέιδα μέσα στην Κροατία και το Ζάγκρεμπ...

Έχουμε εξηγήσει και υπογραμμίσει τη σημασία του ποιοτικού βάθους του ρόστερ της ΑΕΚ εδώ και καιρό, από πέρυσι για την ακρίβεια, αλλά ακόμη περισσότερο φέτος όπου διατήρησε όλους όσοι απαιτούνταν από τον Ματίας Αλμέιδα, τη στιγμή που αποκτήθηκαν σημαντικοί για τη διαχείριση και μια επιπλέον παικτάρα! Αναφέρομαι στους Ρόκσον, Λαμαράνα, Πήλιο και φυσικά στον Ροδόλφο Πισάρο για την ποιότητα, τις αρετές και την αποτελεσματικότητα του οποίου πήραμε μια -πολύ- μικρή γεύση στο Μάξιμιρ και στο δεύτερο τέρμα που σημείωσαν οι «κιτρινόμαυροι» στο 90' με τον Κώστα Γαλανόπουλο. Ένα γκολ που χάρισε στους πρωταθλητές και Κυπελλούχους Ελλάδας τη νίκη.


Ο λόγος για τον οποίο η ΑΕΚ έφτασε σε αυτό το διπλό είναι ο πάγκος, πλην φυσικά και κυρίως του εκπληκτικού ηγέτη που διαθέτει στη τεχνική της ηγεσία, ο οποίος γνωρίζει τι ακριβώς και πότε πρέπει να το κάνει. Διότι ο Πελάδο όπως έχουμε σημειώσει κατ' επανάληψη, δεν βλέπει απλά το ματς από τη θέση του, το παρακολουθεί, το δουλεύει και το διαχειρίζεται με μοναδικό στόχο και γνώμονα πάντα την κατάκτηση της νίκης! Οι επιλογές του για αλλαγές δεν ήταν απλά η αξιοποίηση του πάγκου του, αλλά ένα μήνυμα στην ίδια την ομάδα του και στους αντιπάλους του, ότι πάμε να πάρουμε το ματς και όχι να διαχειριστούμε το 1-1 όπως θα έκανε κάθε άλλος στη θέση του!

Είναι όμως και τι έχεις να ρίξεις στη... μάχη και στο χορτάρι για να το πετύχεις. Άλλοι βέβαια και με αυτά τα εργαλεία θα τα έκαναν μαντάρα, για να είμαστε ειλικρινείς, όχι όμως και ο Αλμέιδα ο οποίος γνωρίζει ποιους θέλει και πώς να τους αξιοποιήσει. Έβαλε στο Μάξιμιρ στο δεύτερο 45λεπτο πρώτα τον Άμραμπατ για να παίξει στη πλευρά του το... ξύλο που πρέπει και να κρατάει χαμηλά τον μπακ για να βοηθήσει τον Σιντιμπέ (που ήταν σούπερ) στα ανεβάσματά του και μετά έβγαλε τον σκασμένο Γιόνσον για να φέρει τον γεμάτο αυτοπεποίθηση και με προσωπικότητα Κώστα Γαλανόπουλο! Κι αφού έσκασε και ο Σιμάνσκι δεν το σκέφτηκε καν και έβαλε τον Μάνταλο, όπως δεν ...ίδρωσε να αποσύρει τον αρνητικό Πινέδα για να δώσει χρόνο στον Πισάρο και φυσικά τον σούπερ Τσούμπερ για να ριξει στη θέση του τον Αραούχο!


Αποτέλεσμα; Όσοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο να δώσουν και κάτι, οι τρεις από αυτούς να δημιουργήσουν και να πετύχουν το νικητήριο γκολ: ο Τσίνο πίεσε και από κόρνερ της ΑΕΚ έγινε κάτοχος της μπάλας εντός αντίπαλης εστίας, κράτησε και με εξαιρετικό τακουνάκι βρήκε τον Πισάρο στην κίνηση δίχως μπάλα που έκανε στην πλάτη του ο τελευταίος χωρίς δεύτερη σκέψη, για να γυρίσει εκεί που πρέπει ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός στο ανέβασμα του Γαλανόπουλου που τον έχει δει και του δίνει έτοιμο γκολ για να το τελειώσει ο Έλληνας μέσος με εκπληκτικό τρόπο, πλασέ που στέλνει την μπάλα εκεί που δεν βγαίνει από κανέναν τερματοφύλακα, ακόμη και τον φοβερό χθες Λιβάκοβιτς που σταμάτησε συνολικά επτά φορές τους παίκτες της ΑΕΚ και έσωσε τουλάχιστον τρία με τέσσερα γκολ...


Η νίκη λοιπόν ήρθε από τον πάγκο χάρη στο διάβασμα του Ματίας Αλμέιδα και φυσικά την ποιότητα που διαθέτουν στο ρόστερ τους οι νταμπλούχοι και καμία άλλη έως τώρα ομάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα